Φροντίδα Μερικές ερωτήσεις για τα Loverbirds μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Παιδια γειά σας. Επανήλθα πάλι.

Αυτη τη φορά με δυο υπέροχα loverbirds τα οποία ειναι κατακίτρινα με το πρόσωπο έντονο πορτοκαλί. Οχι το κεφάλι, αλλα μονο το μπροστινο μέρος του προσώπου μεχρι και τον λαιμό.

Τα ζητησα μικρά δηλ. Να μην εχουν κλεισει χρόνο. Μου ειπαν οτι αυτα, ειναι μολις που εχουν νεξαρτητοποιηθεί. και τρωνε μονα τους. Πιο περα ειχε αλλα, και τους ρωτησα αυτα τη ειναι και μου ειπαν, οτι αυτος ο παπαγαλος εχει κλεισει χρονο. Ειναι τα πιο μεγάλα.

Πάι αυτο. Ελα ομως που τα ηθελα ζευγαρι... Και πως τα ξεχωριζεις; Μου ειπε απο τα οστα τις λεκανης. Στο αρσενικό τα δυο κοκαλάκια ειναι πιο κοντα το ένα με το άλλο, ενω στο θυληκό πιο μακρυα. Εκει στο κλουβί που ειχε πολλά, (ολα τα άλλα ηταν πράσσινα με πορτακαλοκοκκινο κεφάλι. Τα δυο κιτρινα ηταν αυτα που πηρα εγω), αυτα τα κιτρινα ηταν τα μοναδικά που ηταν μαζι διπλα διπλα, και φιλιά και στην κουνια μαζί. Κανενα αλλο δεν ηταν ετσι κοντα με καποιο. Ετσι αφου τα ειδα ετσι δεμενα μαζι ειπα να παρω αυτα τα δυο κιτρινα, μηπως και πραγματι ηταν ζευγαράκι αφου φιλιώντουσαν.

Μηπως όμως αυτο δεν ισχύει;

Κατι άλλο, το ενα το πιο παχύ, το πιο μεγάλο, εχει ενα δαχτυλιδι ασημι και λέει απάνω.

CZ
623
08
04

τι ρώτησα τι ειναι αυτο και μου ειπε οτι ερχονται απο Ολλανδία. Αυτο τιποτα αλλο.
Να υποθέσω οτι ειναι του 2008; Το άλλο που ειναι πιο μικρό(σε πάχος, οχι σε μάκρος), δεν εχει δαχτυλίδι. Αλλα είναι ολόιδια.
 
Ο πιο σωστός τρόπος για την διαχώρηση φύλου είναι η εξέταση DNA, φυσικά αρκετοί έμπειροί μπορούν να διαχωρήσουν τα φύλα απο τα οστά της λέκάνης, όμως πάντα υπάρχει η δυνατότητα λάθους.
Τo πουλϊ προέρχεται απο Τσεχία (CZ)
 
Να σου ζησουν.Απο την περιγραφη σου νομιζω οτι προκειται για lutino peach face Lovebirds.Αν βαλεις μια φωτογραφια τους ισως μπορεσουμε να σου πουμε αν ειναι νεαρα η οχι.

Επισης νομιζω οτι στο δαχτυλιδι κατι δεν εχεις γραψει καλα. Ξανακοιταξε το και πες μας.
 
Ναι αυτο το πουλακι ειναι του 2008 και νομιζω προερχεται απο την Τσεχια. Το αλλο δεν φοραει δαχτυλιδι; Στα Lovebirds ο διαχωρισμος του φυλου ειναι λιγο δυσκολος και το τεστ DNA δινει μονο σιγουρες απαντησεις. 😉 Ποιο απο τα δυο σου ειπε οτι ειναι το θηλυκο; Συνηθως τα θηλυκα ειναι λιγακι πιο μεγαλοσωμα και οταν καθονται ηρεμα στην πατηθρα εχουν αναμεσα στα ποδια τους λιγο μεγαλυτερη αποσταση και πιο οριζοντια σταση σωματος σε σχεση με τα αρσενικα.
 
