Ασθένειες Καρίνα σε αρσενικό καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης uli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σκέφτομαι μόνο μην τυχόν το πρόβλημα να προήλθε από την καταξανθίνη... Αυτό που με προβληματίζει τώρα είναι πώς φτάσαμε εδώ με τόση καθαριότητα κλπ...
 
Αν και όπως γνωρίζουμε είναι ταλαιπωρημένο από την ασθένεια είναι όμορφο. Αν μάλιστα το φόντο δεν ήταν κόκκινο θα ήταν εντυπωσιακό.
Επίσης, δεν ξέρω πότε να του βάλω μπάνιο γιατί έκανε κάθε μέρα και τώρα πήγε στην ποτίστρα και πέταγε σταγόνες στην πλάτη του!]
Καλύτερα να καθυστερήσεις μερικές μέρες αυτή τη διαδικασία.
Ένας εξαντλημένος οργανισμός ίσως με το μπάνιο "πάει" πίσω στην αποκατάσταση της υγείας του.
Μια δυο βδομάδες αργότερα ίσως να είναι πιο καλά να μπει σε "αυτοκάθαρση".
 
Βρε @uli πόσο όμροφος είναι; Να τον χαίρεσαι!

Θα συμφωνήσω! Άσε και τις πτήσεις εκτός κλουβιού και το μπάνιο... Να δυναμώσει πρώτα να ξεπεράσει τον όποιον κίνδυνο και μετά θα επιστρέψει στα παλιά του χούγια. Άστον να κάνει ελαφρύ μπάνιο στην ποτίστρα!

Όσο για τις βιταμίνες, ναι τις δίνουμε μετά από θεραπεία με αντιβίωση. Κατά τη γνώμη μου πάρε την Multi-Vit. Είναι πολύ καλή και οικονομική! Δώστου για΄5-7 μέρες! 😉
 
Τhanks! Έχω και το multi vit απλά μου έκανε εντύπωση γιατί οι οδηγίες έγραφαν aidonine ενώ υπάρχει και βιταμίνη από την ίδια εταιρεία...
 
Σχεδόν 3 βδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας και είμαστε καλά! Την επόμενη φορά θα σας βάλω και φωτογραφία της κοιλιάς να μου πείτε. Παρατηρώ βέβαια ότι τις 2 τελευταίες μέρες οι κουτσουλιές είναι φυσιολογικές μεν αλλά λίγο μεγάλες σε μέγεθος. Βέβαια δε νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό διότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω κόπρανα τέτοιου μεγέθους.
 
Έχει περάσει σχεδόν 1 μήνας από την προβληματική κατάσταση και σήμερα τον εξέτασα πάλι. Η καρίνα δεν υπάρχει πλέον και το πουλί σιγοκελαηδά ευτυχισμένο μόλις βλέπει το φως της ημέρας! Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό για την εποχή αλλά πάμε καλά. Ακόμα δεν κάνει το μπάνιο που έκανε που βούταγε 2 φορές μέσα ούτε πετάει όπως πέταγε μέσα στο σπίτι αλλά σιγά σιγά, δεν πέρασε και λίγα... Το θαύμα συνέβη και είμαι ευγνώμων!
 
Δεν ξέρω αν αυτό είναι φυσιολογικό για την εποχή
Φυσιολογικότατο! Και να ξέρεις το κελάηδημα σε ένα καναρίνι δείχνει υγεία! 😉

Το θαύμα συνέβη και είμαι ευγνώμων!
Το θαύμα το έκανες εσύ με την αγάπη και τη φροντίδα που του έδωσες! Μπράβο σου! Και εύχομαι να μην ξαναπάθει τίποτα ο μικρός σου!
 
Eγώ έκανα ό,τι μπορούσα απλά. Πρώτα ο Θεός, μετά ο γιατρός και λίγη φροντίδα από εμένα μαζί με τις συμβουλές όλων σας... :)
 
Back
Top