Ασθένειες Καρίνα σε αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης uli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Φοβούμαι μήπως η εικόνα αναπτέρωσης του πουλιού είναι από αυτές τις "απότομες" βιταμίνες και ουσιαστικά δεν έχει ανακάμψει πολύ
Εγώ ανησυχώ περισσότερο μήπως με αυτές τις γλυκατζούρες σε συνδυασμό με το πεσμένο ανοσοποιητικό και την αντιβίωση γεμίσει μύκητες το πουλάκι.
 
Εγώ ανησυχώ περισσότερο μήπως με αυτές τις γλυκατζούρες σε συνδυασμό με το πεσμένο ανοσοποιητικό και την αντιβίωση γεμίσει μύκητες το πουλάκι.
Γι αυτό το λόγο κομμένες φίλε μου! Ενίσχυσε όπως είπε η ΄Μύρα με αυγό, κία, νίζερ, κανναβούρι κτλ και άσε τις βλακειούλες (στικς, βιταμίνες κτλ) με το συμπάθιο... :)
 
Tα πέταξα! Βασικά θα βγάλω και το λιπαρό νίζερ όταν γίνει εντελώς καλά. Πάντως έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην τροφή. Έχει μάθει μάλλον της Vitacraft που του έβαζα και τώρα δεν τρώει εύκολα τις άλλες, χωρίς πλάκα, παρόλο που είναι επώνυμες. Αυτή της Vitacraft με τη γυαλιστερή χρυσή συσκευασία (premium +probiotics) δεν την βρίσκω πουθενά και ο γιατρός μου είπε να την πετάξω μπας κι είχε πιάσει τίποτα παράσιτα. Τώρα αυτή της Versele Laga δεν την πολυτρώει, προτιμάει μια άλλη που βρήκα από τo supermarket. Σήμερα θα βγω στη γύρα στα pet shops...
 
Γενικά μην αλλάζεις συνέχεια και απότομα τις τροφές.. σταδιακά... στην αρχή να βάζεις λίγο απ την καινούργια και αυτό το ποσοστό να αυξάνεται μέχρι να δίνεις εξολοκλήρου την καινούργια.
 
Nαι, απλά ο γιατρός μου είπε να πετάξω όλη την τροφή που είναι ανοιγμένη κι επειδή δεν είχα εκείνη τη στιγμή πήρα ό,τι καλύτερο είχε το πιο κοντινό petshop. Τώρα θα ψάξω να βρω την τροφή που πάντα έτρωγε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Eυχομαι να πανε ολα καλα με τον αρσενικο σου, οταν τελειωσει η θεραπεια μετα μια εβδομαδα κανε μια ερωτηση στον γιατρο μηπως να του δωσεις και teniazine προληπτικα που ειναι για ολα τα εσωτερικα παρασιτα; και του δινεις ακομη χρωστικη ; (ειδα τις κουτσουλιες του καπως κοκκινες) γιατι επιβαρυνει το σηκωτι και γενικα ταλαιπωρει τον οργανισμο του πουλιου
 
Ευχαριστώ! Του έδινα λιγότερο από την ποσότητα που ανέφεραν οι οδηγίες αλλά τη σταμάτησα αμέσως όταν μου το είπε ο γιατρός την ημέρα που τον πήγα. Αν και ακόμα έχουν λίγο κόκκινο χρώμα μερικές κουτσουλιές...
 
Mια χαρά! Τον έπιασα και τον εξέτασα. Η καρίνα υπάρχει ακόμη αλλά σε μικρότερο βαθμό. Το καλό είναι ότι τρώει αρκετά. Δηλαδή κάθε μέρα τρώει ποσότητα σπόρων ίση με τη διαφορά που θα δείτε στη φωτογραφία. Κάθε μέρα οι σπόροι είναι μέχρι το χείλος της ταΐστρας. Την προτιμά πλέον από τις κλασικές τις άλλες που πρέπει να βάλει το κεφάλι μέσα. Επίσης τρώει πολύ και το φρέσκο αυγό. Το κόβω στη μέση γιατί έχει μια αδυναμία στον κρόκο. Ό,τι πρέπει για να πάρει πρωτεΐνη!

Η συμπεριφορά του είναι πλέον φυσιολογική και πριν λίγο μίλησα με τον γιατρό. Μου είπε να σταματήσω την αντιβίωση αφού πέρασαν 10 μέρες και το πουλί δεν ασθμαίνει κι έχει φυσιολογικές κουτσουλιές. Τον ρώτησα για το tainiazine και μου είπε ότι είναι για ταινίες και ότι δεν πρέπει να του δώσω κάτι τέτοιο αν δεν υπάρχει όντως πρόβλημα. Τώρα θα του πάω τις νέες κουτσουλιές να τις δει στο μικροσκόπιο να δούμε αν έχει ταινίες κλπ.
 