Ναι αυτο το πουλακι ειναι του 2008 και νομιζω προερχεται απο την Τσεχια. Το αλλο δεν φοραει δαχτυλιδι; Στα Lovebirds ο διαχωρισμος του φυλου ειναι λιγο δυσκολος και το τεστ DNA δινει μονο σιγουρες απαντησεις. 😉 Ποιο απο τα δυο σου ειπε οτι ειναι το θηλυκο; Συνηθως τα θηλυκα ειναι λιγακι πιο μεγαλοσωμα και οταν καθονται ηρεμα στην πατηθρα εχουν αναμεσα στα ποδια τους λιγο μεγαλυτερη αποσταση και πιο οριζοντια σταση σωματος σε σχεση με τα αρσενικα.

Aνεστη αν δεις στα στοιχεια γραφει και 04.Αρα μπορει να ναι γεννημενο και το 2004.
 
Όταν τα στοιχεία σε ένα δαχτυλίδι έχουν την παραπάνω μορφή
CZ 623 08 04 το πρώτο νούμερο μετά τον κωδικό του εκτροφέα υποδηλώνει το έτος και το επόμενο τον α/α δαχτυλιδίου.
Συνήθως το έτος είναι κάθετο προς το δαχτυλίδι (στα δαχτυλίδια που έχουν χρώμα). Ο γενικός κανόνας είναι οτι ο α/α είναι το τελευταίο ψηφίο.

[x]
 
Μου ειπαν οτι αυτα, ειναι μολις που εχουν νεξαρτητοποιηθεί. και τρωνε μονα τους.


Κι αν ειναι αδερφια;
Εμενα παντα μου φαινεται υποπτο στο πετ 2 πουλια με ιδια ηλικια που σου λενε οτι ειναι ζευγαρι..
Εδω της ειπαν ψεματα για την ηλικια, στο αν ειναι αδερφια και ζευγαρωσουν θα τους νοιαξει;
 
Παιδιά καλησπέρα,
πως μπορούμε να δούμε την ηλικία σε Lovebird που δεν έχει δαχτυλίδι;
 
ισως και να μην ειναι αδελφακια γιατι ο εκτροφεας που εβαλε δαχτυλιδι στο ενα γιατι να μην εβαλε και στο αλλο; Παντος το αν ειναι νεαρα δεν νομιζω να ψαχνουν ακομα για ταιρι...
 
βρήκα στο net, μερικες διαφορές που μπορεις να ξεχωρίσεις το φυλο 2 loverbirds.

1. Απ' τα κοκαλάκια στην λεκάνη, οπως ειπαν πολλά παιδια εδώ μεσα.
(στο αρσενικο ειναι πιο κοντά ενω στο θηλυκο πιο μακρυα σε απόσταση τα 2 κοκαλάκια μεταξύ τους)
2. Η ουρά του αρσενικού ειναι πιο στρογγυλεμένη, ενω του θυληκού πιο πλατιά.
3. Το σωμα του θυληκού ειναι πιο βαρύ /πιο μεγάλο απο του αρσενικού.
και
4. Το θηλυκο καθεται στα πόδια του, ενω το αρσενικό σε μια πιο όρθια στάση.

Αυτα βρηκα, και άλλα πολλά αλλα δεν κολάνε εδώ. Ελπίζω να βοήθησα καποιους.

Και να μην ξεχάσω, ελεγε επισης ότι εκτος απο τα παραπάνω, για να ειμαστε 100% σίγουροι, θα πρεπει να γινει εξέταση.

-

επισης κατι αλλο, μαλλον με κοροιδεψαν για την ηλικια. Το ενα ενταξη φοράει ασημι και μάλλον γιατι δεν μπορω να δω καλά, φοβαμαι και να το πιασω γιατι θα τρομάξει και δεν θελω, μαλλον πρεπει να ειναι του 2008. Γραφει ομως και ενα 04 πανω και αυτο με ανησυχεί. Το άλλο δεν εχει δαχτυλιδη.

Εχω δει φωτο με μικρά, και καμια σχεση τα δικα μου φαινονται οτι ειναι μεγάλα, μπροστα σε αυτα.
Ειμαι πολυ απογοητευμενη...
 
Βαλε καμια φωτογραφια τους.Απ οτι εχω καταλαβει τα δικα σου ειναι λουτινο peach face. Τα λουτινο οταν ειναι μικρα η μασκα τους δεν ειναι κοκκινη αλλα ροζ και πολυ μικρη. Μια φωτογραφια θα μας λυσει την απορια.
 
