Παιδιά εγώ τα συγχώνευσα κατά λάθος! Με συγχωρείτε @Deukalion & @TheBigL !βρε παιδιά μου βάζετε λόγια;:)
Στο post #8 η φράση "Γιατί το αφήνεις έξω στο δωμάτιο να πετάει αφού φοβάται όμως Αλίκη;" ανήκει στον Λάμπρο,@TheBigL και όχι σε εμένα. Μα γιατί συχγωνεύτηκαν;
Λάμπρο το γιατί τον αφήνω ελεύθερο στο απάντησα!
Και τώρα απαντάω εδώ μιας και αναφέρεσαι στον Άγγελο αν κατάλαβα καλά. Ο Άγγελος δεν πιάνεται όπως τα υπόλοιπα καναρίνια. Αν ο οποιοσδήποτε ακουμπήσεο το δάχτυλό του στην κοιλιά του εκείνος ανεβαίνει πάνω στο δάχτυλο και κάθεται εκεί. Ξύνει την μυτούλα σου, φτιάχνει τα φτεράκια του. Νιώθει σαν στο σπίτι του! Το καλύτερό του είναι να έχει κάνει μπάνιο και να τον βάλω στο χέρι μου να στεγνώσει. Ξύνει την μυτούλα του, με δαγκώνει ελαφρά με το ράμφος του και συνεχώς τινάζει τα φτερά του! Είναι απόλαυση!Σίγουρα το θέλει Αλίκη αλλά αν δεν ξαναμπεί στο κλουβί φαντάσου τί τρομάρα θα πάρει όταν θα πρέπει να το ξαναπιάσεις.
Ο Άγγελος δεν έχει κανένα τέτοιο σύμπτωμα. Ούτε κρίσεις, ούτε μένει κάγκελο απ τον φόβο του κτλ. Απλά αν φοβηθεί πετάει και προσγειώνεται λιγάκι άτσαλα. Το καναρίνι που αναφέρει ο Δημήτρης με τα ίδια συμπτώματα είναι σ αυτό το θέμα: https://community.petbirds.gr/threads/Μάλλον-εγκεφαλικό-σε-καναρίνι.24233/ και από τότε δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κανένα σύμπτωμα και καθαρίζω κανονικά όλα τα κλουβιά κτλ απλά δεν τον πιάνω συχνά. Είναι και μεγάλος στην ηλικία οπότε φοβάμαι και λιγάκι..Αν δεν κάνω λάθος η Αλίκη μίλησε για το δικό της καναρίνι που είχε παρόμοιο σύμπτωμα και ότι το αφήνει ελεύθερο.
Εγώ ξαναρωτάω αυτό:
μιας και δεν μου απάντησε ποτέ ο Monsieur..Δημήτρη αυτές οι κρίσεις συμβαίνουν πάντα μετά από κάτι που τον φόβισε ή και όταν υπάρχει ηρεμία το έχει κάνει;