Κατασκευή τεράστιας υπαίθριας κινητής κλούβας για παραδείσια

Σουπιοκόκκαλο τους έχω. Άρα καταλήγουμε ότι το βόρι είναι η βασική τους τροφή. Θα δοκιμάσω όμως να τους τη προσφέρω με μίξη με τροφή για καναρίνια (παλιότερα είχα ζεμπράκια που προτιμούσαν τη τροφή για καναρίνια). Επίσης... Επειδή η κλούβα έχει κάτω άμμο... Τσιμπούν συχνά την άμμο! Νομίζω ότι σε κάτι ωφελεί και αυτό...


ΥΓ: Ονειρικές οι φωτογραφίες με τις κλούβες!
 
Επίσης έχω προσέξει ότι δε δίνουν καμία σημασία στην αυγοτροφή. Τσιμπολογούν όμως δεντρολίβανο

Α! Σήμερα έχουμε και το πρώτο μας αυγό!
 
Έχω όμως μια ερώτηση που θα ήθελα τη γνώμη όσων ξέρουν από ζεμπράκια. ΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΤΡΟΦΉ; Παπαγαλίνη (βόρι); ή μήπως η καλύτερη είναι αυτη των καναρινιών; ή μήπως μίξη αυτών ή κάτι άλλο;

Η καλύτερη τροφή είναι η ποικιλία. Σπόροι, λαχανικά, χορταρικά, φρούτα, αυγό, αυγοτροφή, άμμος, σπασμένα όστρακα, τσόφλια, κόκαλο σουπιάς.
Η βασική τροφή είναι το μείγμα σπόρων για εξωτικά (με βάση το βόρι). Την περίοδο της αναπαραγωγής, της πτερόρροιας και το χειμώνα (αφού θα ζουν έξω) μπορείς να προσθέτεις και μείγμα σπόρων για καναρίνια ώστε να αυξήσεις τα λιπαρά.
 
νικο καλησπερα, η αμμος εαν ειναι θαλασσινη εχω ακουσει οτι προκαλη δοιαροια,[ψαξε το]καλυτερα ειναι η νταμαρισια αμμος, ειδικα
η δικια μας [ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ] ειναι τιγκα στο ασβεστιο
ΟΣΟγιατην γλουβα μην τα ξαναλεμε...ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ👍.
 
Σπύρο την άμμο την παίρνω απ το χωράφι μου (που όμως είναι 100 μέτρα απ τη θάλασσα). Επειδή όμως έχω κι αλλες κλουβες υπαίθριες (σαφώς μικρότερες 😛 ), δεν είχα ποτέ θέμα διάρροιας. Σευχαριστώ σπύρο, να σε δούμε κι από δω όταν με το καλό κατέβεις
 
Φοβάμαι ότι το καλοκαίρι ο στεγνός πλέον άμμος θα ''βουλιάξει'' (πέσει κάτω απ το σύρμα και τις παλέτες) και τότε θαχω θέμα με όσα φυτα φύτεψα καταχαμα και όχι σε γλάστρες. Βέβαια, προσπάθησα κι έριξα ένα καρότσι άμμο σε κάθε τέτοιο φυτό αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Τη γνώμη σας παρακαλώ!
 
Μπορεις να την καταβρεχεις που και που ωστε να "κατσει" και να μην πεσει, αντιστοιχα να μην στην παιρνει και ο αερας.

Επισης δεν ξερω αν ειναι καταλληλο, αλλα μπορεις να την αναμειξεις και με λιγο αλυσιροχωμα (δεν ξερω πως γραφεται!) αυτο που ειναι σαν αμμος με χαλικακι ψιλο, ωστε να εχει υποβαθρο.
 
Στη γεωλογία, απέτυχα. 😀
Λογικό είναι με τον καιρό να κάτσει το χώμα... ρίξε περισσότερο για να μείνει αυτό που πρέπει σε ύψος μετά από λίγες βδομάδες.
 
Λέω τώρα, μια σκέψη εκ του προχείρου, αν μπορούσες να δημιουργήσεις γύρω-γύρω εν είδη βραχόκηπου, από παλιές σπασμένες γλάστρες πήλινες που θα τις παραχώσεις περιμετρικά, να συγκρατούν έστω μέρος του χώματος - άμμου.
 
Κάτι τέτοιο έκανα Μαρία.. Έβαλα πάνω στον άμμο πολλές μεγάλες πέτρες. Λογικά κάτι θα κρατήσουν. Είναι και οι παλέτες από κάτω. Αν είναι να ρίξω 2-3 καρότσια αμμο ακόμα... Δε με πειράζει
 
Είπα να βγάλω και δυό αμφιθεατρικές φωτογραφίες από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού μου. Είναι όμως μπροστά ένα δέντρο (Γαζία) και δε δείχνει πολύ καλά..
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    17,3 KB · Προβολές: 192
  • 2.webp
    2.webp
    10,3 KB · Προβολές: 187
Είπα να βγάλω και δυό αμφιθεατρικές φωτογραφίες από τον δεύτερο όροφο του σπιτιού μου. Είναι όμως μπροστά ένα δέντρο (Γαζία) και δε δείχνει πολύ καλά..

Πολύ ωραία! Έχεις χώρο και για μεγαλύτερη! 👍
 
Βάλε πολλές ρίζες, διώχνει σκνίπα και κουνούπια.

αναφέρομαι στα παρακάτω επειδή η σκνίπα τρέφετε με ζάχαρη.

υπάρχει κάποιο φυσικό εξοντωτικό για αποικία μυρμηγκιών η οποία τοποθετείται στη διαδρομή περασιάς αυτών απλώνουμε λίγο βαμβάκι σε ένα αλουμινόχαρτο ή κάποιο πιάτο και σταδιακά το καταβρέχουμε ίσα να βραχεί με το κάτωθι μίγμα.

προετοιμασία σε νερό χλιαρό 200ml περίπου για αμεσότερη ανάμιξη, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, περίπου 2 κουταλάκια βορικό οξύ (σκόνη λευκή) όχι βόρακα, σε κάποιο μπουκαλάκι pet και τα ανακινούμε μέχρι από αυτά τίποτε να μην φαίνεται ορατό με το μάτι.
οι αναλογίες είναι εμπειρικές.
εμποτίζουμε επαναληπτικά το βαμβάκι όποτε στεγνώνει, στα μυρμήγκια αποδίδει μετά από πέρας 15 ημερών και μετά, για τη σκνίπα δεν έχω άποψη για το αν θα απόδοση κιόλας.
 
Back
Top