Ασθένειες Καρδερινα χωρις φτερουγες μετα απο επιθεση γατας

Μερουλα

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουλ 2010
Μηνύματα
10
Πόλη
Αιγάλεω
Καλημερα, σημερα το πρωι βρηκαμε το κλουβι πεταμενο κατω κ πολλα φτερα σκορπισμενα, προφανως η καρδερινα μου να δεχτηκε επιθεση απο γατα, δεν βλεπω πουθενα αιματα, ομως λειπουν οι φτερουγες της, ανυσυχω αν θα αντεξει το πουλακι, καθετε χαμηλα ησυχο κ φουσκωμενο, να πεταξει δεν μπορει κ σαν να κουτσενει στο περπατημα. Μηπως χρειαζετε καποιο φαρμακο να της δωσω, κ αν ολα πανε καλα κ ζησει θα ξαναβγουν οι φτερουγες της αραγε;
 
Από μια περιγραφή δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος Μαιρούλα... λείπουν φτερά η λείπει και η φτερούγα;.. Τα φτερά ξαναφυτρώνουν, η φτερούγα φυσικά όχι..Αν δεν βλέπεις αίματα μάλλον λείπουν φτερά. Το πουλάκι έχει στρεσσαριστεί αρκετά, θα σου πρότεινα χρήση του ESB 30 % για 3-4 ημέρες (ποσότητα ίση με τη μύτη ενός μαχαιριού στην ποτίστρα) και μετά 5 ημέρες πολυβιταμίνη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: adreas
Έχει τραυματισμούς, την έλεγξες;
 
Καταρχας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση, δεν καταφερα να ανεβασω φωτο, ειναι σαν να της λειπουν απο την μεση της φτερουγας και κατω τα φτερα.. Αν εχει σπασει το ποδαρακι πως θα το καταλαβω γιατι νομιζω κουτσενει λιγο
 
Aναγκαστικά θα πρέπει να την πιάσεις και να ελέγξεις αν δουλεύει κανονικά το πόδι της η απλά χτυπήθηκε στο κλουβί και την πονάει.. Θα πρότεινα να την αφήσεις λίγο να ηρεμήσει, να δεις την εξέλιξη και να τα ξαναπούμε.
Αν είναι πάντως σπάσιμο φαίνεται και από απόσταση.
 
Στο σπασιμο το ποδι κρεμεται, αν πονουν μονο απο χτυπημα συνηθως το μαζευουν.
 
Τοτε θα ελεγα οτι μαλλον την ποναει, γιατι λιγο που πηγα να την πιασω σηκωθηκε και στα 2 της ποδια αρα τα μαζευει.. Θα την αφησω λιγο να ηρεμησει κα;ι θα κανω μια προσπαθεια αργοτερα να την κοιταξω..φωτο μπορω να ανεβασω στην σελιδα, στο facebook εδω δεν τα καταφερνω.
 
Της πηρα αντιστρες κ πολυβιταμινες, μονο που δεν βρηκα το συγκεκριμενο που προτεινατε, μου εδωσαν σε σταγονες της TAFARM ελπιζω να ειναι καλο,θα πρεπει να το εχω μεσα το κλουβι σε σκιερο μερος η να το βγαλω παλι εξω στο μπαλκονι, τι θα ηταν καλυτερο;
 
φιλε μου αν εχει τρομαξει μπορει να μην ξανα τραγουδησει.. Αυτο ειναι αναλογα και στο πουλι. Παντως να ξερεις οτι ειναι περιφανα πουλια και στεναχωριουνται με το παραμικρο
εγω ειχα επιθεση απο καρακαξα..στην εφτιαξα ομως μετα απο 2 μερουλες!
 
ουψ..συγνωμη για το φιλε μου.. Δεν ειδα το ονομα
μακαρι!
εγω την καρακαξα την επιασα με την κρεμασα για την βλεπουν οι φιλες της! ας ξαναρθουν αν θελουν! Υπαρχει χωρος για ολεες τους!
 
Τωρα αν ηταν κ εμενα καρακαξα η γατα δεν ξερω, η δουλεια εγινε την νυχτα κ δεν πηρα χαμπαρι, αλλα το χα κ σκεπασμενο οποτε υποθετω για γατα που να το μυριστηκε. Νιωθω κ τυψεις απο την μια το χω κ φυλακισμενο απο την αλλη να μην μπορω να το προστατεψω, κριμα ειναι. Δεν μου ειπες το ειχες σε φως η μεσα στο σπιτι, γιατι το χω διπλα μου για να το παρακολουθω.Αυτη την στιγμη κοιμαται υποθετω εδρασε το αντιστρεσ ;)
 
Νιωθω κ τυψεις απο την μια το χω κ φυλακισμενο απο την αλλη να μην μπορω να το προστατεψω, κριμα ειναι.
Είναι φυσιολογικό που νιώθεις έτσι. Κάθε λογικός άνθρωπος αυτό θα ένιωθε. Τι να νιώσεις δηλαδή, ότι πρέπει να κρεμάσεις τη γάτα ανάποδα για να παραδειγματιστούν οι άλλες;
 
εγω την καρακαξα την επιασα με την κρεμασα για την βλεπουν οι φιλες της! ας ξαναρθουν αν θελουν! Υπαρχει χωρος για ολεες τους!
Με συγχωρείς Βασίλη αλλά θεωρώ την πράξη επιεικώς απαράδεκτη και την άποψη παντελώς λανθασμένη. Δηλαδή τι νομίζεις, εκπαίδευσες τις άλλες καρακάξες να γίνουν φυτοφάγες και ν' αφήσουν τα πουλιά σου ήσυχα;
Δουλειά της καρακάξας είναι να βρίσκει την τροφή της σύμφωνα με τον οργανισμό που διαθέτει και δική μας να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης για τα οικόσιτα πτηνά μας.
 
