Ασθένειες Καρδερίνα τσιμπάει τα πόδια της

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stzark
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stzark

PB Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2007
Μηνύματα
183
Πόλη
Περιστέρι
Βλεποντας τη παρακατω φωτογραφια, διακρινετε αν υπαρχει καποιο προβλημα στο ποδι του πουλιου; Ρωταω γιατι ειναι συνεχεια και το σκαλιζει μαλιστα και τα 2 ποδια. Καθε 5-10 λεπτα ασχολειται μαζι τους μερες τωρα. Ελπιζω να μην ειναι κατι και αν ειναι ευελπιστω να το προλαβω και να μην χειροτερεψει.
Ευχαριστω σας προκαταβολικα. :)
 
Αν διακρίνω σωστά το πουλάκι νομίζω ότι έχει ποδάγρα. Στην αρχή βέβαια. Υπάρχει ειδικό φάρμακο για την ποδάγρα. Μου διαφεύγει το όνομά του αυτή τη στιγμή.Αν το ζητήσεις όμως σε κάποιο πετ θα το ξέρει.
 
Αν διακρίνεις μια λευκή σκόνη, κάπως σαν ασβεστόσκονη, είναι άκαρι.
Τώρα μάλιστα φένεται σαν να είναι ανασηκομένες και οι φωλίδες του ποδιού, πρά-
γμα που συχνα συμβαίνει απο τα πολλά τσιμπίματα που κάνει το πουλί στα σημεία αυτά απο τον κνυσμό.
Δέν μπορώ να πώ οτι διακρύνονται και καθαρά βέβαια. Μια καλλίτερη φωτό
θα βοηθούσε.
-Με ελαφρά επάληψη με epithol 2-3 φορές την ημέρα, για μια εβδομάδα,
το πρόβλημα εξαφανίζεται.

-Η φορά της επάληψης, απο τα δάκτυλα προς την κνήμη, ούτως ώστε να κλείνουν
τυχων τρύπες και ανοίγματα φωλίδων. Ετσι παθαίνουν ασφυξία "οι μικρές τερέζες"
και ζζντουπ ! τέλος.//!
 
Λοιπον, εβγαλα καποιες ακομα φωτπγραφιες ακομα...

... Τα παραπανω φαρμακα που ειπατε να υποθεσω ειναι σε μορφη αλοιφης; η σπρει;
 
Ααα και κατι ακομα, οι πατιθρες και το κλουβι γενικος θελουν καλο πλυσημο η απολυμανση; η και τα 2? :)
 
Σταύρο καλησπέρα... Εκεινο που διακρινεται με την πρωτη ματιά ειναι οτι το πουλάκι χρειαζεται επειγόντως πεντικιουρ- μανικιουρ! 😀 Εχει παρα πολυ μεγαλα νυχια και καλο θα ηταν να τα κοψεις με προσοχη. Η απολυμανση και η καθαριοτητα σε κλουβι και πατηθρες σε τετοιες περιπτωσεις ειναι επιβεβλημένη!

Το φαρμακο ειναι σε μορφη κρεμας, σε κουτακι με παρομοια συσκευασια ατομικης μεριδας μελιου, και μπορεις να την εφαρμοσεις με την βοηθεια μια μπατονετας.
 
ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΔΑΓΡΑ? ΟΕΟ
 
Σταύρο η Georgina έχει δίκιο πάντως, κόψε το πίσω νύχι του γιατί θα το δεις καμιά μέρα κρεμασμένο πουθενά.
Τώρα έχει δεν έχει τίποτα μπορείς έστω και προληπτικά να βάλεις epithol για καμιά βδομάδα.
Όσο για τον καθαρισμό είναι επιβεβλημένος και στις πατήθρες όποτε καθαρίζεις τα κουβιά. Μπορείς να το κάνεις και χωρίς κανένα ιδιαίτερο σκεύασμα απλά καθαρίζοντας τις πατήθρες με βραστό νερό.
 
