Φροντίδα Μερικές ερωτήσεις για lovebirds και γενικά για παπαγαλάκια

CloverB

PB New Member
Εγγραφή
20 Ιουλ 2020
Μηνύματα
51
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα σας, ειμαι καινουργιος στη σελιδα..
πριν μια εβδομαδα αγορασα ενα παπαγαλακι lovebird (fischer) απο πετ σοπ (ξερω οτι ειναι δυστυχως πιο αγρια σε σχεση με τα παπαγαλακια εκτροφεων)
με τη σειρα μου εχω μερικες ερωτησουλες, αρχικα απο οσο μου ειπε ο υπαλληλος που τα καθαριζει δεν εχει ταιρι, ειναι θηλυκο λιγοτερο απο 1 χρονου. Για οσους με κραξουν τα φτερα του ειναι κομμενα για να μην εχει τασεις φυγης(ειχα στο παρελθον μια ροζελα η οποια ηταν αρκετα αγρια και το εσκασε)...
  1. μετα απο μια εβδομαδα τρωει μηλαρακι εχετε να προτεινετε καποια καλη λιχουδια εκτος απο κεχρι σενεγαλης;
  2. το κλουβι το εχω στο μπαλκονι του δωματιου μου, καθε μερα ασχολουμαι με το παπαγαλακι, γνωριζω οτι για να γινει ημερο καλο ειναι να ζει μεσα στο σπιτι αλλα μενω με 4μελη οικογενεια και επικρατει μια μερικη φασαρια στο σπιτι...το μπαλκονι ειναι δροσερο εκτος απο τις πρωινες ωρες (9-11) στο μπαλκονι υπαρχει τεντα ετσι ωστε να μην εχει επαφη με τον ηλιο,επειδη εχω σκοπο να το εξημερωσω και να ασχοληθω μαζι του ειναι τραγικο λαθος το οτι ζει στο μπαλκονι; στο δωματιο υπαρχει κλιματιστικο..και οσοι προτεινουν το σαλονι ως χωρος διαμονης δυστυχως το βραδυ υπαρχει αρκετη κινηση.
  3. εχω σκοπο να το ελευθερωνω στο δωματιο μου οταν καταλαβω οτι με εχει εμπιστευτει, μεσα σε 3 μερες μετα απο τοοοσο μονολογο που το εχω κανει και αργες κινησεις φτανω να βαζω το προσωπο μου σχεδον κολλητα στο κλουβι χωρις να φοβαται,ηδη το ιδιο ξεψειριζεται μπροστα μου και ανοιγοκλεινει απαλα τα ματακια του...βρισκομαι σε καλο δρομο;
τελος, ορισμενες φορες οταν αποχωρω απο το μπαλκονι αρχιζει τη μια να κελαηδαει και την αλλη να βγαζει αρκετα δυνατες κραυγες, ειναι καποιο σημαδι αυτο; οταν το εβαλα για λιγο στο δωματιο ηταν ησυχο, κελαηδουσε λιγοτερο ετρωγε κανονικα κλπ.
 
Καλως ηρθες και να το χαιρεσαι!

1) Περα απο το μηλο μπορεις να του δωσεις και οποιαδηποτε αλλη τροφη απο την λιστα με τις επιτρεπομενες τροφες.

2)Το μπαλκονι δεν ειναι ο πιο ασφαλης χωρος οταν δεν υπαρχει προστασια απο αρπακτικα,δεν παιζει ρολο που εισαι στην Αθηνα.
Τα πτηνα χρειαζονται ηλιο για μικρη περιοδο της ημερας (10 λεπτα) καθως και προστασια απο ρευματα αερα.

3)Οταν θα το μαθεις να καθεται και να τρωει στο χερι σου,τοτε και μονο τοτε,θα το αφησεις ελευθερο στο δωματιο.


Το γεγονος οτι ζει στο μπλακονι θα κανει πιο αργη την οποια προσπαθεια εξημερωσης γιατι δεν θα εχει αρκετη επαφη με κοσμο.
Σε οτι αναφορα το κοψιμο των φτερων καλα θα κανεις να μην τα κοψεις στην επομενη πτερορροια.
Δεν φταινε τα πουλια που εχουν φτερα και πετανε αλλα οι απροσεκτοι φροντιστες τους.
 
ευχαριστω για την απαντηση!
το οτι την σκεπαζω δεν ειναι η καλυτερη λυση απο οσο βλεπω...στο μπαλκονι καθομαι καθημερινα διπλα απο το παραθυρο ειναι ο υπολογιστης μου και περναω ωρες..ουτε αυτο σωζει τη κατασταση;ρ
το οτι βαζω το κεφαλι μου κοντα της στο κλουβι και δεν κανει βημα πισω ειναι καλο ή δεν σημαινει κατι;
οσο για το σπιτι ποιες ειναι οι καταλληλες συνθηκες για να ζησει μεσα στο σπιτι; απο τα τριγυρω δωματια επικρατει θορυβος οποτε δεν ειναι τοσο ευκολο απο οσο φαινεται
 
Το οτι πλησιαζεις το κλουβι και δεν φοβαται ειναι καλο αλλα για να βγει απο το κλουβι χρειαζεται κατι παραπανω το οποιο θα το πετυχεις με υπομονη και επιμονη.

