Ασθένειες Λείπουν φτερά στο πόδι του Ζακό μου

@Freddy εδώ μιλάμε για την ίδια αναπόφευκτη αντίδραση αλλά ανάλογα το πουλάκι σε διαφορετικό χρόνο κ ίσως ένταση. Όμως με το ίδιο αποτέλεσμα.
Από ποιον θεωρούνται ότι μπορούν να ζήσουν μοναχά τους ως κατοικίδια;
Θα έπρεπε να πουλιούνται ως ζευγάρι
[automerge]1701021090[/automerge]
Με το ποστ για την Ελβετία με κάλυψες.
[automerge]1701021133[/automerge]
Άρα αυτη η συμπεριφορά αφορά μόνο τους ζακό;
 
@MARY58 Συμφωνώ ένα πουλί θα δείξη πρμονική συμπεριφορά ο κόσμος να χαλάσει , τώρα το τι θα κάνεις για να το περιορίσεις αυτό είναι πάνω στον κάθε ιδιοκτήτη. Επίσης ιδιαίτερη ορμονική συμπεριφορά παρατηρούμε 2 φορές τον χρόνο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Άρα αυτη η συμπεριφορά αφορά μόνο τους ζακό;

Κάποιοι λιγότερο κάποιοι το ίδιο κάποιοι περισσότερο. Απλά τα ζακο λόγω της κατάρας που έχουν να είναι τα πιο έξυπνα κ ομιλητικα είναι πολύ πιο «εμπορικά» πουλιά, τα προτιμά ο κόσμος ειδικά στις πόλεις (μια και είναι και τα πιο ήσυχα πουλάκια καταλλληλα για διαμέρισμα). Ετσι, είναι παρά πολλά αυτα τα περιστατικά σε αυτο το ειδος
 
Τώρα κάνετε και θα κάνετε τα πάντα μαζί θα αφιερώνεις χρονο διάθεση Και όταν θα βρεις δουλειά δηλαδή θα του ελαττώσεις το χρονο που θα είστε μαζί και εκείνος επειδή θα εχει «ξεθαρρέψει» θα έχει και τα παιχνίδια του και θα καταλάβει ότι δεν τον εγκαταλείπεις; Θα πει «έχει δουλειά το παιδί δεν πειράζει»; Κάπως έτσι είναι το αφήγημα δηλαδή; Το πιστευεις πραγματικά αυτο; 😳

@thunderfck οταν θα βρω δουλεια θα βρω καποιον για να του κραταει παρεα οπως την μητερα μου ή την γιαγια μου οι οποιες περνανε τον περισσοτερο χρονο τους στο σπιτι. Για τις ωρες που θα λειπω δηλαδη. Οταν επιστρεψω σπιτι θα τον εχω στο πλαι μου.Τωρα ειναι αδυνατον, προσωπικα εγω, να κανω οτιδηποτε αλλο περα απο το να ασχολουμαι με κεινον. Γιατι δεν μπορω να τον παρω μαζι μου στην κουζινα οσο θα φτιαχνω φαι, δεν γινεται να αραξουμε στο δωματιο μου οσο εγω ειμαι στο pc και παει λεγοντας. Αυτο επειδη δεν μπορω να τον ελεγχω σε εναν τοσο μεγαλο χωρο. Το λαθος πραγμα να μασησει μπορει να πεθανει. Το λαθος αλμα να κανει μπορει να σπασει ποδι. Το μονο που λεω ειναι οτι χρειαζεται εξτρα χρονος εκπαιδευσης στην αρχη σε ενα ελεγχομενο περιβαλλον μεχρι να με πεισει πως θα ειναι ενταξει στον χωρο ακομη και αν δεν εχει την πληρη προσοχη μου. Καταλαβες; ειναι μωρο ακομα και εγω απειρος . Ειτε παιζει με τα παιχνιδια του, ειτε κανει βολτες πετωντας απο το ενα κλαδι στο αλλο πρεπει να ξερω οτι ειναι εξημερωμενος πληρως και ανεξαρτητος κατα μια εννοια.
 
