Ασθένειες Λείπουν κάποια φτερά του παπαγάλου μου σε ένα σημείο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ballou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ballou

PB New Member
Εγγραφή
30 Αυγ 2016
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Χαιρετε, μια ερωτηση, απο την κατω μερια του παπαγαλου μου ειναι σε ενα σημειο βγαλμενα τα φτερα του γιατι;λιγο ποιο πισω απο τα ποδια του..
 
Εκεί που φαίνεται να λείπουν μερικά φτερά και να ασπρίζει λίγο μέσα στην κόκκινη ουρά είναι ο ποπός του. Αυτό εννοείς;

fjadergif223wall.gif


Σε κάποιες στιγμές ίσως φανερώνεται τελείως ο ποπός τους και βλέπεις δέρμα.
 
Μερικές καθαρες και κοντινες φωτογραφιες στο φως της ημέρας απο τα σημεία που σε απασχολούν θα βοηθήσουν να σοου πούμε περισσότερα. Μπορείς να μας θυμίσεις την ηλικία του και πόσο καιρό το έχεις; Επίσης αν το έχεις δει να ξύνεται ή κάτι άλλο που να σου φαίνεται κάπως περίεργο;
 
Μηπως περναει πτεροροια; Οταν λες λειπουν φτερα εννοεις οτι ειναι γυμνο το σημειο;
Οταν τον χαιδευεις νιωθεις απαλο το πτερωμα ή εχει μεσα απαλα καρφακια;
Περιμενουμε και τις φωτογραφιες :)
 
Μηπως περναει πτεροροια;.../QUOTE]

.
Η πτερόροια δε αφήνει ποτέ τέτοια εμφανή σημάδια/σημεία Ηλέκτρα. Κάτι άλλο συμβαίνει μάλλον κι αν δεν δούμε δεν θα μπορούμε να πούμε και πολλά
 
Nαι το ξερω Ανεστη μου γι αυτο ρωτησα αν εχει κενο σημειο...
παντως για να μαδιεται αποκλειεται μιας και ειναι μονο 5μιση μηνων..

Τίποτα δεν αποκλείεται. Έχω δει κι 6 μηνών, είναι αρκετά σπάνιο βέβαια.
 
Επιτελους εβγαλα ακρη,Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια,Τι λετε τελικα να ειναι επιτελους;

14876311_680146258807912_1995118683_o.webp
 
Δεν ξέρω αν φταίει που τις βλέπω από κινητό αλλά δεν φαίνεται καλά το σημείο και το πρόβλημα.
Κάπως στο ζουμ μου μοιάζει σαν να υπάρχει κάποιο θέμα με ακάρεα φτερών, με μεγάλη επιφύλαξη όμως και περίμενε καλύτερες ματιές, γιατί αν είναι περιοχή αμάρας, η αραίωση είναι φυσιολογική και τα σωματίδια μπορεί να είναι υπόλοιπα από κουτσουλιές
Τι παπαγάλος είναι;
 
Δεν μπορώ να καταλάβω απο τη φωτογραφία το σημείο στο πουλί που έχει πρόβλημα. Όπως σου είπα και στο προηγούμενό μου μήνυμα οι φωτογραφίες είναι καλύτερες με το φως της ημέρας. Βγάλε έστω και μια πιο μακρινή που να φαίνεται που βρίσκεται αυτό το γυμνό σημείο.

Σχετικά με αυτά που βλέπω εγώ, διακρίνω ένα κομμένο φτερό που το έχει κάνει το ίδιο το πουλί.

Θεωρώ πως και τα άλλα που λείπουν τα έχει τραβήξει/κόψει κατά την περιποίηση/ξύσιμο μόνο του. Η αραίωση αυτή που φανερώνει το δέρμα σιγουρα δεν είναι φυσιολογική και δεν βλέπω την αμάρα του πουλιού αρα είναι πιο δίπλα. Θα συμφωνήσω με τη Μαρία πως ίσως να πρόκειται για ακάρεα γι'αυτο κι υπέθεσα ότι ξύνεται και τα έβγαλε μόνο του λόγω της αναστάτωσης που του προκαλούν.
 
Παιδια ειναι ακριβως στη μεση της φωτο που δεν εχει φτερα που ειναι ξεμαλιασμενα κ τι πρεπει να κανω στην προκειμενη περιπτωση; Παιδια ανησειχω πολυ..
 
Nα τον πας αμεσα σε καποιον πτηνιατρο γιατι ειτε εχει ακαρεα και βγαζει τα φτερα του απο την ενοχληση, ειτε απλα μαδιεται, πρεπει να το αντιμετωπισεις αμεσα γιατι μετα το πουλι εθιζεται σε αυτο και δεν θα το κοψει με τιποτα!
 
Παιδια ειναι ακριβως στη μεση της φωτο που δεν εχει φτερα που ειναι ξεμαλιασμενα...

Στη συγκεκριμένη φώτο φαίνεται η αραίωση, ήθελα να δω στο σώμα του που ακριβώς εντοπίζεται αυτό το σημείο. Παρόλα αυτά η Ηλέκτρα @ilie mp σου πρότεινε να πας σε έναν γιατρό και θα συμφωνήσω μαζί της. Μιας κι είσαι στη Θεσσαλονίκη αν δυσκολευτείς με ιδιώτες και δεν βρίσκεις που να γνωρίζουν για πουλιά να πας στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ στη Γιαννιτσών. Έχουν γιατρό για τα εξωτικά πτηνά.
 
να πας στην κτηνιατρική κλινική του ΑΠΘ στη Γιαννιτσών. Έχουν γιατρό για τα εξωτικά πτηνά.
Για να μην πω τίποτα άλλο γι'αυτό το θέμα, θέλω να πω πως ο καλός γιατρός έφυγε απο αυτήν την κλινική και όποιος θέλει να τον βρει είναι κάθε μέρα στο quiko mega pet στην λεωφόρο γεωργικής σχολής 142..
Ωράρια Γιατρού. :)
Δευτέρα 09:30 – 16:30 Τρίτη 14:00 – 21:00 Τετάρτη 15:00 – 21:00 Πέμπτη 14:30 – 21:00 Παρασκευή 14:30 – 21:00 Σάββατο 13:00 – 20:00
 
Back
Top