Ασθένειες Κελαηδάει κανονικά αλλά δε βγάζει φωνή

Άρα τον μύκητα τον βρήκαν στην τροφή ή στις κουτσουλιές, δεν έγινε ας πούμε κάτι πιο εξειδικευμένο πχ από το σάλιο;
Μια λοίμωξη θα έχει το πουλάκι, ο συγκεκριμένος μύκητας βαράει στο αναπνευστικό και προκαλεί λοίμωξη, δεν είναι δηλαδή κάτι το συμπληρωματικό.Αν θες και αν ξέρεις, να μας αναφέρεις τι μπουκαλάκια είναι αυτά.
Επίσης, κατάλαβα οτι το κράτησε εκεί, οπότε αν θέλεις μας κάνεις μια περιγραφή του οικονομικού σκέλους συνολικά και ειδικά για την διαμονή.

Μην σου φαίνονται περίεργες κάποιες ερωτήσεις. Η εμπειρία σου καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την μελλοντική προδιάθεση κάποιου να απευθυνθεί σε γιατρό.
 
Ωραία τα νέα σας και ευχόμαστε το πουλάκι να επανέλθει πλήρως και να είναι για πάντα καλά.
Φυσικά θα μας ενδιέφεραν τα φάρμακα που λαμβάνει, οπότε αν γνωρίζεις το όνομά τους, γράψτο μας, αν όχι πάλι, όταν θα επιστρέψεις στην γιατρό θα πρέπει να ζητήσεις να στα γράψει (τουλάχιστον τις δραστικές ουσίες) σε ένα χαρτί. Το "πρέπει" αυτό, στο λέω, όχι για να πεις σε εμάς ποια φάρμακα είναι, αλλά για να κρατήσεις το χαρτί, ώστε να έχεις ένα αρχείο για το ποια φάρμακα πήρε, για κάθε περίπτωση, διότι ας πούμε (ο μη γένοιτο) ο μύκητας ή ό,τι άλλο έχει (βακτήριο, ιό κλπ) θα μπορούσε στην πορεία να ανακάμψει λόγω ανάπτυξης ανθεκτικών στελεχών στα φάρμακα αυτά και να μπορείς εσύ να το δώσεις ως πληροφορία, ώστε σε ανάλογη περίπτωση να απορριφθεί ή όχι το συγκεκριμένο φάρμακο.
Τώρα όσον αφορά σε τροφές, βιταμίνες κλπ, θα πρέπει να έχεις κατά νου να αγοράζεις επώνυμα μείγματα σε branded κλειστή συσκευασία την οποία θα ανοίγεις εσύ η ίδια, και να βάζεις μικρή ποσότητα κάθε φορά από αυτά (έως για 2 ημέρες) στην ταΐστρα, την οποία θα αφαιρείς (και κάθε σκεύος τροφής) για όση ώρα το πουλάκι έχει μπανιέρα μέσα στο κλουβί και μέχρι να τιναχτεί και να σχεδόν στεγνώσει, ώστε να μην υγραίνονται οι τροφές του, καθώς η υγρασία ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων.
Επίσης, σου έκανε κάποια σύσταση για αποφυγή φρούτων αυτήν την περίοδο; Ρωτώ, διότι τα σάκχαρα που περιέχονται στα φρούτα, συχνά ευνοούν την αναπτυξη κάποιων (των περισσοτέρων δλδ) μυκήτων.
Τέλος, αν μπορείς και συμφωνείς και η ίδια, θα σου προτείνω να γράψεις στη σελίδα αξιολόγησης του πρώτου γιατρού που επισκέφτηκες, όσο για την τελευταία, στη θέση σου θα έγραφα λίγο καιρό μετά την αποθεραπεία του πουλιού.

Καλή ανάρρωση.
 
Καλημέρα σας

Τα φάρμακα είναι το TMPS και το Itraconazole τα οποία μου τα έδωσαν σε δυο μικρά μπουκαλάκια. Με προβληματίζει ο τρόπος χορήγησης με το συριγγάκι γιατι το πουλί απο την τρομάρα του, δεν ανοίγει το στόμα του για να κάνω σωστά την ενστάλαξη...:/

Τώρα, λεπτομερώς πως έγινε η διαδικασία της ανάλυσης δεν ρώτησα, πάντως ακτινογραφία ή κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μου είπαν ανάλυση στο μικροσκόπιο. Έτσι κι αλλιώς θα ξαναμιλήσω μαζί τους την Τρίτη και θα τα διευκρινίσω αυτά.

