Ασθένειες Κατάθλιψη ή πως αλλιώς να περιγράψω την κατάσταση του καναρινιού μου;

sophia pj.

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
968
Πόλη
Πειραιάς
Γεια σας!
Ξερω οτι ο ορος μπορει να μην ειναι δοκιμος, αλλα πως αλλιως να περιγραψω την κατασταση που εχει περιελθει το καναρινακι μου; Ο Λαερτης ειναι ενα malinois 3 ετων. Περσι την ανοιξη τον ζευγαρωσα αποκτησε 7 μωρα (σε 2 γεννες) μετα ακολουθωντας την φυσικη διαδικασια και μετα απο χρονο (3 1/2 μηνες) τον χωρισα απο την θηλυκια. Περασαμε μια δυσκολη περιοδο οπου ειχε σχεδον τρελλαθει χωρις αυτην (φωναζε συνεχεια, ηταν ανησυχος κ. Α.)να αναφερω εδω πως το θηλυκο το εδωσε ενας φιλος με την πληροφορια πως ηταν πουλι μονογαμικο(?) εχασε τον πρωτο συντροφο και δεν ξαναζευγαρωσε με κανενα απο τα υπολοιπα (δικα του) αρσενικα. Το πουλι (θηλυκο) ειναι 5 ετων, εγω δεν αντιμετωπισα τετοιο προβλημα,ζευγαρωσε αμεσως και τα δυο ηταν πολυ αγαπημενα και φοβεροι γονεις.Αφου περασε η περιοδος της κρισης και ηρεμισαν τα πραγματα, ηρθε η ωρα να ζευγαρωσω αλλο θηλυκο αυτη την φορα με ενα αλλο αρσενικο(πριν 2 μηνες), απο τοτε ο Λαερτης τρωει ελαχιστα, δεν κελαιδαει, ειναι ακεφος και εκανε πτεροροια (αρχικα εχασε την ουρα, τις φτερουγες)ακομα και τωρα που σας γραφω μαδαει.. Τα πουλια αναγκαστικα τα εχω στον ιδιο χωρο 3 αρσενικα 2 θηλυκα (malinois) αλλου εχω τα timbrado , αλλου τα πιτσιρικια και αλλου τα αγρια (καρδερινες λουγαρο). Την δικια του δεν την εχω ξαναζευγαρωσει ακομα. Νομιζω πως θα το χασω το πουλακι, καθε μερα που περναει τον βλεπω και πιο πεσμενο... Πως να το αντιμετωπισω; Τι διαβολο ειναι πουλια μονογαμικα; Δεν ξερω αν θα βοηθουσε.. Να σας πω πως ειναι στον ιδιο χωρο, σε ξεχωριστο κλουβι, οχι διπλα -διπλα, σε αποσταση 1 μετρο με οπτικη -ακουστικη επαφη ομως. Σκεφτικα ακομα και να τον βαλω με την αγαπημενη του παλι μαζι! Εσεις τι λετε;
Συγγνωμη για το μακροσκελες κειμενο!:D
 
δεν ειμαι ειδικος και να σου πω την αλιθεια μου δεν το εχω ξανα ακουσει αυτο που επαθε ο μικρος σου φιλος και απο οτι μου εχουν πει δεν ειναι μονογαμικα!
τωρα για να τον βαλεις μαζι της η οχι ας απαντησουν οι ποιο ειδικοι θα σου πουνε ποιο καλα απο εμενα
σου ευχομαι καλη και γρηγορη αναρωση στον μικρο φιλο σου
 
Σε ευχαριστω mythos
Ξερω πως μπορει ολο αυτο να φανταζει υπερβολη (περι μονογαμιας) αλλα εχω παρατηρησει πως τα εν λογω πουλια (καναρινια) συχνα επιδεικνυουν στοιχεια συμπεριφορας που κανουν εντυπωση. Μου εχει τυχει επειδη ασχολουμαι αποκλειστικα εγω με τα καναρινια μου και τα παρατηρω συνεχεια, πολλες φορες να μην ταιριαζω με ενα πουλι..😱 γιαυτο και τα συγκεκριμενα τα δινω σε φιλους. Εχω μονο πουλια που υπαρχει ιδιαιτερη χημεια μεταξυ μας. Πολλη θα χαμογελατε ισως και να εχετε πεσει κατω απο τα γελια (παρακαλω συγκρατηθητε) καταλαβαινω πολυ καλα πως ολοι εσεις που εχετε πολλα πουλια δεν ασχοληστε με... Ιδιαιτερες "χημειες" αλλα ισως αν ψαχτειτε να... Διαπιστωσετε πως υπαρχει βαθος κατω απο την επιφανεια...ωστωσο το ερωτημα παραμενει... Τι τον κανω τον Λαερτη το... Δαφνη δεν ειναι μακρυα (απο Πειραια).:D Και παλι ευχαριστω mythos για την αμεση απαντηση.:)
 
δηλαδη πιστευεισ πωσ αν δεν τα χωριζεσ θα ηταν μια χαρα;

και αν ναι γιατι δεν τα βαζεισ μαζι;

εγω εχω παρατηρησει οτι τα αρσενικα μπορει να ειναι πολυ στοργικα με τισ θυληκεσ αλλα με ολεσ οχι με μια!
 
