Γενικά Καφέ τούφα στο κεφάλι καναρινιού αντικαταστάθηκε από κόκκινο

Manos Tyro

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2019
Μηνύματα
330
Καλημέρα! Σας είχα απασχολήσει και πάλι με αυτό το πουλάκι. Είναι το μικρό με τη μαύρη κουκίδα στο κεφάλι. Κάποιοι ίσως θυμάστε το θέμα. Προσπάθησα να το βρω αλλά δεν μπόρεσα. Το μικρό αυτό άλλαξε πούπουλα και η μαύρη κουκίδα αντικαταστάθηκε από κόκκινα πούπουλα και εξαφανίστηκε. Έτσι συμβαίνει σε όλα τα πουλιά;
 
Στα καναρίνια υπάρχουν δύο κατηγορίες μελανινών.
Η ευμελανίνη, που κυμαίνεται από μαύρη έως καφέ και αποτελεί την βάση αναφοράς όλων των μελανινικών μεταλλάξεων (ας πούμε πλην της Φαιό, αν και αυτό είναι σχετικό).
Η φαιομελανίνη, που κυμαίνεται από καφέ έως γκρι (αυτό το αμυδρό γκρι ας το πούμε azul ή blue factor)... Και δεν είναι επιθυμητή γιατί διαστρεβλώνει το επιθυμητό κοντράστ ευμελανίνης/λιποχρώματος στις περισσότερες κατηγορίες μελανινικών καναρινιών.

Και οι δύο κατηγορίες μελανινών ελέγχονται μέσω των κωδικοποιημένων πληροφοριών που βρίσκονται στα γονίδια αλλά θα λέγαμε ότι οι πληροφορίες/συνθήκες για την ευμελανίνη είναι πιο "ενεργητικές/επιτακτικές" ενώ για την φαιομελανίνη πιο "παθητικές/εξαρτώμενες".

Έχοντας αυτά κατά νου, η πιο διαδεδομένη εικασία είναι πως λόγω του ρευστού χαρακτήρα της φαιομελανίνης, στίγματα που έρχονται και φεύγουν, οφείλονται σε αυτήν.

Εδώ είναι το θέμα:
https://community.petbirds.gr/threads/Καφέ-τούφα-στο-κεφάλι-κόκκινου-λιποχρωμικού-καναρινιού.37169/
 
Back
Top