Ασθένειες Λάθος διατροφή και οι επιπτώσεις της στην υγεία των πουλιών

Εγγραφή
12 Μαϊ 2009
Μηνύματα
2
Πόλη
Πειραιάς
Γειά σας. Θα σας διηγηθώ την ιστορία του παπαγάλου μας ΚΟΚΟ

Ο παπαγάλος αυτός αρχικά ήρθε από το Καμερούν, τον είχε κάποιος γνωστός μας. Δεν ξέρουμε ακριβώς πόσα χρόνια τον είχε (25 φανταζόμαστε ). Σε εμάς ήρθε πριν 40 χρόνια περίπου ο άντρας μου ήταν περίπου 5 ετών τότε.Ήταν άγριος και γι αυτό ήταν συνέχεια μέσα στο κλουβί του. Τον ταΐζαμε ηλιόσπορους ανάλατους, μήλο, αχλάδι, αγγούρι, καρότο, πατάτες τηγανιτές (ξετρελαινόταν γι αυτές), αμύγδαλα, ψωμί, καρύδια και κοκάλα έτρωγε από κοτόπουλο και χοιρινές μπριζόλες.
Την Δευτέρα της Λαμπρής (20/04/09)καθώς σκαρφάλωνε στο κλουβί του γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω άνοιξε τα φτερά του και φώναζε. Με δυσκολία τον βγάλαμε έξω τον τυλίξαμε σε μια πετσέτα και μετά από αρκετή ώρα επανήλθε το κεφαλάκι του στην σωστή θέση.Εν το μεταξύ ψάχναμε να βρούμε γιατρό. Τον πήγαμε στην Παιανία σε μια κλινική που είναι συνέχεια ανοιχτή. Δεν υπήρχε γιατρός αρμόδιος για πτηνά εκεί την ώρα αυτή μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί του μας είπαν να του βάζουμε μέσα στο νερό του βιταμίνη BECOZYME-S και μας είπαν ότι είναι αδύνατος. Την Τρίτη και την Τετάρτη τον πήγαμε στον γιατρό μας έδωσε θεραπεία με 0,2ml DUPHALAC ανά 12 ώρες και 0,4 ml VIBRAMYCIN ανά 12 ώρες Το DUPHALAC του το έδωσα μόνο 4 μέρες και την αντιβίωση μέχρι την επόμενη Τετάρτη (29/04/09). Ο παπαγάλος πήγαινε καλύτερα δεν τον έπιαναν σπασμοί. Την Δευτέρα (04/05/09) το βράδυ τον έπιασαν πάλι οι σπασμοί. Την Τρίτη που μίλησα με τον γιατρό του μου είπε να αρχίσω την ίδια θεραπεία. Την Τετάρτη που πήγαμε στο ιατρείο του μας είπε ότι έχει πρόβλημα με το συκώτι του και πολύ φοβόταν ότι δεν θα γίνει καλά. Να προσθέσω ότι από την Δευτέρα το βράδυ δεν τον βάλαμε ξανά στο κλουβί του τον είχαμε συνέχεια μαζί μας και ότι τον έπιαναν τακτικά σπασμοί και σταμάτησε να τρώει ή έτρωγε πάρα πολύ λίγο. Την Παρασκευή μετά τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον γιατρό, μας είπε να του δώνουμε και 4 σταγόνες κορτιζόνης ανά 12 ώρες. Το Σάββατο πήγαμε σε ένα pet shop και μας έδωσαν τροφή για μικρούς παπαγάλους την EXACT της KAYTEE έτσι κάπως τον ταΐσαμε το Σάββατο με μια σύριγγα.Ακόμα μας έδωσαν το όνομα και κάποιου άλλου γιατρού. Όταν πήγαμε στον νέο γιατρό μας είπε τι είναι αυτά τα φάρμακα που δίνετε στον παπαγάλο και μας έβαλε να τα κόψουμε αμέσως. Του έκανε μια ένεση με βιταμίνες και μια με αντιβίωση, επίσης μας έδωσε τα φάρμακα BOGENA MULTI-VIT 10 σταγόνες μέσα σε τσάι μαζί με το BOGENA ASTRICYCLINE και είπε να του δίνουμε κάθε 1 ώρα και μισή 1,5 ml και έτσι και κάναμε, αλλά ο Κοκός δεν καλυτέρευε. Την Κυριακή (10/05/09) το πρωί όταν πήγαινε να γυρίσει το κεφαλάκι του έτρεμε και το ένα του ματάκι δεν αντιδρούσε. Κατά της 11 η ώρα τον πήγαμε ξανά στον καινούργιο γιατρό για να του κάνει τις ενέσεις και μετά από 5 ώρες μας πέθανε.
Μπαίνοντας στο side σας κατάλαβα ότι κάναμε μεγάλο λάθος στην διατροφή του αλλά θα ήθελα να μάθω και τα λάθη των γιατρών αυτών ποια ήταν.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
 