Κ. Λαζαριδη

Ο λογος που δεν τα αφησα μαζι ειναι γιατι δεν εχω τι να κανω τα νεα πουλια! Προσπαθω να ελεγχω την κατασταση. Η θηλυκια ειναι διαρκως "ετοιμη" για νεα γεννα. Παντα (καθημερινα) βρισκω αυγα στον πατο του κλουβιου. Ολο το καλοκαιρι που περασε και το φθινοπωρο ακομα και τωρα (μερα παρα μερα) τι να κανω να την ραψω;:D Μα θα μου πεις δεν εχεις τι να κανεις τα νεα πουλια και ζευγαρωνεις αλλα; Τι να πω ειμαι υπερ τον... Ισον ευκαιριων. Το Δαφνη παει για το πουλι οχι για μενα ( οπως πολλοι θα σκεφτεστε).:D
 
σοφια δεν υπαρχει κανενας λογος να γελασει καποιος με αυτο που ειπαις και εγω εχω καναρινια που μολης με βλεπουνε σταματανε και αλλα μολης με βλεπουνε χαλανε τον κοσμο ειναι πως σε εχει φωτογραφισει στην μνιμη του το καθε καναρινακι

και παλι ευχομε να πανε ολλα καλα
γιαννης
 
οντωσ αυτο ειναι προβλημα μα καλα με τιποτα!
αν βγαλεισ μικρα και τα χαρησεισ σε φιλουσ σου;
που θα παει θα κανει μια, θα κανει δυο, θα κανει τρεισ θα κουραστει ποσο θα αντεξει!
αλλη μια λυση αλλα δεν ξερω ποσο εισαι διατεθημενη να την κανεισ ειναι να τα βγαλεισ εξω ωστε να ξεπυρωσει.
εγω τα πουλια τα εχω εξω στο μπαλκονι και εχω μονο δυο θυληκεσ πυρωμενεσ
και αυτεσ ειναι πυρωμενεσ διοτι τισ εχω μεσα!


υσ:aπo thn μια εγινα και μπαμπασ 5 παιδακια για αρχη!
 
φιλε γιαννη αυτο το να την βγαλει εξω και να ξεπυρωσει δεν ειναι απολητο
 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ!
ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΕΞΩ ΕΚΤΟΣ
ΑΠΟ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. ΣΕ 3 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΞΩ ΕΒΑΛΑ ΦΩΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ!
 
Κ. Λαζαριδη
Τους φιλους τους εχω κανει ηδη πολυτεκνους να την βγαλω εξω (με προσοχη λογο κρυου) δεν το εχω σκεφτεικαι να σκεφτητε οτι προσεχω την διατροφη της (αυγο, νιζερ, καναβουρι) την εχω σε αυστηρη διαιτα, να τα βαλω μαζι;Θα σας ενημερωσω ποσα πουλια θα μου βγαλει (χαμος) τωρα που.. Μιλαμε ειναι χωμενη σε μια ταιστρα και κλωσσαει ενα ασπορο αυγο και... Τα σπορια.
Καλο μηνα δεν σας ειπα! 🙂
 
εγω φιλε γιαννη εχω μεσα ενα ζευγαρι και εβαλα και εξω 1 πριν 10 μερες και εχει 5 αυγουλακια και 1 εχθες και αρχισε να φτιαχνει φολια γιαυτο και σου ειπα οτι δεν ειναι απολιτο και οταν τα ειχα μεσα δεν κανανε τιποτα μονο το ειχανε ριξει στο πεχνιδι!

καλο μηνα και σε εσενα σοφια και σε ολλα τα παιδια
 
καλο μασ μηνα παιδια!
σοφια αν θεσ λεγε με γιαννη αλλωστε ειμαι και μικροσ απο ηλικια.

τωρα στο θεμα μασ:δεν εχεισ τιποτα να χασεισ με το να τα βγαλεισ εξω απλωσ να μην σχηματιζεται ρευμα στη θεση που θα ειναι. Εγω απο τον χειμωνα που μασ περασε οι μονεσ απωλειεσ ηταν 2 καρδερινεσ και μια καναρα που ειχε κυστη σε συνολο πανω απο 100 πουλια.
μια αλλη λυση αν συνεχισει να ζευγαρωνει και δεν θεσ αλλα καναρινια ειναι να παρεισ τα αυγα και να τισ αφηνεισ πλαστικα αλλα δεν νομιζω να θεσ να το κανεισ!
αν βρεισ καποια αλλη λυση θελω να την μαθω εγω μεχρι εκει σκεφτηκα!

ιδεα!
να παρεισ ενα κλουβι που εχει χωρισμα στη μεση ετσι ωστε να την βλεπει απο πολυ κοντα και να την ταιζει.
 
