Ασθένειες Καρδερίνα με συνεχή διάρροια και άδειασμα ποτίστρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το epatosil ornitalia κυρίως, αλλά και το detoxicum ornitalia περιέχουν γάλα αγκαθιού, αλλά νομίζω το detoxicum της geavit είναι το καλύτερο, μιας και περιέχει και εκχύλισμα αγγινάρας και ταραξάκου.


ORNITALIA EPATOSIL (extracto de cardo mariano) 100ml - PETVENDAS
DETOXICUM - Ornitalia
http://www.geavet.com/pdf/PRODUCT%20INFORMATIONS%20DETOXICUM%20FALCON.pdf

Πολύ καλό είναι και το Hepato chol του Dr Coutteel
Culpret :: Πτηνό :: Χρωστικές, Βιταμίνες & Συμπληρώματα :: Dr. COUTTEEL-Hepato-Chol, 250ml
 
Αυτό που παίρνει ο Γιάννης είναι καθαρό.. Σταύρο δεν τα παίρνουμε για μας που τα χρειαζόμαστε και τα παίρνουμε για τα πουλιά μας..
tofarmakeiomou.gr/pl/milk-thistle-gaidouragkatho-3281.htm
 
Καλέεεεε! Αυτό το μωβ λουλούδι, το γαιδουράγκαθο δηλαδή, είναι παντού στο εξοχικό μου την άνοιξη και το καλοκαίρι! Τα βάζουμε και στο στεφάνι! Δεν το ήξερα ότι το τρώνε! Σας ευχαριστώωω!
 
Αυτό το μωβ λουλούδι, το γαιδουράγκαθο δηλαδή... Δεν το ήξερα ότι το τρώνε!
Η αρχαιοελληνική ονομασία της καρδερίνας είναι ακανθυλλίς, λόγω της συνήθειάς της να τρέφεται με τους σπόρους των αγκαθιών (άκανθα). https://petbirds.gr/article/european-goldfinch-carduelis-carduelis/
 
παιδια σημερα το πουλι αρχισε απο χθεσ να πινει παλι αρκετο νερο κ να κανει μαλακεσ κ πολες κουτσουλιες κ σημερα χωριγησα παλι Esb3... Μαλλον εγινε αυτο επειδη τισ αλλαξα μερος πρεπει να στρεσαριστικε!
 
φίλε Βασίλη εγώ να την βγάλω φώτο αλλα δεν ξέρω να τις βάζω εδώ η κοιλιά τησ ειναι κάπως κιτρινη στο κατω σημειο κοντα στο γενετικο οργανο εχει διαφόρα με τα αλλα πουλια που ειδα! Ενω ειχε στροση η κουτσουλεια κ εδινα aidonine μετα απο το Esb3 τιν αλλαξα δυο μερη κ πρεπει να στρεσαριστικε τωρα τιν εχω παλι μονη τησ καπου κ τισ εβαλα Esb3
 
Ίσως η κοιλιά είναι κίτρινη από το λίπος βγάλε την φώτο και αν είναι. Μεγάλη ανέβασε την με το imageshack ή photobucket.
 
Θα πω δυό πραγματάκια.

Οταν αποφασίζουμε να πάρουμε μία καρδερίνα θα πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά, από την διατροφή της, τις συνήθειές της, τι τις ενοχλεί, τι τις αρέσει, τι δεν τις αρέσει.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πραγματάκια για τις αρρώστιες που περιτριγυρίζουν τα συγκεκριμένα πουλιά και αν δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα τουλάχιστον θα πρέπει να είμαστε σε τέτοιο κυκλο που θα δεχτούμε αμέσως βοήθεια.

Είναι πραγματικά κρίμα να ταλαιπωρούμε τα πουλιά και να κάνουμε πειράματα με φάρμακα.

Πάντα φιλικά.
 
καλησπερα στα παιδια να ρωτησω τι θα συνιστουσατε να χωριγησω στην καρδερινα μου μετα την θεραπεια με Esb3; Εγω το μονο που εχω ειναι το aidonine ...η κ σκετο νερακι κανει;
 
Αν δεν έχεις κάτι άλλο, δεν σκοπεύεις να πάρεις... Δώσε αυτό που έχεις για 5-7 ημέρες. Τονωτικό, πολυβιταμινούχο είναι.
 
Aν είναι να αγοράσεις κάτι, θα σου έλεγα να δώσεις κανονικά την αιδονίνη και να πάρεις ένα προβιοτικό (π.χ. Probi zyme η το Leviferm που αναφέρει ο Σταύρος στο παρακάτω νήμα) που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εντερικής του χλωρίδας.
Αν θέλεις να πάρεις και άλλο πολυβιταμινούχο, θα σου πρότεινα το Nekton Q η το Multi Vit

Βοηθεια για esb 30% σε καρδερινα
 
φιλε Νικο σημερα αρχισα να χωρηγω αιδονινη το πουλι εστρωσε η κουτσουλια του αλλα το βλεπω πολυ πεσμενω οταν πλησιαζω κοντα του φουσκωνει κ κανει να με χημιξει! Ποσσεσ μερεσ να δωσω αιδονινη;κ τα προβιοτικα που αναφερες που μπορω να τα βρω;
 
Για προβιοτικό εμένα ένας πτηνίατρος μου έχει πει ότι και το ultra levure που πίνουμε και εμείς κάνει... Μπορείς να το πάρεις από φαρμακείο! Διαλύεις μια κάψουλα σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό... :)
 
παιδια εχω μια καρδερινα εδω και καιρο κανει διαρια κ αδιαζει καθημερινοσ τιν ποτιστρα τισ εδωσα αντιβιωσεισ aviosimin k bye tryel αλλα τπτ κ τενιαζιν τισ εδωσα αλλα παλι τα ιδια να ειναι απο στρεσ που τισ αλλαξα αρκετα μερη τον τελεφταιο καιρο λογο για να μιν μου παθουν κ τα υπολιπα πουλια ι απο τροφη; Τισ εδινα μεχρι σημερα καναβουρι κ ασπουρι μονο κ μερινεσ φορεσ κ λιγο ηλιοσπορο σημερα τισ εβαλα τροφη για αγρια οπωσ κ ολεσ τισ αλλεσ , δεν διχνει αρρωστο παντωσ το πουί με φουσκοματα κ τετοια απλα εκοψε το κελαιδιμα αρκετα εφχαριστω!
κοπσε τησ τον ηλιοσπορο
 
Back
Top