Καλημερα σ ολους και παλι ενα ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Μακαρι να μην εχει τιποτα το πουλακι αλλα ρε γαμωτο συνεχεια ασχολειται με τα ποδια του ολο τα τσιμπολογα. Θα παω να παρω σημερα την epithol και θα του βαζω για μια βδομαδα προληπτικα και βεβαια θα απολυμανω και τα κλουβια και μετα εχει πεντικιουρ :)
Ελπιζω να ειναι στα σε πρωιμη φαση οτι και αν ειναι γιατι σιγοθτα κατι εχει το πουλακι, μπορει να εχει και κατι αλλο, ισως ψειρες; ισως δε ξερω τι
 
Κατι ακομα ποθ προσεξα ειναι οτι τσιμπαει το ποδαρακι του στο συγκεκριμενο σημειο και εχει ενα μικρο εξογκωματακι. Δε ξερω αν βοηθαω ετσι στη διαγνωση.
 
Σταύρο αν είχε ψείρες πιστεύω δε θα έξυνε το πόδι του αλλά το φτέρωμα του μάλλον. Το καλοκαίρι είναι περίοδος που οργιάζουν οι ψείρες κι σχεδόν όλοι από την αρχή της σεζόν -κι όχι μόνο τότε- κάνουν απολύμανση για ψείρες και ακάρι.
 
Μπορεις προληπτικα να κανεις επαλειψη και τα δυο ποδια και τα δαχτυλα με βαμα ιωδιου(οχι betadyn).
 
ΣΤΑΥΡΟ ΑΚΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ
ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΟΥΛΙ Κ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ
ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΜΩΡΕ;
ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ
 
Χα χα :D Καλο! Με βαζεις σε σκεψεις 😛
Ρε Γιαννο εσενα δε θα σου κανε εντυπωση αν εβλεπες ενα απ τα πουλακια σου να σκαλιζουν επιμονα τα ποδαια τους; δε θα ψαχνωσουν; Και δε μιλαμε οτι το κανουν 1-2 φορες τη μερα αλλα καθε 5λεπτο σχεδον και εδω και μια βδομαδα!
Τελος παντων, πηγα και πηρα epithol και αρχησα τις επαλειψεις, εστω και προληπτικα.
 
Καλημερα σε ολους, πηγα καιπηρα λοιπον epithol και αρχησα τις επαληψεις, και μαλλον κανει δουλεια αυτη η αλοιφη :) εχει σταματησει να τσιμπαει τα ποδαρακια του τοσο συχνα, πλεον σχεδον τα κοιταει μονο, ισως και απο συνηθεια :D των τελευταιων ημερων.
Τεσπα, παντως τρελη μανουρα να βαζεις αλοιφη σ ενα πουλι, αντε να το πιασεις προσεκτικα για να μην το τραυματησεις και μετα σιγα σιγα ενα ενα ποδαρακι 😱 τρελα ειναι.

Παντως ομολογουμενος ειναι πιο ευκολο απ το να βαζεις σε σκυλι κολληριο στα ματια. (το χω τραβηξει και αυτο )
 
Σταύρο αν δεν κάνω λάθος σήμερα είναι η τρίτη μέρα που χρησιμοποιείς την epithol έτσι; Βάζε στο πουλί μια φορά την ημέρα για 7 ημέρες συνολικά και μην ασχολείσαι άλλο μαζί του για να αποφύγεις το στρεσάρισμα. Διατήρησε καθαρές τις πατήθρες και ενημέρωσέ μας στο τέλος της θεραπείας για το αν υπήρξε αποτέλεσμα.
 
Ευχαριστω για τις συμβουλες, θα συνεχισω ετσι ακριβως μεχρι και την Κυριακη. Βασικα του αλλα πατηθρες και γενικα κλουβι μιας και δεν ηταν και στην καλυτερη κατασταση, σκουριασμενο κτλ. ε εγινε τωρα και αυτο και ειχα ενα λογο παραπανω για την αλλαγη κλουβιου. Θα ενημερωσω για την εξελιξη.
Ευχαριστω και παλι!
 
Τελικα το ξεπερασε τελειως το προβλημα με τα ποδαρακι του, ουτε καν που ασχολειται μαζι τους.Αυτο ειναι το καλο με το πουλακι μου το κακο ειναι οτι εχει αλλα να ασχολειται τωρα. Θα ανοιξω νεο θεμα για να μη τα μπλεξουμε :)
 
Back
Top