Γενικά Κοτσύφια στο... Κολωνάκι

Dimitris.P

PB Member
Πόλη
Πειραιάς
... Προσπαθούσαν εδώ και πολύ καιρό να βρουν κάποιο σημείο για να φτιάξουν φωλιά, αλλά.. Μάταια!
εψαχναν από δω.. Πέταγαν από κει.. Τίποτα! Κάθε πρωί,το εν λόγω ζευγάρι έδινε ραντεβού στο δέντρο της φωτό που θα δείτε, ακριβώς απέναντι από την είσοδο της εργασίας μου, άρχιζαν το κόρτε και το τραγούδι και αποτέλεσαν τον ένα και μοναδικό λόγο που τόσο εγώ όσο και 2-3 ακόμη συνάδελφοί μου πίναμε τον 1ο καφέ της ημέρας..στο δρόμο! βρε ελάτε μέσα μας έλεγαν, αλλά εμείς.. Εκεί, στο δρόμο!
μόλις είδαμε όμως πως η αναζήτηση του ζευγαριού κοτσυφιών για ένα καλό σημείο να χτίσουν την φωλιά του 2016 οδηγούνταν σε.. Αποτυχία, είπαμε να δράσουμε! Πεταχτήκαμε γρήγορα γρήγορα στο κέντρο της Αθήνας, πήραμε ένα σχετικά καλό καλάθι, πήραμε και μια σκάλα και.. Τους κάναμε εμείς δώρο την 1η τους κατοικία(φωτό Νο1). Ρετιρέ στο Κολωνάκι, παρακαλώκαι..χωρίς ΕΝΦΙΑ! Τα κοτσύφια το αντιλήφθηκαν αμέσως τι γινόταν.. Πέταξαν σε ένα διπλανό κτήριο και από θέση καλή(φωτό Νο2) παρατηρούσαν τι κάναμε. Μόλις στερεώσαμε το καλαθάκι και αποχωρήσαμε, πήγαν.. Περιεργάστηκαν την κατασκευή μου(το στερέωσα πολύ καλά, μην ανησυχείτε)και μέσα σε ελάχιστο χρόνο..άρχισαν να κουβαλούν υλικά για την τελειοποίηση της. Ο δε αρσενικός.. Δώστου τραγούδι!
μακάρι να πάνε όλα καλά και να δούμε από το χείλος του καλαθιού, να σκάνε μύτη νέες φάτσες!
με το καλό!

Συνημμένα

• φωτό Νο1.webp
    φωτό Νο1.webp
    29,4 KB · Προβολές: 100
  • φωτό Νο2.webp
    φωτό Νο2.webp
    9,1 KB · Προβολές: 106
πήραμε και μια σκάλα και.. Τους κάναμε εμείς δώρο την 1η τους κατοικία
Να προσέχετε παιδιά να μην ανεβούν άλλοι τώρα και την αδειάσουν.

Δημήτρη, περιμένουμε φωτορεπορτάζ όταν υπάρξουν εξελίξεις.

Τι ωραία κίνηση! Μπράβο σας!👍
Έχω δει κι εγώ κοτσύφια στο Κολωνάκι, να ψάχνουν στο γκαζόν κάποιων πολυκατοικιών τροφή και να μην ενοχλούνται καθόλου από τους περαστικούς 🙂

Μπράβο Δημήτρη και σ' εσένα και στους φίλους σου!

Μπράβο σου Δημήτρη για όσα έκανες. Πολύ ωραία πουλιά... Τυχερέ θα ξετρελαθείς με το πρωϊνό τους κελάιδησμα...

Τυχερέ θα ξετρελαθείς με το πρωϊνό τους κελάιδησμα...
έχουμε ήδη ξετρελαθεί,τόσο εγώ όσο και οι άλλοι 3 συνάδελφοι που τους ''έβγαλα από την μούχλα'' τους και δράσαμε! Εδώ και 12 μέρες περίπου, πίνουμε όντως τον καφέ μας στο πεζοδρόμιο, ακούμε το πρωινό τους τραγούδι και μετά αναλαμβάνουμε τα καθήκοντά μας.. κάθε πρωί!

Να προσέχετε παιδιά να μην ανεβούν άλλοι τώρα και την αδειάσουν.
έχουν γνώση οι φύλακες, φίλε μου Σταύρο! Έχουμε γυρίσει μια από τις εξωτερ. Κάμερες ώστε να πιάνει και το δέντρο και την παρακολουθούμε 24 ώρες, παρακαλώ πολύ! Θα πέσει το ''ξύλο της αρκούδας'' όποιος σκεφτεί να την πειράξει! 😡
μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν και να δούμε σύντομα νέες φατσούλες στο.. Καλάθι!