Για την τροφή, μου είπε να μην του ξαναδώσω κόκκινη ή άλλη αυγοτροφή στη παρούσα φάση καθώς αναπτύσσει εύκολα μύκητες και γενικά να μην του δίνω "χύμα" τροφή αλλά πάντοτε συσκευασμένη, να την διατηρώ στο ψυγείο και να την αλλάζω κάθε μέρα. Μου είπε να του δίνω μήλο αλλά να το πετάω με το που μαυρίσει γιατι πάλι μαύρισμα =μύκητες.
Το ίδιο και με αυγό, μαρούλι κλπ. Αυτό με την μπανιέρα και το νερό δεν το γνώριζα και ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή.

Αξιολόγηση εννοείται θα κάνω και στους δυο γιατρούς όταν με το καλό γίνει πιο ξεκάθαρο τι έχει το πουλάκι και είναι καλύτερα. Σαν πρώτη εικόνα πάντως μετά απο 3 μέρες τον βλέπω όντως καλύτερα, γιατι την ημέρα πριν τον πάω στην κλινική βαριανάσαινε αρκετά. Ίσως έχει άσθμα ίσως όχι, αλλά σίγουρα έχει μύκητες αυτή τη στιγμή (γεμάτος μου είπαν!) οπότε θεωρώ οτι είχε νόημα η επίσκεψή μου στην κλινική γιατί ξεκινήσαμε μια θεραπεία "βήμα -βήμα".

Το κόστος ήταν 60 ευρώ (συμπ. των φαρμάκων). 40 ευρώ το στάνταρ και 20 ευρώ για διαμονή/φάρμακα.
 
Χιλια μπραβο σε σενα! Ευχομαι περαστικα να ειναι!

Αν θελεις πες μας σε ποιους γιατρους το πηγες και σε ποια κλινικη να εχουμε το νου μας. :)
 
Αν θελεις πες μας σε ποιους γιατρους το πηγες και σε ποια κλινικη να εχουμε το νου μας. :)
Μάλλον θα πάω και στην κ.Gray να δώ τι θα μου πεί κι εκείνη.
Ήταν στο ιατρείο της δρ.Gray απο την Τετάρτη.
Όλα γίνονται, εν όψει της άνοιξης έτσι; 😛
 
Καλησπέρα σε όλους & Χρόνια Πολλά!

Θα ήθελα πάρα πολύ να επανέλθω με ευχάριστες εξελίξεις αλλα δυστυχώς δεν υπάρχουν...

Απο τις 25/02 που έγραψα το τελευταίο ποστ, είμαστε στα πήγαινε - έλα στο ιατρείο, εξέταση και επανεξέταση, αλλαγές στην αγωγή κλπ αλλα το πουλάκι μου δείχνει ελάχιστη έως καμία βελτίωση. Την πρώτη φορά που τον πήρα απο το ιατρείο φαινόταν πραγματικά καλύτερα, ακολούθησα την αγωγή στο σπίτι, όμως μετά απο λίγες μέρες υποτροπίασε. Τον πήγαμε ξανά να τον δούν, αλλάξαμε λίγο την αγωγή... Τίποτα πάλι. Τελικά τον πήγα και τον άφησα καμια 10αριά μέρες στο ιατρείο να τον εχουν υπο στενή παρακολούθηση... Και τον πήρα πάλι πίσω με ελάχιστη, σχεδόν μηδαμινή βελτίωση πάλι για να συνεχίσω μια - λίγο αλλαγμένη - αγωγή στο σπίτι.Βασικά του έδινα καμιά εβδομάδα Augmentin αντιβίωση, αλλα τίποτα... Ξεκάθαρη γνωμάτευση για το τι έχει κι αν αυτό που έχει θεραπεύεται δεν έχω πάρει κι έχω εκνευριστεί! Την Τρίτη θα μιλήσω πάλι μήπως και καταλήξουμε κάπου. Αρχίζω και πιστεύω οτι έχει όντως άσθμα. Αν ισχύει αυτό, τότε το πουλάκι ταλαιπωρείται άδικα με φάρμακα. Αν όχι, τότε δεν έχουμε βρει ακόμη την σωστή θεραπεία. Σε κάθε περίπτωση όμως "φορτώνω" τον οργανισμό του με φάρμακα και ουσίες λες και είναι πειραματόζωο...

