Ασθένειες Μειωμενη κινητικότητα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mandyg
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mandyg

PB New Member
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σας!
Εχω μια ερωτηση για να δω αν ανησυχω βάσιμα.
Το καναρινάκι μου τον πρώτο καιρό που το απέκτησα ήταν πολύ ζωηρό.
Μετά από την πτερόροια είναι πιο ήρεμος και καθεται σε ένα κλαδάκι αρκετη ώρα και γενικώς μου μοιάζει να έχει μια μικρή αστάθεια όταν πηδάει από κλαδί σε κλαδί. Είχε σταματήσει και καιρό να κελαηδάει, τώρα όμως είναι καλύτερα. Τρώει κανονικα, δεν είναι φουσκωμένο, δεν έχει διάροια, αν το πλησιάσουμε μας "μιλάει"όμως είναι λίγο άνω κάτω τα πούπουλα του πάνω από τα φτερά.
Καμια συμβουλή;Ευχαριστώ

Πόσο καιρό το έχεις στην κατοχή σου;
Τού έχεις κόψει ποτέ τα νύχια; Ρήξτου μια ματιά.
Δεν περιγράφεις κάτι ανησυχιτικό. Καλούς σπόρους,
καλή αυγοτροφή, μηλαράκι ή άλλη πρασινάδα,(μπρόκολο, σπανάκι,ζοχός)
και άστο στην ησυχία του.Βάλτου μερικές φορές μπανάκι, αν
το έχεις σε εσωτερικό χώρο.

για να σε βοηθησουμε γραψε αν θελεις μερικες λεπτομεριες ποσο χρονων ειναι το πουλακι το φυλλο του σετη χωρο και σε τη κλουβι το εχεις ποσο καιρο το εχεις στο χωρο σου τη διατροφη του δινεις παρακολουθησετο απο αποσταση για να βγαλεις σωστο συμπερασμα

Το έχω περίπου ένα χρόνο και τα νυχάκια δεν του τα έχω κόψει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλα. Μπανιο του βάζω που και που αν και δεν πάει όλες τις φορές.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου:)

Σιμφονω με τους προαναφερθεντες αλλα αν θες βαλτου και καμια βιταμινουλα στο νερο.

Είναι το πολύ 3 χρονών (δεν ξέρω ακριβώς). Το κλουβί του ειναι ευρύχωρο και το καθαρίζω πολύ συχνα. Το έχουμε στην τραπεζαρία και έχω σκεφτεί μήπως είναι και πρόβλημα ότι κλείνουμε εκεί τα φώτα μετά τις 10.30(Δεν μπορώ όμως να το πάω πουθενά αλλού). Είναι αρσενικό γκρι κίτρινο χρώμα. Το ταιζω σπόρους συσκευασμένους με βιταμίνες μαζί και μήλο συχνά. Να του βάζω απαραίτητα και αυγό? Που θα βρω την αυγοτροφή που αναφέρατε;

Το πρόβλημα είναι ότι μένει στο φως μέχρι τις 22:30 και όχι ότι σβήνει από κει και μετά. Κανονικά το πουλί θα πρέπει να κοιμάται όταν δύει ο ήλιος.

Να του βάζεις μόνο σπόρους συσκευασμένους χωρίς "βιταμίνες" σε μορφή πολύχρωμης σκόνης και άλλα τέτοια. Η βιταμίνη που αναφέρει ο Δημήτρης (nivogr) είναι βιταμίνες σε υγρή μορφή (σταγόνες) τις οποίες βάζουμε στο νερό τους μια φορά την εβδομάδα.

Δύο φορές την εβδομάδα να του βάζεις κάποιο φρούτο ή λαχανικό και αν είναι το μόνο πουλάκι που έχεις, βάζε του μια φορά την εβδομάδα καλοβρασμένο αβγό το οποίο θα αποσύρεις από το κλουβί εντός της ημέρας.

Επισης κοψετου τα νιχακια αφου ειναι 3 χρονων θα εχουν μεγαλοσει αρκετα και το μπανιο που του βαζεις οχι που και που ενα το εχεις, μια δυο φορες την εβδομαδα αλλα θα σου διξει και το ιδιο ποσο το χριαζετε!

Σας ευχαριστώ πολύ
Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας. Τις βιταμίνες θα τις βρω σε pet shop?

Θα τις βρεις σε pet shop αλλα θα ρωτισεις για πολιβιταμινη εχεις αρκετες μαρκες αρκετα καλες διαβασε τις οδιγιες χρισεις και να προσεξεις την ημερομινια λιξης

μηπως το πουλακι θελει απλα να ζευγαρωσει; 🙂 εγω ειχα ενα αρσενικο 3 χρονων και καποια στιγμη εχασε το κεφι του, δεν τραγουδουσε για πολυ καιρο και πριν και αφου ειχε αλλαξει φτερα. αφου δεν ειχε κανενα συμπτωμα εκτος απο οτι ειχε σταματησει να κελαδαει θεωρησα οτι ηθελε να ζευγαρωσει. απο τοτε που ζευγαρωσε παντως ειναι μια χαρα.

Back