Ασθένειες Κατι εχει το ματι του καναρινιου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης toliasp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Χανιά
τι εχει το ματι του;διαβασα στην αναζητηση αλλα δεν ξερω αν ειναι το ιδιο οπως αυτεσ της περιπτωσεις,ξερετε αν κωλαει στον ανθρωπο; Ευχαριστω

Συνημμένα

• Εικόνα053.webp
    Εικόνα053.webp
    53,7 KB · Προβολές: 184
Αυτό που βλέπω είναι σαν αραίωση γύρω από το μάτι. Δεν βλέπω κάποια φλεγμονή/πρήξιμο ή εξίδρωμα. Αρχικά κοίτα στο κεφάλι να εντοπίσεις τυχόν αραίωση.
Δώσε πολυβιταμίνες στο νερό, απομώνωσέτο και:
α Αν δεν υπάρχει αλλού αραίωση δώσε τομπρέξ κολύριο (χωρίς κορτιζώνη) 2 φορές για 3 ημέρες. Πριν ρίξεις το κολύριο εγώ έριχνα 1 σταγόνα sodiuPBhloride (αμπούλα φυσιολογικού ορού) για καθαρισμό.
β. Αν παρατηρήσεις αραίωση και στο κεφάλι ή στο άλλο μάτι τότε μάλλον πρόκειται για μύκητα ο οποίος εντοπίζεται εργαστηριακά. Σε αυτή τη περίπτωση απαιτείται μεγάλη προσοχή και ειδική μεταχείρηση γιατί είναι κολητικό στον άνθρωπο. Θέλει καθημερινό καθ'άρισμα όλου του κλουβιού με betatine solution ή χλωρίνη και εφαρμογή στο πτηνό διαλύματος 1/6 μπεταντίν με γλυκερίνη και αλοιφή lamisil ΟΧΙ gel για 10 ημέρες εναλαξ 1 φορά ημερησίως.
γ. Σε περίπτωση που στο ράμφος υπάρχουν άσπρα ξερά σημάδια ( σα γάλα ξεραμένο) τότε πρόκειται μάλλον για άκαρι, οπότε ξεχνάς όλα τα παραπάνω και δίνει ακαρεοκτόνα.

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα, εγώ χρησιμοποιώ τώρα το Τομπρέξ σε αλοιφή (χωρίς κορτιζόνη) και περιμένω να δώ αποτέλεσμα σε καμια 10αρια μέρες αλλιώς πάμε για καλλιέργεια

Να επισημάνω ότι εάν υπάρχει υποψία μύκητα καλύτερα να γίνεται καλλιέργεια πριν τη χορήγηση οποιδήποτε αντιβοίωσης ή τουλάχιστο πριν την έναρξη της αντιβοίωσης (το τομπρέξ είναι) διότι η αντιβοίωση εξασθενεί τον οργανισμό και αποτελεί τροφή για τον μύκητα ( μιλώ ως παθών και... Μαθών).

Εμένα πάντως ο μύκητας εμφανίστηκε μετά από παρατεταμένη χρήση αντιβοιώσεων λόγω άλλων προβλημάτων.

Από ένα βιβλίο που έχω και από πρωσωπική άποψη για τους μύκητες αρχικά μπορού να διαγνωστούν από την έντονη διαπεραστική μυρωδιά του πουλιού και του κλουβιού, ακόμη και αν είναι καθαρά, λόγω των τοξινών που παράγωνται από τον μύκητα.

Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι χρειάζωνται κάποιες επιπλέον διευκρινήσεις από τον toliasp για το καναρινάκι

δεν υπαρχει καμια αρεωσει σε αλλο σημειο, οποτε να δωσω το κολιριο; Γιατι αρωστια μηλαμε λοιπον;αυτο ειναι επηκηνδηνο εαν ερθει σε επαφη με τον ανθρωπω; Το φαρμακο το πουλανε σε φαρμακιο η σε κτηνιατριο;

Το ράμφος είναι καθαρό; Μήπως στη βάση υπάρχουν ακάρεα; Αν όχι δώσε κολλύριο 1 σταγόνα/2 φορές ημερησίως για 4 ημέρες.
Περιμένουμε νέα σου.

ειναι καθαρα μονο το 1 ματι του ειναι αραιομενο.λετε να ειναι καμια ψιτακοση, η ασχετο...

Εάν έχουμε υπόννοια ότι πρόκειτε για μύκητα, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ! Η αντιβίωση δυστυχώς τρέφει το μύκητα, δεν τον καταπολεμάει. Μπορούμε όμως να χορηγήσουμε αντιμυκητησιακά πάντα όμως κατόπιν οδηγίας ιατρού που θα έχει δει για τι μύκητα πρόκειτε. Βασικό ρόλο πάντως έχουν και οι κανόνες υγειϊνής...

- Εχω την εντύπωση οτι πρόκειται για έλληψη της βιταμίνης Α.
Μπορείς να την βρείς στο εμπόριο. Είναι συνήθως λιποδιαλυτή
και δεν μπορείς να την δώσεις στο νερό, αλλά στις αυγοτροφές.
Τελευταία όμως η Beaphar την έβγαλε σε υδατοδιαλυτή μορφή,
που μας βολεύει βέβαια πολύ περισσότερο. Η έλληψη αυτής της βιταμίνης
εμφανήζεται συνήθως στα λευκά καναρίνια.Βλέπω το δικό σου έχει ρίζες
απο εκεί.

για το φαρμακευτικο σκευασμα lamisil novartis
προκειτε για αντιμυκητισιακο σκευασμα για ανθρωπινη χρηση δραστηκη ουσια περιεχει την terbιnafine (τερβιναφινη)
ενδειξεις δερματοφυτικες λοιμωξεις δερματος και τριχωτου της κεφαλης και ονυχων καθως και καντιντιασικεςλοιμωξεις δερματος και βλεννογονων
κυκλοφορει σε πολλες μορφες οπως κρεμα εξωτερικης χρησης δερματικο εκνεφωμα δερματικο δυαλυμα δερματικη γελη και σε δισκια η τιμη του ξεκιναει απο 1.75 εως 49.71 αναλογα με την μορφη και την περιεκτηκοτητα στης συσκευασιες
πληροφοριες εθνικο συνταγολογιο

Back