Ασθένειες Κύστες στα φτερά καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
... Μου εκανε εντυπωση πως η μικρη εβγαλε αρκετο αιμα ενω η μεγαλη ελαχιστη. Δεν εχει σημασια ποσο μεγαλη ειναι αλλα που ειναι. Αυτο καταλαβα.

Οχι, δεν είναι αυτό. Είναι κάτι που γνωρίζεις, αλλά δεν πήγε το μυαλό σου. Οι πολύ μεγάλες έχουν δημιουργηθεί απο ένα έγλειστο φτερό που έχει πάρει όλο του το μέγεθος. Τότε έκλεισε και η... Παροχή αίματος. Αρα όσο αίμα χάνεται στην επέμβαση, είναι απο τις δερματικές αλλοιώσεις (κοψίματα). Σε αντίθεση με τις μικρότερες κύστες που εκεί δεν έχει φτάσει στο τέλος της η ανάπτυξη του έγκλειστου και η παροχή του αίματος είναι συνεχής. Σ' αυτές υπάρχει διαφοροποίηση της αιμορραγίας ανάλογα με την φάση που βρίσκεται η ανάπτυξη του φτερού. :)
 
Η μεγαλη εβγαλε ελαχιστο αιμα την ωρα του κοψιματος. Η αλλη εβγαζε συνεχεια.
Η μεγαλη ηταν γεματη με φτερα. Πουθενα αιμα. Εχουν μεινει ακομη δυο μικρες.
 
Οχι, δεν είναι αυτό. Είναι κάτι που γνωρίζεις, αλλά δεν πήγε το μυαλό σου. Οι πολύ μεγάλες έχουν δημιουργηθεί απο ένα έγλειστο φτερό που έχει πάρει όλο του το μέγεθος . Τότε έκλεισε και η... Παροχή αίματος. Αρα όσο αίμα χάνεται στην επέμβαση, είναι απο τις δερματικές αλλοιώσεις (κοψίματα). Σε αντίθεση με τις μικρότερες κύστες που εκεί δεν έχει φτάσει στο τέλος της η ανάπτυξη του έγκλειστου και η παροχή του αίματος είναι συνεχής. Σ' αυτές υπάρχει διαφοροποίηση της αιμορραγίας ανάλογα με την φάση που βρίσκεται η ανάπτυξη του φτερού. :)
Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει...
Όλες οι κύστεις που αφαιρέθηκαν από τον admiral (*μεγάλες ή μικρότερες, *σχεδόν σε μέγεθος κερασιού) περιείχαν... Πολλά φύτρα; Ήταν κάτι στρογγυλά σαν κίτρινα ''σποράκια'' κάπως πχ σαν πολύ χοντρό ''αυγοτάραχο'' ας πούμε...
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; ... Πχ ότι από κάθε ρίζα ''προσπαθούσαν'' να βγουν πολλά και όχι μόνο ένα φτερό;
tinypic-no-longer-available.jpg

Από καμιά του κύστη δεν βγήκε ένα μόνο φτερό που είχε πάρει όλο του το μέγεθος.
(τα πούπουλα της φωτογραφίας βγήκαν από τον γιατρό)
 
Ήταν κάτι στρογγυλά σαν κίτρινα ''σποράκια'' κάπως πχ σαν πολύ χοντρό ''αυγοτάραχο'' ας πούμε...
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Μήπως λέω μήπως ήταν κάτι σαν πυον; Όπως βγάζουμε εμείς όταν γυρίζει τρίχα;
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Όπως αυτά που φαίνονται στο 6:40 ήταν...
 
Αρίαδνη, μετά το βίντεο που παρακολούθησα, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου, που λέμε εδώ στο Ελλάντα. Πάω μία να λιποθυμήσω κι επανέρχομαι!meh

Απο χθες ποναω το στομαχι μου. Μολις ειδα τοσο αιμα λεω θα μου μεινει στο τοπο..
 