Κριμα.. Πολυ κριμα.Απο την μια ολα αυτα εγιναν απο αγνοια σας αλλα κοτοπουλο μπριζολα ψωμι κοκαλα σ ενα παπαγαλο; Μονο για το κοτοπουλο κραταω μια επιφυλαξη που αν θυμαμαι καλα σε μικρες ποσοτητες κανει καλο. Παροτι ομως η διατροφη του ηταν τετοια σας εζησε πολλα χρονια.

Τωρα σκεφτεστε να παρετε αλλο πουλι;
 
Τοσες επισκεψεις σε γιατρο και αντιβιωσεις και φαρμακα αλλα για ποια αιτια δεν μας ειπες; Τι ειπαν αυτοι που τον εξετασαν; Για ποιο λογο του δωσαν τα συγκεκριμενα φαρμακα;
65 χρονων αν εφτασε με αυτη τη διατροφη που περιγραφεις (που φανταζομαι πως η βαση της ηταν οι ηλιοσποροι) δεν ειναι και λιγα. Εγω δεν μπορω να σου πω αν εκαναν κατι λαθος οι γιατροι... Τι γιατροι ηταν; Ηταν πτηνιατροι; Ειχαν βρει την ακριβη αιτια της ασθενειας;

Φωτη οι παπαγαλοι εκτος απο τα γνωστα απαγορευμενα δεν υπαρχει προβλημα να τρωνε μικρες ποσοτητες απο οποιαδηποτε τροφη μας οχι ως βασικη τους διατροφη (διοτι ειναι μαγειρεμενη για ανθρωπους) αλλα ως λιχουδια η συμπληρωματικα επειδη καποιοα πουλια το ζητανε.
 
Λυπαμαι πολυ για το χαμο του φιλου σας,τον ειχατε τοσα χρονια κ ηταν σιγουρα η συντροφια σας.
Οπως ρωταει κ ο Ανεστης, δεν σας ειπαν απο τι επασχε;
Ηταν οντως προβλημα στο σικωτι και αν ναι αυτο το προβλημα δημιουργειται απο την κακη διατροφη οπως λες κ εσυ;
 
Πολυ κριμα το καημενο, ελπιζω συντομα να παρετε ενα καινουργιο παπαγαλο!
 
ελενη μην κατηγορειτε τον εαυτο σας! Πριν 40 χρονια δεν υπηρχαν ιντερνετ, καναλια με ντοκυμαντερ, ουτε καν βιβλια για παπαγαλους στην ελλαδα. το γεγονος οτι εφτασε σε αυτη την ηλικια για μενα λεεει πολλα. Παρολο που ηταν συνεχει στο κλουβι του και δεν ετρωγε σωστα κατι αλλο ηταν αυτο που του εδωσε τοση δυναμη και κουραγιο για ζωη... Και αυτο το αλλο ειναι η αγαπη σας. το γεγονος οτι τωρα μπηκατε στην παρεα μας με χαροποιει γιατι φανερωνει την προθεση σας να ασχοληθειτε παλι με παπαγαλους (και αυτη την φορα σε σωστη βαση, ενημερωμενοι και σιγουρα με ενα ηρεμο πουλι για να περνατε και χρονο παρεουλα εκτος κλουβιου).
ακομα βεβαια ειστε στεναχωρημενοι με την απωλεια του Κοκο και ισως να μην το σκεφτεστε καν αλλα εγω σας ευχομαι να βρειτε συντομα ενα παρεακι!
 
Καλησπέρα κυρία Ελένη... λυπάμαι για τον παπαγάλο σας, όπως και για κάθε ζωάκι που χάνεται... Όμως είναι πολύ σημαντικό το ότι τόσα χρόνια αυτό το πλάσμα έζησε με αγάπη... Είναι νομίζω και η αιτία που έζησε τόσο. Θα βοηθούσε να αναπληρώνατε το κενό του με ένα νέο παπαγαλάκι... Και είμαι σίγουρη πως κι αυτό θα το φροντίζετε με αγάπη και στοργή. :-* :)
 
Back
Top