Ασθένειες Κελαηδάει κανονικά αλλά δε βγάζει φωνή

Μα κι εμένα μου φάνηκε περίεργο και φοβήθηκα να του δώσω. Αλλα απόρησα... Προφανώς οι εκτροφείς το δίνουν σαν φάρμακο διαλυμένο στο νερό...
 
Ναι, έτσι είναι, το έδιναν διαλυμένο στο νερό κατά καιρούς γιατί θεωρούσαν ότι έκανε καλό. Αλλά όπως κάποιες γιαγιάδες στο παρελθόν έπιναν κόκα κόλα, ασπιρίνη και ζάχαρη για φάρμακο, έτσι κι αυτοί έδιναν ιώδιο, το οποίο παρεπιπτόντως θεωρείτο προς πάσαν νόσο. 😛
Σε αυτό το σημείο θα σου πρότεινα να μην ξαναρωτήσεις τον συγκεκριμένο εκτροφέα, γιατί σε λίγο θα σου πει να μαγέψεις κόκκινο κρασί στη χάση του φεγγαριού και να το ποτίσεις στο πουλί αφού το έχεις βάλει να πήδήξει τα 40 κύματα στην πανσέληνο.
Πιστεύω ότι με την αντιβίωση και το φάρμακο για το άσθμα το πουλάκι θα γίνει πολύ καλύτερα, αν όχι τελείως καλά. Απλά έχε το νου σου έπειτα γιατί θα είναι κάπως πιο ευάλωτο, και όταν θα έρθει ο καιρός που θα έχεις ολοκληρώσει τη θεραπευτική του αγωγή, να συζητήσουμε για προβιοτικά ώστε να αποκατασταθεί και η χλωρίδα του εντέρου του.
 
😀! Πολύ καλό!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Θα του ξεκινήσω την αντιβίωση και μετά την ασμινίνη και θα τον παρακολουθώ.
 
Καλησπέρα σε όλους. Πήγα να πάρω την αντιβίωση και όταν εξήγησα στο petshop την περίπτωση μου είπαν οτι θα ήταν καλύτερα πριν επιβαρύνω τον οργανισμό του πουλιού με ισχυρή αντιβίωση να δοκιμάσω αγωγή για ακάρεα τραχείας. Και μου έδωσε το αντίστοιχο φάρμακο. Διοτι η συμπτωματολογία είναι περίπου κοινή. Ποιά είναι η γνώμη σας;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
mariagela23 Μηπως θελης να μας πεις πιο φαρμακο σου εδωσε; Και τι σε εκανε να πειστης οτι ο Πετσοπας εχει δικιο κ οχι ο Γιατρος; Προσεχε μονο μην το υπερφορτωσης το πουλακι με διαφορα φαρμακα. Η θεραπεια σε ενα αρρωστο πτηνο θελη υπομονη μην περιμενης να δεις αποτελεσματα απο την μια μερα στην αλλη
 
Μου έδωσε το Pulmosan της Beaphar. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω καθόλου εμπειρία σε κάτι τετοιο και για αυτό ακριβώς ρωτάω και ξαναρωτάω για να καταλήξω στην πιο σωστή διάγνωση άρα και στην πιο κατάλληλη αγωγή. Ο λόγος που μπήκα σε σκέψεις είναι διοτι ο petshop μου εξήγησε οτι η αντιβίωση είναι βαριά και θα μείνει για καιρό στον οργανισμό του καναρινιού. Επίσης αν έχει ακάρεα και δεν γίνουν αντιληπτά εγκαιρα, θα αναπτυχθούν και θα το χάσω το πουλάκι.
Κι έχω μπερδευτεί βασικά...
 