Σιγουρα κατανοουμε κ τους κανονες της φυσης, γιαυτο κ δεν τα βαλα με την "γατα" η οτι κ να ηταν τελος παντων αλλα με τον εαυτο μου για τους λογους που προανεφερα.Ισως τα λογια του Βασιλη να ειχαν κ μια δοση υπερβολης στην λαχταρα που πηρε κ εκεινος :)
 
συγνωμη αλλα οταν εχεις συνεχεια το ιδιο προβλημα ακομα και με προστασια και να προσπαθεις να δασκλαεψεις πουλακια για να τα εχεις για σενα και παει συνεχεια στραβα απο το ιδιο προβλημα δεν σκεφτεσαι αυτο που θα κανεις.. και Μαρια εχω δει κρεμασμενη καρακαξα απο κοτετσοσυρμα επειδη πιαστηκε το ποδι της οταν πηγε για ''φαει''..
και Μαρια θα σου πω αυτο.. Δεν το εκανα για'μενα που την επιασα την καρακαξα.. Ουτε για τα λεφτα που εδινα για τα πουλακια.. Αλλα γιατι ειναι κριμα που τοσα πουλακια πηγαινουν χαμενα, οχι μονο τα δικα μου, για ολους.. Οπως οι αγροτες εχουν προβλημα με τις καρακαξες επειδη παιρνουν τα αυγα απο τα κοτσετσια τους..
 
ουψ..συγνωμη για το φιλε μου.. Δεν ειδα το ονομα
μακαρι!
εγω την καρακαξα την επιασα με την κρεμασα για την βλεπουν οι φιλες της! ας ξαναρθουν αν θελουν! Υπαρχει χωρος για ολεες τους!
Bρε σεις.. Βρε σεις.. Τι φταίει μωρέ η καρακάξα για να την κρεμάσεις;... Τα αρπακτικά έχουν στη φύση τους το κυνήγι...Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να προφυλάξεις όσο το δυνατόν καλύτερα τα πουλάκια σου κι όχι να αφαιρείς άλλες ζωές..
 
Η ίδια εσφαλμένη άποψη και πράξη, που οδηγεί καθέναν που ενοχλείται από κάποιο ζώο να το καταδιώκει απηνώς, καθώς και η καταστροφή των παρθένων δασών, είναι αυτή που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού των μεγάλων αρπακτικών και τον υπερπληθυσμό της καρακάξας.
Συμπέρασμα η φύση θα βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας τιμωρεί για την ασέβειά μας.
Όσο και να τις κυνηγάς, αυτές επιβιώνουν ακόμα και στο κέντρο των πόλεων. Ναι είναι καταστροφείς. Πόσες θα κυνηγήσεις; Πόσες θα πιάσεις;
Δεν έχει λογική καθένας να θεωρεί το "θέλω" του σεβαστό και ασήμαντη κάθε άλλη ζωή που δυσκολεύει τους στόχους του.
Με την ίδια λογική κάποιες "καλονοικοκυρές" κάνουν συνεχή αιτήματα στον δήμο να κόψει τα φυλλοβόλα δέντρα γιατί λερώνουν το φθινόπωρο τα μπαλκόνια τους.
Μας ενοχλούν τα φύλλα, μας ενοχλούν οι φωνές των ζώων, μας ενοχλούν τα παιδιά που φωνάζουν και 😀νογελάνε και τελικά γίναμε ανώμαλοι και ζούμε αφύσικα.
Μην το κάνεις αυτό Βασίλη και κυρίως μην το λες, γιατί είναι κακό παράδειγμα και λάθος σκέψη.
 
Εμένα μέσα σε μια μέρα μου έφαγαν 6 καναρίνια... Δεν τα εκπαιδεύω, δεν τα περνώ σε διαγωνισμούς.. Τα μεγαλώνω, τα φροντίζω, τα σέβομαι κτλ. Όταν είδα πόδια στο κλουβί ενιωσα απαίσια. Όχι για την γάτα.. Αλλά για μένα.. Που νόμιζα πως τα είχα προστατευμένα.. Δεν γκρεμασα την γάτα.. Την αγαπάω το ιδιο με πριν..

Η καρακάξα είναι πουλί.. Όπως πουλιά είναι και αυτά που μεγαλώνεις. Τα πουλιά σου γιατί αξίζουν περισσότερο απο τις καρακάξες; Επειδή εσύ τα φροντίζεις; Το σεβασμο το αξίζουν όλα τα ζώα, πουλιά και άνθρωποι.. Όπως και αν έμαθαν να επιβιώνουν..
 
Back
Top