Διατροφή Μερικές ερωτήσεις για τη διατροφή του Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης michkat
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
:)Σε ότι αφορά την απάντηση μου...
Πηγαίνω στον γιατρό όταν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι απαραίτητο όμως πως δεν θα πάρω την γνώμη και δεύτερου γιατρού για το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν η λογική μου ''διαφωνεί'' ή όταν θέλω να διαπιστώσω αν η ''συγκεκριμένη'' θεραπεία είναι μονόδρομος και φυσικά τον τελευταίο λόγο τον έχω *εγώ για το ποιου γιατρού τις οδηγίες θ΄ακολουθήσω (για τον εαυτό μου ή για τα ζώα)
*ή ο καθένας μας

Δε διαφωνώ επί της ουσίας κάπου.

Απλά όπως και να το κάνουμε είναι αντιφατικό να λέμε (γενικά στις συζητήσεις, όχι εσύ προσωπικά) πήγαινε σε πτηνίατρο και μετά να ακυρώνουμε ουσιαστικά την προτροπή αυτή αμφισβητώντας τα όσα συνέστησε. Διότι εσύ μπορείς να έχεις τη γνώση, την κρίση ή την εμπειρία να αξιολογήσεις ακόμα και τη διάγνωση του γιατρού (που είναι λογικό για έναν έμπειρο χομπίστα) όμως δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Αυτός όμως που ζήτησε βοήθεια από το φόρουμ πρέπει να βοηθηθεί και όχι να μπερδευτεί περισσότερο. Γι'αυτό και είπα ότι κατά τη γνώμη μου αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το δρόμο του πτηνιάτρου δεν βρίσκω κάποιο λόγο να αναζητάς και αλλού απαντήσεις από τη στιγμή που δεν μπορείς να τις αξιολογήσεις. Απευθυνόμουν δηλαδή εμμέσως στο φίλο που ρώτησε τη γνώμη μας για τη γνώμη του γιατρού.
 
Το ότι πρέπει για τις ασθένειές μας να απευθυνόμαστε στο γιατρό και να ακολουθούμε τις συμβουλές του, δεν σημαίνει πως κάθε γιατρός είναι καλός και επιδέξιος.
Άλλη παράμετρος, είναι πως πολλές απαντήσεις εξαρτώνται και από τις ερωτήσεις. Διευκρινίζω και όχι αναφορικά με τον Μιχάλη. Έχω παρατηρήσει ότι κάποιοι γνωστοί μου, με φοβίες, υποψίες και άγχη, οδηγούν γιατρούς να τους δίνουν υπερβολικές οδηγίες σε θέματα απολύμανσης, αποχής από σχέσεις με ζώα κτλ. Γιατί και αυτοί με τη σειρά τους ανησυχούν μη βρουν κανένα μπελά από τέτοια άτομα αν συμβεί κάτι στο μέλλον.
Η αρθρογραφία και όλες οι συζητήσεις και αναζητήσεις που κάνουμε εδώ, αποσκοπούν ώστε να είμαστε ενημερωμένοι και κριτικοί απέναντι σε ό,τι πιθανόν ακούσουμε, να έχουμε παρατηρητικότητα στα συμπτώματα και όχι να γίνουμε γιατροί στη θέση των γιατρών.
Έτσι γιατί να μην μπορούμε να κρίνουμε και να συζητήσουμε μια ιατρική συμβουλή με την ευπρέπεια και την εκτίμηση που αξίζει σε μια επιστημονική θέση;
Συμφωνώ με τον Δημήτρη, να γίνει μια διευκρινιστική ερώτηση στο γιατρό, ειδικά που έχει καλό βιογραφικό.
 
Back
Top