ΝΑ ξέρεις ότι τα ζακο είναι 'περίεργα' πουλιά καθώς συνδέονται με ένα άτομο και επιτίθεντο στα άλλα. Επίσης θα νιώσει ότι το παραμελείς. Προσπάθησε να το εκπαιδεύεις σε sessions 20 λεπτών και να το αφήνεις στο κλουβί του όταν δεν ασχολείσαι με αυτόν ,έτσι θα συνηθίσει την απουσία σου και δεν θα στενοχωρηθεί τόσο πολύ όταν ξεκινήσεις να δουλεύεις. ( Φιλικά : - ) )
 
@Freddy κατά την άποψη μου και την μικρή μου εμπειρία βέβαια γιατί ο ιβαν ακόμη δεν έχει μπει σε αναπαραγωγική ηλικία! Το δέσιμο με ένα άτομο και η επιθετικότητα προς αλλά είναι μεγάλος μύθος! Εμάς στην αρχή, μας είχε δαγκώσει και τους δυο όχι πολλές φορες αλλά το είχε κάνει! Μέσω εκπαίδευσης δίκης μας και δίκη του δεν το ξανά έκανε. Και επειδή τις περισσότερες ωρες βρίσκεται εκτός κλουβιού κι σχεδόν καθημερινά έχουμε παρεα στο σπίτι δεν έχει επιτεθεί σε κανέναν επισκέπτη , τρώει από όλους φρούτο η ξηρούς καρπούς κάθεται στον καναπέ χωρίς κανενα πρόβλημα σκύβει το κεφάλι του να τον χαϊδέψουν! Απλά είναι πολύ έξυπνα και στο κάθε μέλος φέρονται μέχρι εκεί που τους παίρνει 😂
 
  • Like
Αντιδράσεις: Freddy
Και δηλαδή για να επιβιώσει ένας ζακό χωρίς ταίρι πρέπει ο άνθρωπος να είναι από πάνω του όλο το εικοσιτετράωρο; Αλλιώς θα νιώσει ότι τον εγκαταλείπει; Συμφωνώ ότι πρέπει να έχει μία σταθερή ρουτίνα αλληλεπίδρασης καθημερινά, ώστε να μην νιώθει ότι κάτι στερείται. Αλλά γενικότερα οι ζακό μπορούν να επιβιώσουν χωρίς όμοιο ταίρι με αρκετή αλληλεπίδραση από άνθρωπο. Επίσης δηλαδή αν δεν έχει ταίρι θα ζήσει λιγότερα χρόνια λόγω μοναξιάς; Επίσης απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει ένας υπαινιγμός ότι κανένα μέλος δεν προσφέρει καλή φροντίδα στον ζακό του. Τελευταία αρρώστησα οπότε διάβασα πολύ στο forum και πιστεύω ότι ο κ. Βάιος @Vada ας πούμε, προσφέρει εξαιρετική φροντίδα στην Λίλα του. Και να ρωτήσω λίγο @thunderfck είχες πάντα ταίρι στον θηλυκό ζακό που που αναφέρεις ότι είχε πτεροφαγία εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Διαθέσιμο-Ζακό-αρσενικό-5-ετών.47383/
Αν ναι τότε γιατί συνέβη; Φιλικά πάντα αλλά αυτή η άποψή σου για τους ζακό μου δημιούργησε μερικές απορίες. Επίσης πιστεύω ότι οι ζακό δεν είναι τα πιο εμπορικά πτηνά με την καμία. Το πιο δημοφιλές και εμπορικό πτηνό είναι τα budgie λόγω της τιμής, του μεγέθους, της ευκολίας στην φροντίδα του, του ότιέχει λιγότερες ανάγκες από τους ζακό και άλλα μεγάλα είδη και επειδή σου προσφέρει μία δέσμευση για μικρό χρονικό διάστημα ενώ αντίθετα οι ζακό είναι δέσμευση για μία ολόκληρη ζωή . Ο σκύλος και η γάτα ζουν πολύ λιγότερο από έναν ζακό. Μετά τα budgie ακολούθουν τα κοκατίλ κλπ. Γενικότερα οι μεγάλοι παπαγάλοι δεν είναι συνηθισμένα κατοικίδια κατά την άποψή μου.

 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Και δηλαδή για να επιβιώσει ένας ζακό χωρίς ταίρι πρέπει ο άνθρωπος να είναι από πάνω του όλο το εικοσιτετράωρο; Αλλιώς θα νιώσει ότι τον εγκαταλείπει; Συμφωνώ ότι πρέπει να έχει μία σταθερή ρουτίνα αλληλεπίδρασης καθημερινά, ώστε να μην νιώθει ότι κάτι στερείται. Αλλά γενικότερα οι ζακό μπορούν να επιβιώσουν χωρίς όμοιο ταίρι με αρκετή αλληλεπίδραση από άνθρωπο. Επίσης δηλαδή αν δεν έχει ταίρι θα ζήσει λιγότερα χρόνια λόγω μοναξιάς; Επίσης απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει ένας υπαινιγμός ότι κανένα μέλος δεν προσφέρει καλή φροντίδα στον ζακό του. Τελευταία αρρώστησα οπότε διάβασα πολύ στο forum και πιστεύω ότι ο κ. Βάιος @Vada ας πούμε, προσφέρει εξαιρετική φροντίδα στην Λίλα του. Και να ρωτήσω λίγο @thunderfck είχες πάντα ταίρι στον θηλυκό ζακό που που αναφέρεις ότι είχε πτεροφαγία εδώ: https://community.petbirds.gr/threa...Αν αυτο κατάλαβες ίσως δεν το διατύπωσα σωστά
 
