Ασθένειες Έχουν πρηστεί τα πόδια της κανάρας μου

Η συνηθη επισκεψη στους κτηνιατρους ειναι γυρω στα 30 ευρω. Πιστευω οτι καπου εκει θα πρεπε να ειναι κ η επισκεψη σε πτηνιατρο αν κ δεν νομιζω να υπαρχει στην ελλαδα εξιδικευμενος πτηνιατρος. (Εκτος το πτηνιατριακο κεντρο της Κας Δραμπιδου στην Κομοτηνη... εχει διαφημιστη στο φεις μπουκ γιαυτο κ το γνωριζω)
 
Παιδια βγαινω οφ τοπικ, αλλα αν μπορουσα να επιλεγω καθε φορα τον γιατρο που θα μου κανει καλα το πουλι που του παω κατα 85% θα τα εδινα αυτα τα λεφτα.

Γιατι εχω παει πουλια για τα μισα λεφτα σε επισκεψη και πηρα φαρμακα τα οποια δεν επιασαν και εκανα επισκεψη παλι και πηρα αλλα φαρμακα που παλι δεν επιασαν και τελικα το πουλι εφυγε... Και το κοστος 60 φευγα στην τελικη οποτε το κοστος ειναι σχετικο.

Φυσικα δεν θεωρω αυτο το κοστος επισκεψης φθηνο αλλα αν η αποτελεματικοτητα του ειναι ανταξια του κοστους τοτε θα το πληρωσω γιατι θα εισπραξω και ηθικη ικανοποιηση εκτος του οτι θα σωθει το πτηνο.

Δυστυχως πτηνιατροι λιγοι και το χομπι μας ειναι ενας περιορσμενος κυκλος ατομων οπως και οι επαγκελματιες που μας εξυπηρετουν, αρα ακομοι λιγοτεροι αυτοι που κανουν εξαιρετη δουλεια στον τομεα τους. Οποτε ο κανονας της προσφορας και της ζητησης μπαινει στην εξισωση κανοντας τις καλυτερες υπηρεσιες να φτανουν στο διπλασιο της τιμης αλλων.
 
Καλησπερα, μολις γυρισα απο την κτηνιατρο. Τελικα το καναρινι μου εχει ποδαγρα, και θα χρειαστει να παω αλλες 4-5 φορες στη γιατρο για να της βαζει ενα φαρμακο σαν θεραπεια για να της περασει. Οσο για την κτηνιατρο την κα. Μυρτώ Περράκη, ειναι εξαιρετικη, και ηξερε τα παντα γυρω απο τα πτηνα! Εξετασε με μεγαλη προσοχη, και σχολαστικα το καναρινι μου! Οσον αφορα το οικονομικο κομματι, ηταν 30 ευρω η επισκεψη συν 7 ευρω το φαρμακο. Οπότε τις επόμενες φορές που θα πάω θα πληρώνω μονο τα 7 ευρώ για το φάρμακο!
 
Οπότε τις επόμενες φορές που θα πάω θα πληρώνω μονο τα 7 ευρώ για το φάρμακο!
Νομίζω πως αυτό το πλήρωσες από την πρώτη επίσκεψη και δεν θα πρέπει να ξαναπληρώσεις... όχι τουλάχιστο για τις νέες "δόσεις" του φαρμάκου
 
Μου ειπε οτι ειναι 7 ευρω καθε φορα η δοση οποτε μου ειπε να δινω αυτα για οσες φορες παω ακομα...
 
Nαι φυσικα θα σας ενημερωνω! Το φαρμακο το εβαλε μεσα σε μια συριγγα οποτε αν καταλαβα καλα, χωρις να ειμαι σιγουρη γιατι δεν κοιταξα, μαλλον ειναι σε μορφη ενεσης... Βεβαια θα το παρατηρησω την επομενη φορα.. Η θεραπεια θα γινει 3-4 φορες, περιπου καθε 10 μερες. Το μονο που περιμενω ειναι να μου πει αν η ποδαγρα ειναι χρονια ή θα εξοντωθει εντελως. Γιατι αν ειναι χρόνιο θα της ξαναεμφανιζεται κατα καιρους, γιατι τελικα το ειχε κολλησει απο αλλο πουλακι απο τοτε που το πηραμε και εκδηλωθηκε τωρα που ηταν στρεσαρισμενη επειδη εκανε τα αυγα!
 
Με άλλα λόγια και αν καταλαβαίνω καλά δεν είδες αν το φάρμακο το δίνει από το στόμα, κάνει επάλειψη στα πόδια ή το εφαρμόζει στο σβέρκο ή στο μπούτι ή κάτω από τη φτερούγα του καναρινιού...
Μπερδεύομαι διότι νομίζω ότι ποδάγρα είναι μια άλλη ονομασία για την ουρική αρθρίτιδα, αν δεν κάνω λάθος και πρόκειται για φλεγμονώδη νόσο των αρθρώσεων και καμία σχέση δεν έχει με την υπερκεράτωση που οφείλεται στα ακάρεα και δίνει λέπια. Αν κάνω λάθος, κάποιος να με διορθώσει παρακαλώ.
 