Οποιαδήποτε γνώμη ή συμβουλή όπως πάντα καλοδεχούμενη...

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα σε όλους!
 
Να τον πάω αλλα σε ποιόν; Υποτίθεται οτι απευθύνθηκα στον καλύτερο και πιο εξειδικευμένο σε πτηνά.
 
Κονταδάκης στο Ελληνικό! 2109642775
Αλίκη, το ερώτημα ειναι αν θα τον θεωρούσες κατάλληλο, εσυ που τον εχεις επισκεφτεί για να δώσει μια δεύτερη αξιόπιστη γνώμη.
 
Βάλε σε μια αυγοθήκη από μία κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, βασιλικό και θυμάρι.
Σε ένα παππού κάναρο που τα χρησιμοποίησα είχα αρκετά καλά αποτελέσματα και ξανακούσαμε την φωνή του.
Υπάρχει ένα άρθρο στο forum που αναφέρεται σε αυτά για την πρόληψη και θεραπεία
της κοκκιδίωσης
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει στην περίπτωση σου αλλά σίγουρα δεν θα του κάνει κακό.

Εύχομαι τα καλύτερα για το πουλάκι!
 
Αλίκη, το ερώτημα ειναι αν θα τον θεωρούσες κατάλληλο, εσυ που τον εχεις επισκεφτεί για να δώσει μια δεύτερη αξιόπιστη γνώμη.
Σωστά.. με συγχωρεις απλα ειδα το θεμα βιαστικα.
Μετα την επισκεψη μου, θεωρω οτι με τον τροπο που επιασε και εξετασε το καναρινι που του ειχα παει ναι έχει γνωσεις και εμπειρια πανω στα πτηνα. Μου ειχε δωσει και καποιες εξτρα συμβουλες και διευκρινισεις. Σιγουρα τοσο η κοπελα οσο και το καναρινι εχουν ταλαιπωρηθει αρκετα με τα πηγαινε ελα και τις συνεχεις αλλαγες αλλά αξίζει μια ακόμα προσπάθεια για να παρετε μια δευτερη γνωμη απο αλλο κτηνιατρο.

Ευχομαι περαστικά!
 
Καλημέρα σε όλους!

Ευχαριστώ για τα μηνύματα και τις γνώμες. Χαίρομαι που ανακάλυψα το φόρουμ :)

Λοιπόν, πριν απευθυνθώ σε άλλο γιατρό, έκανα μια τελευταία προσπάθεια με την κ. Gray, διοτι όπως είπα δεν είχα ξεκάθαρη γνωμάτευση. Πήγαμε το πουλάκι για επανεξέταση - αφου είχε μεσολαβήσει και η χορήγηση Augmentin - και η γιατρός τον είδε καλύτερα. Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ τις τελευταίες μέρες τον βλέπω κάπως καλύτερα, με την έννοια οτι δεν βαριανασαίνει τόσο έντονα ωστε να κουνιέται ολόκληρος. Ακούω βέβαια ενα σιγανό σφιριγματάκι. Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι περνάει "κρίσεις".

Απο εκεί και πέρα, πάλι δεν έλαβα σαφή διάγνωση. Η γιατρός όμως έβαλε και άλλη μια διάσταση - αν και αναρωτιέμαι γιατι δεν μας το είπε εξ'αρχής...

Μας είπε λοιπόν οτι επειδή το πουλάκι έχει φτέρωμα κοκκινοπορτοκαλοκίτρινο, οτι τα καναρίνια αυτά δεν υπάρχουν στη φύση κι οτι προκύπτουν απο εκτροφείς που χορηγούν στα πουλιά διάφορες χημικές ουσίες για αλλαγή χρώματος. Οι χημικές αυτές ουσίες προκαλούν βλάβες στο συκώτι που δεν επανορθώνονται και φυσικά περνώντας απο τον λάρυγγα των πτηνών μπορεί να δημιουργήσουν "ουλές" που καταλήγουν σε μη αναστρέψιμη αφωνία και μειώνουν τον κύκλο ζωής τους.