Καλή σου μέρα. Τα ακάρεα της τραχείας που αντιμετωπίζονται με το pulmosan είναι συχνά η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό πολλών εκτροφέων, πετσοπάδων και ενίοτε κτηνιάτρων. Παρόλα αυτά, ο επιπολασμός τους στα καναρίνια είναι μικρός, με άλλα λόγια είναι σπάνιο ένα καναρίνι να πάσχει από ακάρεα της τραχείας. Τα συμπτώματα δε που δίνει η τέτοιου τύπου ακαρίαση συχνά είναι κοινά με αντίστοιχα συμπτώματα αναπνευστικής νόσου.
Θα σου έλεγα λοιπόν, αν δεν έχεις ήδη ανοίξει το φάρμακο, να το πας πίσω στο κατάστημα και να αγοράσεις την αντιβίωση που σου έχουν συστήσει και να αρχίσεις τη θεραπεία του άμεσα, κι ας είναι βαριά ή ελαφριά - μην σε νοιάζει κάτι τέτοιο.
 
Καλημέρα Γιάννη - Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή και με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση. Ακολούθησα αυτο που μου είπες και ήδη ξεκίνησα την αντιβίωση -2η μέρα σήμερα. Οι οδηγίες του γιατρού λένε να του δίνω στο νερό 1 ml για 7 ημέρες. Μακάρι να δείξει κάποια βελτίωση. Γνωρίζετε αν παράλληλα με την αντιβίωση πρέπει να ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη διατροφή ενισχυτικά; Τώρα του δίνω ανάμικτα σπόρια, κόκκινη βιταμίνη bogena, αυγό 2 φορές την εβδομάδα, μαρουλάκι και μήλο, 2 -3 φορές την εβδομάδα.
 
Τώρα του δίνω ανάμικτα σπόρια, κόκκινη βιταμίνη bogena, αυγό 2 φορές την εβδομάδα, μαρουλάκι και μήλο, 2 -3 φορές την εβδομάδα.
Όσο καιρό θα δίνεις αντιβίωση στο πουλάκι καλό είναι να του προσφέρεις μόνο σπόρους. Ο λόγος είναι ότι όλα τα έξτρα που του προσφέρεις(λαχανικά, φρούτα κτλ) περιέχουν νερό με αποτέλεσμα το πουλάκι να μην πίνει την ποσότητα νερού που θέλουμε για να παίρνει την αντιβίωση.
Οι οδηγίες του γιατρού λένε να του δίνω στο νερό 1 ml για 7 ημέρες.
Κάνε του μια ερώτηση μήπως να τη χορηγούσες απευθείας στο στόμα με σύριγγα.
Περαστικά σας.
 
Καλησπέρα σας. 6η ημέρα σήμερα χορήγησης αντιβίωσης και δυστυχώς δεν βλέπω καμία βελτίωση. Πήρα τον γιατρό και μου είπε οτι οι πιθανότητες να δούμε βελτίωση είναι πολύ φτωχές κι οτι αν υπήρχε ενδεχόμενο να καλυτερέψει θα το είχα ήδη δει. Χορήγηση απο το στόμα δεν μου συνέστησε. Μου είπε να σταματήσω για 10 μέρες και να επαναλάβω την αντιβίωση για άλλες 7 αλλα δεν περιμένει κάτι. Πέρα απο αυτό δηλαδή δε μπορώ να κάνω τίποτα και το αφήνω στην τύχη του;! ☹
 
Καπου σε μια εφημεριδα που ειχε ενα αφιερωμα για τα καναρινια, ελεγαν
οτι πουλακια που αρρωσταινουν το καλοκαιρι η το φθηνοπωρο και καλα
να γινουν, δεν ξανατραγουδουν πριν την επομενη ανοιξη.
Ας περιμενουμε λοιπον...
Εχω κι εγω ενα τετοιο καναρινακι και ειναι και πατερας δυο πολυ ομορφων
μικρων που θα βαλω ζευγαρι εφετος.
Δεν παθαινει τιποτα, μην φοβασαι, το δικο μου τρωει πινει παει περα δοθε
πολεμαει να τραγουδισει θελει να ζευγαρωσει, αλλα φωνη δεν βγαινει.
Του εδωσα κι εγω αντιβιωση και μαλιστα δυο φορες... Παει πολυς καιρος
τωρα. Κανενα αποτελεσμα. 🙂
 