Γιαννη!
Εξω μεσα δεν εχει μεγαλη σημασια, αυριο πρωι-πρωι θα τα βαλω μαζι. Το θεμα ειναι να συνελθει ο αρσενικος.Ας κανει αυτη οτι θελει!Για πλαστικα αυγα δεν το εχω σκεφτει αλλα οπως ειπες ποσα θα κανει;Ειναι και λιγο μεγαλη ελπιζω να με λυπηθει... Και να μην το παρακανει. Κριμα που απ'οτι καταλαβα δεν εχω αλλη λυση ελπιζα να την ζευγαρωσω σε κανα μηνα με μια καρδερινα {θεωρω πως ειναι η πλεον καταλληλη λογο πειρας και χρωματος(σκουροχρωμη)} αν και απ'οτι εχω διαβασει οι απειρες καναρες προτιμουνται.
Δεν το εγραφες νωριτερα να ησυχασω καπως(περι εσωτερικου χωρισματος) το βρισκω πολυ καλη ιδεα, πως δεν το σκεφτηκα; Σε ευχαριστω! 🙂
 
δεν ξερω αν διαβασεσ την ιδεα πιο πανω ισωσ και αυτο να ειναι μια καλη λυση.
οσον αφορα τωρα για ζευγαρωμα με καρδερινα δεν ειναι τοσο θεμα τησ καναρασ αλλα τησ καρδερινασ. αν δεν θελει η καρδερινα δεν γινεται τιποτα.
αν ομωσ αντιθετωσ θελει γινεται με ολεσ. Οι μουλοι που πηρα περσυ ηταν απο τρεισ καναρεσ διαφορετικου χρωματοσ η καθεμια απο σκουρα πρασινη μεχρι κιτρινη αχατη και ολεσ ειχαν ζευγαρωσει ολεσ τισ φορεσ με καναρινι.
 
Την ιδεα σου την βρισκω ευφιεστατη, για τις καρδερινες δεν εχω αποψη ειμαι ασχετη. Προσπαθω να βρω εναν τυφλοσουρτη αλλα οι πληροφοριες που βρισκω ειναι πολυ περιορισμενες!😎
 
Εχω την εντυπωση οσον αφορα το ζευγαρωμα καρδερινας με καναρα, τον πρωτο
λογο εχει η καρδερινα και η επιλογη της.
Παντως νομιζω οτι και μια καναρα, η οποια δεν ειναι πρωταρα, συμβαλλει και αυτη
καλυτερα στο ζευγαρωμα προς αποκτηση υβριδιων.
Πολλοι λενε, δεν ξερω αν αληθευει αυτο, οτι αν θελεις να επιτυχεις ζευγαρωμα καρδερινας με καναρα (μαλλον εννοειται πρωταρας), να εχεις διπλα ενα κλουβι με αρσενικο καναρι, που να αποσπα την προσοχη της (καναρας), ετσι ωστε η καρδερινα αν θελει και εχει επιλεξει και βεβαιως ειναι πυρωμενη, να μπορεσει να πλησιασει ευκολοτερα την καναρακαι να προχωρησει στο "ζευγαρωμα".
 
καλημερα σοφια περι ζευγαροματος καναρας καρδερινας και εγω ειμαι ασχετος οποτε δεν μπωρω να σου πω! Τον εβαλες των τον μικρουλι με την θυληκια;
 
Καλημερα!
Σημερα πρωι-πρωι τα εβαλα μαζι και λιγο απομονομενα απο τα αλλα. Τον παρατηρω και ηδη βλεπω μια αλλαγη της συμπεριφορας του, ειναι πιο κινητικος ασχολειται μονο με αυτη την ταιζει... Καλα μιλαμε για μεγαλο ερωτα!:D Για την αλλη καναρα δεν κανει ετσι ο βλακας που ειναι και πιο νεα, πιο ομορφη! Τι να πω! Οσο για καρδερινες (ζευγαρωμα)ποιος ξερει τελικα;😎 Στα διαφορα site δεν με διαφωτιζουν αρκετα, ασε που πρεπει να εισαι και μελος (εχω γεμισει κωδικους και password).
 
αυτος θα πει αληθεινος ερωτας! Εχεις δικιο σοφια με τους κωδικους αλλα γιατι δεν κανεις οτι κανω και εγω; Ειχα κανει συλογη απο κωδικους μεχρι που αρχιζα και εβαζα παντου τον ιδιο και ετσι ουτε να θημαμε πολους ουτε τιποτα θημαμε ενα και μοναδικο μονο πως σου φενετε;
 
Mythos εχεις πρακτικο μυαλο και σε ευχαριστω! Μηπως ξερει κανεις γιατι το site καρδερινες.gr με εχει γραψει στα παλαιοτερα των υποδηματων του και περιμενω ενα μηνα σχεδον για μια ενεργοποιηση κωδικου;Λιγο ασχετο βεβαια με τα παραπανω:D .
 
Back
Top