Φροντίδα Κόψιμο φτερών μεγαλομεσαίου Παπαγάλου; Ναι ή όχι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Babasu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Babasu

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
18
Πόλη
Ρόδος
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.
Όπως αρκετοί γνωρίζετε είμαι ευτυχής κάτοχος ενός μικρού Blue Fronted Amazon (4 μηνών).
Τον βγάζουμε αρκετά έξω (2-3 ώρες την ημέρα) και το διασκεδάζει δέοντος. Πετάει πολύ καλά και έχει μεγάλο κοντρόλ.

Το ερώτημα μου τώρα είναι τι κάνουμε με τα φτερά, τα αφήνουμε ή όχι;
Το σπίτι έχει σίτες παντού, αλλά έχω την ανησυχία μην τυχών και ανοίξει καμία που δεν είναι ασφαλισμένη καλά και τον χάσουμε.
Όταν είναι στατικός σε ένα σημείο είμαστε όλα οκ.
Όταν κάνει πτήσεις έχουμε 2 σκυλάκια (γαλλικά) τα οποία ενθουσιάζονται κάπως υπερβολικά.

Ξέρω ότι υπάρχει αντίστοιχο θέμα από το 2010, αλλά θα ήθελα απαντήσεις μόνο από κάτοχους μεσαίων ή μεγάλων παπαγάλων που έχουν και την αντίστοιχη εμπειρία.
 
@Babasu ότι ισχύει για την αμαζόνα σου ισχύει και για όλους τους παπαγάλους. Δηλαδή δεν είναι σωστό να κόψουμε τα φτερά ενός παπαγάλου. Προκαλεί στρες και εμποδίζει την ελευθερία του. Σαν να κόβουμε σε ένα σκυλί τα πόδια του. Αν θεωρείτε ότι είναι επικίνδυνο να αποδράσει ή κινδυνεύει από τα σκυλάκια σας τότε ή θα πρέπει να ασφαλίσετε τις σίτες και να έχετε τα σκυλάκια σε άλλον χώρο ή να κλείνεται τις μπαλκονόπορτες ή να βγάζετε τον παπαγάλο σε ένα περιορισμένο δωμάτιο όπου θα είναι ασφαλής
 
@Babasu Οι παπαγάλοι είναι φτιαγμένοι για να πετάνε. Το να κόψεις τα φτερά του κατά την άποψή μου είναι βάρβαρο. Θα του δημιουργήσει στρες και άγχος, νευρικότητα και μπορεί να τραυματιστεί πολύ άσχημα στην προσπάθεια του να πετάξει. Όταν θα βγαίνει εκτός κλουβιού θα πρέπει να είναι όλα τα παράθυρα κλειστά με κουρτίνες. Εφόσον έχεις σκυλιά θα πρέπει να κάνει τις πτήσεις του σε διαφορετικό δωμάτιο χωρίς να έχουν τα σκυλιά πρόσβαση σε αυτό. Τα φτερά θα πρέπει να τα κρατήσεις εκεί που είναι και να μην του στοιχίσεις την ελευθερία του.
Σε αυτό το θέμα μπορεί να σε βοηθήσει και κάτοχος μικρού παπαγάλου.
 
Εγώ σε πουλάκι στην ηλικία που είναι το δικό σου δεν θα πείραζα τα φτερά του. Το να πετάει είναι ότι πιο υγιές είτε πρόκειται για σωματική είτε για ψυχική υγεία.
 
Δεν μπορώ να καταλάβω βρε παιδιά τη λογική να κόβουμε τα φτερά.
Παίρνουμε ένα πουλάκι, δεν παίρνουμε ένα λούτρινο αρκουδάκι. Και φυσικά θα πετάξει,ναι και στην αρχή πολλές φορές μπορεί να πέσει κάπως πιο απότομα σε έναν τοίχο κτλ αυτά είναι στην εκπαίδευση του.

Όταν διαβάζω δημοσίευση για κόψιμο φτερών μου έρχεται συνειρμικά ένα υγιές ζωηρό παιδάκι 6 χρονών που μια μέρα αποφασίζουμε να του σπάσουμε τα πόδια και να περπατά με πατερίτσες. Πόσο χαρούμενο θα μπορεί είναι; Πόσο πίσω μπορεί να πάει στη σωματική ανάπτυξη αλλα και στην πνευματική;
 
Back
Top