έχουμε γυρίσει μια από τις εξωτερ. Κάμερες ώστε να πιάνει και το δέντρο και την παρακολουθούμε 24 ώρες, παρακαλώ πολύ! Θα πέσει το ''ξύλο της αρκούδας'' όποιος σκεφτεί να την πειράξει! 😡
😀 βάλτε μας link on line!

...έχουμε γυρίσει μια από τις εξωτερ. Κάμερες ώστε να πιάνει και το δέντρο και την παρακολουθούμε 24 ώρες, παρακαλώ πολύ! θα πέσει το ''ξύλο της αρκούδας'' όποιος σκεφτεί να την πειράξει! 😡
μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν και να δούμε σύντομα νέες φατσούλες στο.. Καλάθι!
ΤΕΛΕΙΟ! 👍αισθάνομαι σα να παίρνουμε το αίμα μας πίσω από όλους αυτούς που τα αρπάζουν με κάθε τρόπο...
Άντε να καμαρώσουμε και μωρά! Εσείς live κι εμείς σε φωτογραφίες!

αγαπητοί φίλοι, τι είδους σπόρους προτιμούν, γνωρίζει κανείς; θα πάμε να πάρουμε την Δευτέρα το πρωί, μήπως και κάνουμε την ζωή τους δίπλα μας πιο ξεκούραστη & ευχάριστη!

τι είδους σπόρους προτιμούν
Έντομα και σκουλήκια περισσότερο αυτήν την εποχή. Πάντως, θα έλεγα από δω και πέρα είναι καλύτερα να τα αφήσετε μόνα τους.

Υπεροχη κινηση!

Για το φαγητο να το βαλετε σε προσβασιμο σημειο αλλα οχι κοντα στην φωλια γιατι θα το τιμησουν και αλλοι.. Κολωνακιοτες!

Κάθε τροφοδοσία στα κοτσύφια θα προσελκύσει θηρευτές - καρακάξες και αντί να βοηθήσουμε μάλλον θα εκθέσουμε σε μεγαλύτερους κινδύνους τη φωλιά...
Νομίζω πως το πιο σωστό είναι αυτό που έγραψε ο @Stavros
Πάντως, θα έλεγα από δω και πέρα είναι καλύτερα να τα αφήσετε μόνα τους.

Ωραια κίνηση Δημήτρη. Σας αξίζουν συγχαρητήρια! Θα περιμένουμε τις εξελίξεις!

Κάθε τροφοδοσία στα κοτσύφια θα προσελκύσει θηρευτές - καρακάξες και αντί να βοηθήσουμε μάλλον θα εκθέσουμε σε μεγαλύτερους κινδύνους τη φωλιά...
Νομίζω πως το πιο σωστό είναι αυτό που έγραψε ο @Stavros
πολύ σωστά! συγνώμη βρε παιδιά, αυτό δεν το σκέφτηκα. Εμείς σκεφτήκαμε να παίρναμε σπόρους και να ρίχναμε λίγους κάθε μέρα στο χώμα γύρω-γύρω απ το δέντρο, αλλά δεν σκεφτήκαμε όλα αυτά που μου γράφετε! Και θα ακολουθήσω τις προτάσεις σας..

επίσης,θα ήθελα να πω και τούτο: .. Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο πως άξιζε βρε Σταύρο ο κόπος να φτιάξεις το petbirds! είμαστε μια πολύ καλή, δυνατή και συμπαγής παρέα! να νιώθεις περήφανος Σταύρο γιατί από την δική μου οπτική γωνιά, η παρέα αυτή. Έχει πολύ μα πολύ μέλλον, φίλε μου!

... Επίσης,θα ήθελα να πω και τούτο: .. Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο πως άξιζε βρε Σταύρο ο κόπος να φτιάξεις το petbirds! Είμαστε μια πολύ καλή, δυνατή και συμπαγής παρέα! να νιώθεις περήφανος Σταύρο γιατί από την δική μου οπτική γωνιά, η παρέα αυτή. Έχει πολύ μα πολύ μέλλον, φίλε μου!
Πες τα Χρυσόστομε! αμ γι΄αυτό ''πάθαμε'' πριν κάποια χρόνια! (PetBirds is Back)

Back