Πρέπει να τον φροντίζει κ να ασχολείται συνέχεια μαζί του για πολλά πολλά χρόνια. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου χτίζεται μια πολύ έντονη και βαθιά σχέση με ένα μέλος υπάρχει έντονο καρδιοχτυπι αυτο σταδιακά παίρνει σχήμα κ μορφή και εκδηλώνεται γιατί θέλει να αναπαραχθεί όσο παίρνουν τα χρόνια γίνεται η επιθυμία όλο και πιο έντονη και εκείνο ανακαλύπτει τη φύση του.
Αυτά π περιγράφω αφορούν τα ταισμενα στο χέρι ζωντανά γιατί τα ταισμενα από τους φυσικους γονείς τους ΔΕΝ έχουν τέτοια προβλήματα
Αυτά λοιπόν τα ζωντανά είναι εξαιρετικα έξυπνα και εξαιρετικα ευαίσθητα στο στρες στην αλλαγή περιβάλλοντος και στην «αδυναμία» τους να ζευγαρώσουν και να αναπαραχθούν
Γνωρίζω τις πρακτικές των εκτροφεων στους οποίους επιρρίπτω ευθύνες για όλα αυτά που αντιμετωπίζει ένας «πελατης» και φυσικά ένα πουλακι.
Το πρώτο σοβαρό σοκ έρχεται με την απομάκρυνση του μικρού από τους φυσικους γονείς (επίπονη διαδικασία με κραυγες μαχες η αποκλεισμό των γονέων από τα μικρά για να μπορέσουν να τα τραβήξουν). Ταΐζονται αποκλειστικά με κρέμες και στους τρεις τέσσερις μήνες τσουβαλιάζονται σε ένα κουτί και ταξιδεύουν ωρεσ για το νεο τους «σπίτι».
Στο νέο σπίτι αν είναι αρχάριος θα κάνει πρόσθετα..
Ένας σαν τον vada προσέχει πολύ το πουλακι του είναι βέβαιο δεν εκανα κάποιον υπαινιγμό φίλτατε. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι και να προετοιμάζεται για την επιθυμία αναπαραγωγης της μικρής του ( κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα). Όσο μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα νοιώσει θα ξεκινήσει αυτή η φάση η οποία θα κρατήσει αρκετα χρόνια καποιες δεκαετιες.
Ένα ταισμενο στο χέρι μεγαλωνοντας σε περιβάλλον με ανθρώπους αποτυπώνει το ειδος του ως ανθρώπινο ανάλογα το πουλί θα αναλάβει εύκολα το ρόλο του alpha bird ανάλογα και το φύλλο θα γίνει λιγότερο η περισσότερο επιθετικό.
Σε αυτή τη φάση της ζωής του θα θέλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχη. Διαβαζοντας ένας τα ποστ μ μπορεί να είναι έτοιμος να προλαβει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη. Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει να βρει ένα Δράμα κ να παρεξηγηθεί δε με ενδιαφέρει προσωπικά αυτο.

Επειδή αναφέρθηκες στη δικη μ τη θηλυκιτσα παρότι τη ζευγάρωσα γεννάει αναπαράγεται με το αγόρι της παρολαυτα απαιτεί την καθημερινή μ παρουσία. Σε όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου επιβάλλει την παρουσία μ. Έλλειψα τον Ιούλιο δέκα ημερες και παρότι είχε αυγά μπαμ ξέσπασε πάλι άδειασε τη μισή της κοιλιά. Πλησίασα ξανα λοιπόν και μέρα με τη μέρα σταμάτησε. Τώρα ετοιμάζεται για τις γεννες της ξέρει ότι πρέπει να έχει πούπουλα και πρέπει να είμαι μονίμως σε αναμμένα κάρβουνα μην κυλήσει πάλι. Επέτρεψε μου λοιπόν να γνωρίζω πολυ καλά ποσο εύκολα κυλάει και πόση προσπάθεια θέλει να σταματήσει.
Τέλος από τους παπαγάλους τους μεσαίους μεγάλους που πωλούνται στο εμπόριο οι ζακο είναι οι πιο εμπορικοί δεν αναφέρομαι στο σύνολο των πτηνών ότι είναι οι ζακο οι πιο εμπορικοί ίσως το διατύπωσα λάθος.
 
Back
Top