Το κατα πόσο αυτό αφορά τον Λάκη μας, δε μπορώ να το γνωρίζω. Ισως έχει βάση αν η οικογένεια απο οπου τον υιοθέτησα τον είχε αγοράσει απο εκτροφέα... Το μοιράζομαι μαζί σας περισσότερο για να μου πείτε οι πιο ειδικοί αν το έχετε ακούσει...

@ΙΩΑΝΝΗΣ : Ευχαριστώ για την ιδέα. Δηλαδή αναμιγνύω 1 κουταλάκι ρίγανη 1 θυμάρι 1 βασιλικό έτσι όπως είναι - σε αποξηραμένη μορφή - και του τα δίνω; Χωρίς άλλη διεργασία; Και για πόσες μέρες;
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ : Ευχαριστώ για την ιδέα. Δηλαδή αναμιγνύω 1 κουταλάκι ρίγανη 1 θυμάρι 1 βασιλικό έτσι όπως είναι - σε αποξηραμένη μορφή - και του τα δίνω; Χωρίς άλλη διεργασία; Και για πόσες μέρες;
Έχω βάλει σε ένα πλαστικό δοχείο που σφραγίζει καλά αρκετή ποσότητα από τα υλικά και τους βάζω σε μία αυγοθήκη χωρίς καμία άλλη διεργασία.
Απλά προσθέτω λίγο όταν βλέπω ότι το έχουν καταναλώσει, έχει καλή αποδοχή από τα καναρινιά και από ότι βλέπω το τρώνε με μέτρο δηλαδή μια αυγοθήκη κρατάει τουλάχιστον 10 ημέρες.
 
Ευχαριστώ και πάλι ΙΩΑΝΝΗ.
Σχετικά με τη δεύτερη γνώμη, θα προτείνατε Ακρίβο ή Κονταδάκη; Ποιός θεωρείται πιο σχετικός σε θέματα πτηνών;

Αν και τελικά η σχετικότητα είναι έννοια πολύ σχετική !
 
Αν και τελικά η σχετικότητα είναι έννοια πολύ σχετική
Είναι όντως.

Πάντως και οι δύο αυτοί γιατροί ασχολούνται και αναλαμβάνουν πτηνά. Μέχρι να σου πει κάποιος με προσωπική εμπειρία από τους συγκεκριμένους, μπορείς να διαβάσεις τις κριτικές στις παρουσιάσεις τους ή και να επικοινωνήσεις με όσους έχουν κάνει κριτική εάν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες.

Αχιλλέας Ακρίβος, Κτηνίατρος
Κυριάκος Κονταδάκης, Κτηνίατρος
 
Ευχαριστώ πολύ. Και οι δυο φαίνεται να έχουν εξίσου καλές κριτικές ωστόσο οτιδήποτε συμπληρωματικό θα βοηθούσε.
Πάντως, για τον κ. Ακρίβο βρήκα αυτό το ποστ και νομίζω αξίζει να το μοιραστώ μαζί σας μια και αναφέρθηκα σε αυτό το γιατροσόφι με το ιώδιο σε προηγούμενο ποστ.

upload_2018-4-22_10-46-52.webp
 
Έχω καλή άποψη για τον γιατρό Ακρίβο, ειναι όμως ακριβός λέγεται, αν και δυο φορες που πήγα μία φίλη μου εκεί, του είπε οτι ειναι εθελόντρια στην Άνιμα και της ζήτησε μονο 10€. Αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω με τον γιατρό Κονταδάκη, διότι δεν τον έχω επισκεφτεί. Έχει όμως άποψη η Αλίκη, κι απο ό,τι φαινεται πολυ καλή, αλλά δεν νομιζω οτι έχει επισκεφτεί τον Ακρίβο. Οποτε δεν μπορούμε να συγκρίνουμε, τουλάχιστον εμείς οι δύο.
 
Back
Top