Το ενα ενταξη φοράει ασημι και μάλλον γιατι δεν μπορω να δω καλά, φοβαμαι και να το πιασω γιατι θα τρομάξει και δεν θελω, μαλλον πρεπει να ειναι του 2008. Γραφει ομως και ενα 04 πανω και αυτο με ανησυχεί.

Αφού σου απάντησε ο Γρηγόρης. :) Του 2008 είναι το πουλάκι.
Το 04 είναι ο αύξων αριθμός του. 😉
 
εδω σας βάζω φωτο και ενα βιντεάκι τους.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 

Συνημμένα

  • DSC01463.webp
    DSC01463.webp
    42,2 KB · Προβολές: 120
  • DSC01468.webp
    DSC01468.webp
    47 KB · Προβολές: 118
  • DSC01470.webp
    DSC01470.webp
    41 KB · Προβολές: 103
Ειναι πολυ ομορφα και τα 2. Σιγουρα δεν ειναι μολις εχουν απογαλακτηστει οπως σου ειπαν. Ειναι πανω απο 6 μηνων αν κρινω απο τα χρωματα τους.
 
φοβουντε πολύ πάντως.Αν θελω να τα ηρεμησω, εχω πολυυυ δουλεια μπροστά μου. Εχω βεβαια και ενα γιο, που νομιζω οτι ζηλευει οταν τους μιλάω η τα περνω φωτογραφίες, και αρχιζει και κανει φασαρία, με αποτελεσμα να τα τρομάζει ακομα πιο πολυ.

Οποτε, ειναι πολύ δυσκολο.

κατι αλλο, τωρα τις 2 τελευταιες ημερες, καπου καπου, ψιλοτσακωνωντε... ιδικα οταν βαλω βιντεακι που φωναζουν, αυτα αναστατωνοντε, ερχοντε και κολανε πανω στα καγκελα, και κοιταζουν τον υπολογ. Φωναζοντας με ολη τους τη δυναμη. Βγαζουν τσιριδες δυνατες.συνηθως, εκει ειναι που τσακωνονται μετα. Και αλλος λογος που θα τσακωθουνε, ειναι για το φαγητο, ενω εχουν στο κλουβι πολυ φαι.

Ενω ετρωγε το πιο παχύ, πηγε το άλλο και του πηρε τον ηλιοσπορο μεσα απο το στομα, με αποτελεσμα αυτο να τσατιστει και να του μουντάρει. Ξερει κανεις γιατι συμβαινει αυτο; Υπάρχει περιπτωση να μην ειναι ζευγαρι τελικα;
 
Ετσι συμβαινει στα Lovebirds. Ενω την μια στιγμη μπορει να ναι πολυ αγαπημενα την αλλη σφαζονται.Αν δεις οτι τσακωνονται παρα πολυ ομως ισως να πρεπει να τα χωρισεις.

Οσο για τι βιντεακια που λες προφανως ακουνε τ α αλλα πουλια που φωναζουν και θελουν να τα βρουν γι αυτο κολλανε στα καγκελα και φωναζουν. Ολα τα πουλια το κανουν αυτο.
 
Ειναι πολυ ομορφα! Να τα χαιρεσαι και τα δυο! Ειναι πολυ νωρις ακομη και φυσιολογικο ειναι να φοβουνται. Να τους δωσεις χρονο. Εγω 8 μηνες τα εχω και ακομη φοβουνται. Μην τα ενοχλειτε ομως αφου ειναι αρχη ακομα. Και τα δικα μου μια ειναι αγαπουλες και μια τσακωνονται αλλα γενικα τα πανε πολυ καλα!Για μενα πολυ δυσκολα εως καθολου εξημερωνονται αγρια πουλια!
 
τωρα ηρεμησα λίγο αφου μου λέτε οτι τι μια τσακωνοντε και την αλλη ειναι καλά. Το σκεφτηκα να τα χωρισω αλλά δεν νομιζω τωρα, γιατι δεν το παρακάνουν, και αν τσακωθουν θα ειναι για λιγο.

8 μηνες και ακομα φοβουντε. Αμαν... Τωρα καταλαβαινω το budge που ειχα, αυτο πραγματικα ηταν ημερο απο την αρχή, και εβγαινε και εξω, και ετρωγε απο το χερι μου... αχ καρολ μου. Γιατι μου εφυγες...
 
Back
Top