Αχ, βρε Αριάδνη, τί να σου λέω τωρα...όλοι έξω απο τον χορό, πολλά τραγούδια λέμε. Μόνο που εσύ βρε παιδί μου, πρεπει και να χορεύεις. Άστα, βράστα. Συνέχισε την προσπαθειά σου και τις δύσκολες στιγμές να σκέφτεσαι οτι υπηρετείς την ίδια τη ζωή, και τιποτ´ άλλο.
Έχεις την κατανόηση και ανγνώρισή μου. Μακάρι να ´μουν κι εγώ εκεί δίπλα σου, να σε ακούσω και να σε βοηθήσω... ( θά στρώνες βέβαια και κάτι μαλακό στο πάτωμα, μην σπάσω και κανένα κεφάλι πέφτοντας)
 
Αρίαδνη, μετά το βίντεο που παρακολούθησα, ούτε ψύλλος στον κόρφο σου, που λέμε εδώ στο Ελλάντα. Πάω μία να λιποθυμήσω κι επανέρχομαι!meh

Μια μερίδα αιθέρα και μια οξυγόνο στον κύριο Γιάννη παρακαλώ! 😛
 
Μια μερίδα αιθέρα και μια οξυγόνο στον κύριο Γιάννη παρακαλώ! 😛
Στα δύσκολα πρέπει να έχουμε ψυχραιμία... Εγώ ''απαίτησα'' να παρευρίσκομαι στις αφαιρέσεις (ανάλογες του βίντεο, με νάρκωση) για να έχω εικόνα... Να γνωρίζω άμεσα τι συμβαίνει τέλος πάντων...
 
Κι εγώ Σίσσυ, χωρίς πλάκα το ιδιο θα έκανα. Και θεωρώ οτι αυτό ειναι και το πιο σωστό. Απλά δεν παύει να ειναι σκληρό, αλλά πιο σκληρό θα ήταν να τα αφήσουμε να ταλαιπωρούνται και να λιώνουν σιγά σιγά. Ή αναλαμβάνεις εξολοκλήρου την ευθύνη ή μην αναλαμβάνεις άλλους. Σε κάθε περίπτωση προηγείται αυτό που ειναι αναγκαίο να γίνει. Ειναι λοιπόν σκληρό, αλλά ειναι για καλό και, συνηθίζεται.
 
Έχετε καταλάβει πως κάποιοι ήδη αρχίζουν να εξοικειώνονται διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα; Για όλα υπάρχει μια αρχή...
Τι να κάνουμε, πολλές φορές προέχουν άλλα, πιο σημαντικά των δικών μας αδυναμιών και αναγκών...
 
Κι εγώ την πρώτη φορά που έκανα την βοηθό του κτηνίατρου σε στείρωση θηλυκής γάτας, έκανε το στομάχι μου βόλτες. Όμως διαφορετικά έπρεπε να κάνει την επέμβαση στο ιατρείο κι εγώ ήθελα την γάτα μου στο σπίτι σε ψυχολογική ηρεμία. Τις επόμενες φορές όλα ήταν πιο εύκολα.
 
Οφ τόπικ αλλά επιτρέπεται αυτό? Να μπεις και να παρακολουθήσεις χειρουργείο; 😛
Στο σπίτι μου το κάναμε, στο τραπέζι της τραπεζαρίας μου. Έχω βοηθήσει και σε αφαίρεση καλοήθους όγκου από τον λαιμό του σκύλου μου. Αυτό δεν είχε αίμα και ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία.
 
Μπράβο σας ρε παιδιά.
Μπραβο σας που είστε ψύχραιμοι οτι και να γίνει και έτσι πρέπει κανονικά.
Εγώ στην θέση σας δεν θα άντεχα να βρισκόμουν ούτε σε μια απλή μικρό επέμβαση.
Αλλά τι να κάνεις, άμα χρειαστεί όλα θα τα κάνεις.
Θέλω να πω και ένα μεγάλο μπράβο στην Αριάδνη που το περνάει όλο αυτό και παραμένει δυνατή!
Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα και να'ναι όλα καλά.
 
Όλοι στην αρχή είμαστε αδύναμοι και λιπόψυχοι. Όταν όμως προστατεύεις και φροντίζεις ένα πλάσμα που η ζωή του εξαρτάται από τις αντιδράσεις σου, είτε είναι το ίδιο σου το παιδί είτε ένα κατοικίδιο, εκπαιδεύεσαι στην ψυχραιμία και μαθαίνεις τις σωστές κινήσεις.
Οι πρώτες βοήθειες για ανθρώπους και ζώα πρέπει να είναι βασικό μάθημα ζωής αλλιώς τι αγαπάμε;
 
Back
Top