Συνημμένα

  • IMG_0384.webp
    IMG_0384.webp
    38,6 KB · Προβολές: 0
Ο γιατρός εξέτασε τις κουτσουλιές και με πήρε τηλέφωνο. Όλα καλά! Η αλήθεια είναι ότι σκόπευα να του δώσω tainiazine προληπτικά αλλά ο γιατρός επέμενε ότι αυτό δεν είναι σωστό και μου έθεσε βασικά το εξής ερώτημα: "Εσύ σαν άνθρωπος έχεις πάρει ποτέ σου φάρμακο για ταινία έτσι προληπτικά; Γιατί να το κάνεις αυτό στο καναρίνι σου; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να το ελέγχεις τακτικά στην κοιλιά κι αν κάτι δεν πάει καλά να μου το φέρεις να το δούμε καθώς επίσης να κοιτάζεις και τις κουτσουλιές καθημερινά".


Θέλω εδώ να επισημάνω 2 πράγματα:

1) Είμαι σίγουρος ότι αν άφηνα τον μικρό φτερωτό μου φίλο στο ιατρείο, θα είχε σωστή φροντίδα αλλά η δική μου περιποίηση εδώ στο σπίτι είναι πολύ πιο αποτελεσματική και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ποτέ εφικτό σε καμία κλινική. Η ζεστασιά, το ξενύχτι, το σωστό τάϊσμα αλλά κυρίως η επαφή με το πτηνό πιστεύω ότι ήταν καθοριστικής σημασίας. Αυτό για ΄μένα αποτελεί απόδειξη ότι μια ψυχή ενός ζώου 30 γραμμαρίων νιώθει και καταλαβαίνει πολύ περισσότερα από ότι εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να νομίζουμε. Για να μη μιλήσω για σκυλιά που είχα και για άλογα που ίππευα που φέρονταν λες και ήταν μετενσαρκωμένοι άνθρωποι! Όσο σκέφτομαι τα καθίκια που πάνε και κυνηγάνε καρδερίνες μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

2) Για άλλη μια φορά φαίνεται το πόσο σημαντική είναι η επιλογή ενός εκτροφέα. Έχουν περάσει αρκετά καναρίνια από το σπίτι μου εδώ κι 6,5 χρόνια που έχω αυτόν εδώ αλλά όλα κατέληξαν εκτός από ένα που μου κλέψανε από το μπαλκόνι! Αυτά ήταν από pet shop ή από φίλους και είχαν όλα την ίδια φροντίδα ανεξαιρέτως. Δεν τα κατάφεραν όμως! Ο επίσημος αναγνωρισμένος Ολλανδός εκτροφέας μου έστειλε αυτόν τον αρσενικό με δαχτυλίδι και χαρτιά και πιστεύω ότι αυτό έχει μεγάλη σημασία και δεν πρόκειται ποτέ ξανά να εμπιστευτώ pet shop γιατί βαρέθηκα να χάνω πουλιά που είτε ήταν μεγάλης ηλικίας είτε ήταν τόσο ταλαιπωρημένα που πλέον δεν υπήρχε επιστροφή. Είναι τρομερά ψυχοφθόρο!


Τέλος, σας ευχαριστώ πολύ για το ειλικρινές ενδιαφέρον κι εύχομαι το ευχάριστο φινάλε αυτής της ιστορίας να μας κάνει πιο αισιόδοξους. Δεν έχουμε διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο 100% αλλά το ότι είμαστε εδώ αυτό είναι από μόνο του ένα θαύμα! Θα παρακαλούσα τους moderators να μην κλείσουν το θέμα γιατί θέλω να σας πω τα νέα του σε 10 μέρες όπου πλέον θα είμαστε πολύ πιο σίγουροι για την υγεία του και να το βλέπουν κι άλλα μέλη και να παίρνουν κουράγιο. Thank you all!
 
Πολυ χαιρομαι που και βρηκες καλο γιατρο, και ακουσες με σεβασμο αυτα που σου ειπε!

Καλη αναρρωση (πληρη) στο φιλαρακι σου, πολλα μπραβο σε εσενα, και κουραγιο! Οταν φροντιζουμε, παρατηρουμε και εχουμε επαφη με τα ζωα μας μπορουμε να προλαβουμε καταστασεις!

*Θεματα δεν κλεινουν ποτε, εκτος αν παραβαινουν καποιο κανονα. Το θεμα σου θα μεινει εδω για να μαθαινουμε τα νεα του μικρου :)
 
Είναι και κάτι τελευταίο παιδιά! Έχω περίπου 1 κιλό επώνυμη τροφή της Versele Laga την οποία έχω βάλει σε γυάλινα δοχεία γιατί είχα σκίσει ατσούμπαλα τη συσκευασία, είναι 10 ημερών και είναι η παρακάτω:

Prestige:
https://petbirds.gr/product/prestige-premium-canaries-versele-laga/


Επίσης έχω κι 1 κιλό χύμα τροφή από pet shop και 2 ανέγγιχτα sticks της Versele Laga. Τις τροφές αυτές δεν τις τρώει, δεν του αρέσουν και το stick που του έβαλα δεν το πολυτρώει οπότε δεν του έβαλα τα άλλα 2 (η συσκευασία είχε 3 κι έβαλα μόνο το 1). Του βρήκα την παλιά της Vitacraft και είμαστε εντάξει. Η τροφή αυτή είναι πλήρης, άντε και κανά αυγό, κανά μήλο και κανά βότανο. Ε και λίγο περίλλα που και που. Ούτε νίζερ, ούτε χρωμοβιταμίνες ούτε τίποτα. Tα πράγματα αυτά τα αγόρασα βιαστικά από το pet shop δίπλα στο κτηνιατρείο, αυτά είχε αυτά πήρα. Κι αυτό επειδή η κατάσταση ήταν επείγουσα κι ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να υπήρχε θέμα με την παλιά τροφή, να είχε χαλάσει και να μην το είχα καταλάβει.

Ακόμα έχω νίζερ αρκετό (κι αυτό αγορασμένο πρόσφατα και αποθηκευμένο σωστά) όπως επίσης και κόκκινη παχυντική τροφή που θα την πετάξω γιατί τη θεωρώ άχρηστη κι επικίνδυνη. Το νίζερ και η κόκκινη ήταν λύση ανάγκης για να παχύνει όπως και τα sticks. Όλα αυτά είναι κρίμα να πάνε χαμένα. Αν κάποιος τα θέλει από Αθήνα να μη διστάσει να μου πει. Έχω επίσης και μερικά άλλα πράγματα όπως 1 μικρό καινούριο κλουβάκι πεντακάθαρο με όλα τα αξεσουάρ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Θα κοιτάξω και για φάρμακα που λήγουν σύντομα αλλά έχουν αρκετή ποσότητα. Μη διστάσετε! Ευχαριστώ.

Υ. Γ.: Αυτό αν είναι μπορεί κάποιος mod να το βάλει σε κάποια άλλη ενότητα.
 
Μπορείς να ταΐζεις τους φτερωτους σου επισκέπτες αν μένεις στην εξοχή ή όταν πας βόλτα σε ένα πάρκο να την ρίξεις να την φάνε τα άγρια πουλακια. Το μικρό κλουβάκι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο για κλουβί μεταφοράς (αχρείαστο να είναι) ή αν δεν βρεθεί κάποιος να το πάρει να το αξιοποιήσεις με καλλιτεχνικό τρόπο κάνοντας το είτε κρεμαστή γλάστρα είτε διακοσμητικο με κεριά!
 
Ναι, το σκέφτηκα αλλά πιστεύω ότι το κλουβί αυτό θα είναι χρήσιμο σε κάποιο μέλος. Ο αρσενικός δεν μπαίνει με τίποτα σε μικρότερο κλουβί. Αν η περισσευούμενη τροφή κάνει για περιστέρια π.χ. Πολύ ευχαρίστως να πάω να την σκορπίσω στο πάρκο αν δε την θέλει κάποιος.
 
Πολύ όμορφα νέα, χαίρομαι πολύ!
Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει από τις περιπέτειές μας να οδηγούμαστε σε γενικότερα συμπεράσματα και να τα συζητάμε και με τους άλλους.
Έχεις δίκιο σε όλα και για τα petshops, τα περισσότερα τουλάχιστον, που και υγιή να εισαχθούν τα πουλιά, μολύνονται από το μικροβιακό φορτίο του χώρου τους, ακατάλληλου ως επί το πλείστον.
Και με το έγκλημα που συντελείται με τα άγρια πιασμένα πουλιά που έχουν φτάσει να πουλιούνται 5 ευρώ το ένα.
Και φυσικά για την σχέση που πρέπει να έχουμε με τα οικόσιτα ζώα μας.
Ήσουν τυχερός που βρήκες καλό γιατρό και δεν φαρμάκωσε άνευ λόγου το καναρινάκι σου.
Περιμένουμε τα νέα σας. Όλα καλά να πάνε!
 
Tα πράγματα θα τα πάρει ένα παλικάρι από δω μέσα οπότε οk.

H Αviomycine στις οδηγίες της γράφει ότι μετά το πέρας της θεραπείας πρέπει να του χορηγήσω Aidonine για μερικές μέρες. Γιατί όμως το πυρωτικό αντί της βιταμίνης της ίδιας εταιρείας; Και τώρα μετά την πτερόροια;

Σήμερα τον έβγαλα έξω για λίγο γιατί έχει μάθει να βγαίνει μέρα παρά μέρα και χτύπαγε την οροφή του κλουβιού. Δεν τον άφησα πολύ όμως για να μην εξαντληθεί, περισσότερο έτσι να περπατήσει... Επίσης, δεν ξέρω πότε να του βάλω μπάνιο γιατί έκανε κάθε μέρα και τώρα πήγε στην ποτίστρα και πέταγε σταγόνες στην πλάτη του!

SAM_0545.webpSAM_0546.webp
 
Back
Top