Εχω κι εγω ενα τετοιο καναρινακι και ειναι και πατερας δυο πολυ ομορφων
μικρων που θα βαλω ζευγαρι εφετος.
Off topic, αλλά αν καταλαβαίνω σωστά δεν γίνεται να βάλεις αδέρφια μεταξύ τους
mariagela23 , σε ποιον γιατρό πήγες; Υπάρχει μήπως περίπτωση να πάρεις και από αλλού κάποια γνώμη;
 
Καλημέρα σας. Στον κ. Κελμαέρ πήγα. Μάλλον θα πάω και στην κ.Gray να δώ τι θα μου πεί κι εκείνη.
Είχα σε όλη μου τη ζωή καναρινάκι αλλα ποτέ με τέτοιο πρόβλημα και οσο να' ναι με στενοχωρεί που είναι μια χαρά και έχει όλη την όρεξη να κελαηδήσει αλλα είναι στο mute!
 
Καλησπέρα σας.
Σήμερα το καναρινάκι μου επέστρεψε στο σπίτι. Ήταν στο ιατρείο της δρ.Gray απο την Τετάρτη. Μας είπαν οτι έχει λοίμωξη αναπνευστικού σε συνδυασμό με μυκητίαση που επιβάρυνε περισσότερο το αναπνευστικό. Του έδωσαν αγωγή και ήδη είναι καλύτερα, δηλαδή έχει σταματήσει αυτή την έντονη δυσφορία, να ανοιγοκλείνει το ράμφος κλπ. Μας έδωσαν οδηγίες ώστε να ακολουθήσουμε την αγωγή για 1 εβδομάδα. Δεν έχουμε αποκλείσει το άσθμα ακόμα, αλλά έχω μια κρυφή ελπίδα οτι θα γίνει καλά και θα ξανακελαηδήσει. Αν έχετε κάποια συμβουλή/εμπειρία καλοδεχούμενη.

Για την κλινική τί να πω... Καταρχήν ευχαριστώ το φόρουμ που την πρότεινε και κατα δεύτερον, οι άνθρωποι ξέρουν τί τους γίνεται. Δεν αποφαίνονται εξ' όψεως και εξ' ακοής!
 
Μας είπαν οτι έχει λοίμωξη αναπνευστικού σε συνδυασμό με μυκητίαση που επιβάρυνε περισσότερο το αναπνευστικό.
Δηλαδή είχε ιό και μύκητα;Έγινε κάποια ταυτοποίηση με ειδικές εξετάσεις;
Τι αγωγή σου έδωσαν;

Περαστικά!
 
Ευχαριστούμε!

Είπαν οτι έκαναν μικροσκοπική ανάλυση απο δείγμα κουτσουλιάς και απο την τροφή, συγκεκριμένα την κόκκινη βιταμίνη που του έδινα την οποία και δεν θα ξαναδώσω. Δεν μου είπαν συγκεκριμένα ποιόν ιό βρήκαν και ποιό μύκητα. Δεν ρώτησα κιόλας. Είχε λοίμωξη αναπνευστικού, προφανώς λόγω του κακού σημείου με ρεύματα που είχε εκτεθεί το πουλάκι όταν το είχαν οι προηγούμενοι. Έπεσε το ανοσοποιητικό και καπάκι ήρθαν και οι μήκητες απο την τροφή. Αυτά μου εξήγησαν και μου έδωσαν δυο διαφορετικά μπουκαλάκια με υγρό φάρμακο τα οποία θα του τα δίνω εγώ με συριγγάκι στο στόμα πρωί βράδυ για 7 ημέρες. Για το αν υπάρχει άσθμα ή όχι θα μπορούν να πουν αφού ξεφορτωθούμε τους μύκητες.
 
Back
Top