Οχι δεν εκανε καμια επαλειψη! Ηταν σε υγρη μορφη το φαρμακο. Ή της εκανε ενεση ή της το εδωσε να το πει.. Δεν ειμαι σιγουρη, αλλα σιγουρα οχι επαλειψη! Οσο για την ποδαγρα, μας την ειπε και ψωρα. Μια πολυ κοινη ασθενεια για τα πουλια. Αυτα που εχει πανω στα ποδια της η καναρα, τα ετριβε η γιατρος με το χερι και εφευγαν. Αυτα τα ειχε και πισω απο τα φτερα της και σε ολο της το σωματακι απο κατω απ τα φτερα..
 
Το φαρμακο το εβαλε μεσα σε μια συριγγα οποτε αν καταλαβα καλα, χωρις να ειμαι σιγουρη γιατι δεν κοιταξα
Παιδιά, είναι υποχρέωσή μας να ρωτάμε ποιο φάρμακο χορηγείται στα πουλιά μας, για ποιο λόγο και τι προσδοκούμε από τη χρήση του. Ένας γιατρός που γνωρίζει τι κάνει, δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει σε αυτά. Εξάλλου και αυτός είναι υποχρεωμένος να το κάνει, πολύ περισσότερο όταν του ζητηθεί.

Κέλλυ, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα, αλλά πήρα την αφορμή από το μήνυμά σου για να πω κάτι που θεωρώ ότι είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
Εξαλου ειναι απαραιτητο ο γιατρος πρωτου εφαρμοση την οποιαδηποτε αγωγη/θεραπεια να μας ενημερωση για το φαρμακο που θα χρησιμοποιηση, τυχον επιπτωσης η παρενεργειες στον οργανισμου του πτηνου, καθως κ τι μπορει να περιμενουμε απο την χορηγηση του φαρμακου, αν θα χρειαστη χορηγηση βιταμινων ταυτοχρονα κτλ.
Οποτε αν δεν το κανη απο μονος του επιβαλετε να ρωταμε εμεις ουτως ωστε να ειμαστε προετοιμασμενη για ολα.
 
Μπερδεύομαι διότι νομίζω ότι ποδάγρα είναι μια άλλη ονομασία για την ουρική αρθρίτιδα, αν δεν κάνω λάθος και πρόκειται για φλεγμονώδη νόσο των αρθρώσεων και καμία σχέση δεν έχει με την υπερκεράτωση που οφείλεται στα ακάρεα και δίνει λέπια. Αν κάνω λάθος, κάποιος να με διορθώσει παρακαλώ.
Και εγω το ίδιο μπέρδεμα έχω. Κατέληξα όμως πως απο λάθος ονομάζουν τις παρασιτικές λοιμώξεις ως ποδάγρα. Δηλαδή πλέον ποδάγρα=ψώρα=ακάρεα ή παράσιτα γενικά.

Το οτι φαίνεται να το έχει σε όλο το σώμα, εγώ το φαντάζομαι όπως μαδάει σκόνη ένα πτηνό σε πτερόρροια. Εντούτοις όλη η περιγραφή μοιάζει με παρασιτική λοίμωξη.

Θεωρητικά, μόνο απο αυτά που έχω μάθει εδώ μέσα, ελπίζω το φάρμακο να μην είναι το pulmosan.
Τα πόδια έχουν όντως πρήξιμο και αν αυτό συνέβη τον τελευταίο μήνα έχει σίγουρα συσχέτιση με τα αυγά και γενικότερα με το ασβέστιο.

Η γενική εντύπωση που αφήνει το πουλάκι είναι πολύ ανησυχητική. Προσωπικά θα κοίταζα πρώτα απολα την διατροφή, με σημαντική καθημερινή ενίσχυση επιπλέον σπόρων και θα άφηνα στην άκρη όλα τα άλλα.
 
Γιατί Δημήτρη;
Aν είναι να πάρει 4 φορές pulmosan σε 40 ημέρες έναντι 28 ευρώ;

Επειδή γράφουμε κάπως δημόσια, ενημερώνω πως εμπειρία δεν έχω και κάνω μόνο θεωρητική προσέγγιση.
Σε αυτά τα πλαίσια, προσωπικά με την σχηματισμένη μου προκατάληψη οτι το Pulmosan είναι πολύ δυνατό, σχεδόν δηλητήριο, ακόμα και αν έπρεπε να το χορηγήσω, δεν θα το χορηγούσα, προς το παρόν, στο εικονιζόμενο πτηνό.
 
Το οτι φαίνεται να το έχει σε όλο το σώμα, εγώ το φαντάζομαι όπως μαδάει σκόνη ένα πτηνό σε πτερόρροια. Εντούτοις όλη η περιγραφή μοιάζει με παρασιτική λοίμωξη.
Μου έχει τύχει πολύ παλιά σε budgie, τα οποία όμως είναι ευπαθή ως προς τα ακάρεα, να έχει κάτι σαν ξηροδερμία σε όλη τη κοιλιά του. Βέβαια τότε δεν το είχα πάει σε γιατρό και το πουλάκι κατέληξε. Είχε ταυτόχρονη προσβολή σε πόδια και ράμφος και του έκανα θεραπεία με epithol.
Ταυτόχρονα είχε επίσης αδυνατίσει.
Πρώτη φορά έτυχε να συναντήσω μια τέτοια εικόνα.
Δεν ξέρω αν σχετίζεται με το παρόν περιστατικό, δεν ξέρω και ποια ασθένεια είχε τελικά το δικό μου.
Μια λοίμωξη ωστόσο είναι επί το πλείστον θανατηφόρα.
 
Back
Top