Αν δεν μπορεις να εχεις καλες συνθηκες για την διαμονη της μεσα στο σπιτι,τοτε την κρατας στο μπαλκονι αλλα με προστασια απο τα αρπακτικα.
Γενικα τα πουλια ακολουθουν την ανατολη και την δυση του ηλιου,οποτε προσπαθουμε αν τα εχουμε μεσα στο σπιτι να ακολουθουν αυτο το προγραμμα για το καλο τους.

Οσο πιο πολυ σε βλεπει,τοσο το καλυτερο.
Ποιο μειγμα σπορων δινεις?
 
στη μια ταιστρα της εχω βαλει τροφη vadigran για μεσαιους παπαγαλους και στην αλλη μια μιξη βιταμινων για παπαγαλους.
αν την βαλω στο δωματιο να κοιμαται να εχω το παραθυροφυλλο ανοιχτο; χωρις να επικρατουν σκοταδια το πρωι; επισης δεν θα την ενοχλησει το φως του υπολογιστη ή οι ψιθυροι-διαλογοι απο τα αλλα δωματια;
επισης να προσθεσω οτι πλεον οταν βαζω το χερι μου μεσα για να αλλαξω μπανιερακι ή να βαλω φαγητο στις ταιστρες δεν φτερουγιζει απλα μπορει να κατσει για λιγο στα καγκελα
[automerge]1595276120[/automerge]
επισης, θα μπορουσα το πρωι μεχρι το βραδακια να την εχω στο δωματιο μου και το βραδυ να την βγαζω εξω;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για δωσε παραπανω πληροφοριες για αυτες τις βιταμινες που δινεις.

Θα χρειαστει να κλεισεις το παραθυροφυλλο καποια στιγμη,οποτε δεν θα βολεψει.
Αν τη σκεπαζεις δεν θα εχει θεμα με το φως και οσο αναφορα τους θορυβους (σε φυσιολογικα επιπεδα) θα προσαρμοστει!

Με τι "λιωνεις",με fortnite? :P
 
@Tony Forpus χαχαχαχ, κυριως με gta online , forza horizon 4, pub g και assassin's creed odyssey...
δεν ηξερα οτι μπορει να κοιμηθει με φωτιστικο και οθονη υπολογιστη ανοιχτο. Γενικα τα υπολοιπα 3 μελη μιλανε σε κανονικη ενταση το θεμα ειναι να μην ξαπρυνα το παπαγαλακι.
δεν εχω περαιτερω πληροφοριες για τις βιταμινες γιατι ειναι χυμα και δεν γραφει κατι πανω στο σακουλακι
αυτη τη στιγμη εχω το κλιματιστικο στους 24βαθμους, δεν ξερω αν θα τη βολευε επισης
 
Αυτες τις χυμα "βιταμινες" να μην τις δινεις αλλα να δινεις καποια επωνυμη σγραγισμενη αυγοτροφη.

Αν την σκεπαζεις δεν θα εχει θεμα με το φως.
Σε οτι αναφορα το κλιματιστικο θα πρεπει να φροντισεις να μην τη χτυπα το ρευμα αερα.
 
αν δεν τη χτυπαει αλλα υπαρχει θερμοκρασια δωματιου 24βαθμων λογω του κλιματιστικου δεν θα υπαρξει προβλημα στο αναπνευστικο της; επισης υπνοδωματιο και παπαγαλακι επιτρεπεται απο την πλευρα ασθενειων;
 
Αν το πουλακι ειναι υγιες δεν υπαρχει φοβος να σου μεταφερει καποια ασθενεια,τωρα το αν ειναι υγιες το μαθαινεις μονο αν γινουν καποιες συγκεκριμενες εξετασεις.
Θερμοκρασια περιβαλλοντος απο 21 εως 27 βαθμους θεωρουνται φυσιολογικες για το ειδος
 
@Tony Forpus ακομα και αν ειναι θερμοκρασια απο κλιματιστικο; επομενως το να την εχω στο δωματιο την ημερα και το βραδυ να κοιμαται στο μπαλκονι ειναι κακο σεναριο; να προσθεσω οτι απο την αρχη που την αγορασα ειχα βαλει μια κουνια, ποτε δεν εδωσε σημασια ωσπου σημερα οταν προσπαθησε να τεντωθει ακουμπουσε το κεφαλι της στη κουνια και μετα τη δαγκωνε συνεχεια...επαιζε μαζι της ή απλα εκνευριστηκε με την παρουσια της;
 
Και απο κλιματιστικο να ειναι δεν αλλαζει κατι.
Το μεσα εξω θα την κανει επιρρεπή σε κρυωματα λογω διαφορας θερμοκρασιας,δεν στο προτεινω.

Βγαλε μας αυριο και ανεβασε μια φωτο απο το κλουβι για να δουμε την διαρρύθμιση.
Ενδεχομένως επαιζε!
 
Να σου ζήσει. Αρχικά πως ξέρεις ότι είναι θηλυκό; όλα τα eyerings είναι μονομορφικά και δεν γίνεται να ξεχωρίσουμε το φύλο τους με το μάτι.
Οι βιταμίνες όπως είπε και ο Αντώνης πέταμα. Μπορείς να δίνεις αυγό βραστό μια φορά την εβδομάδα για να παίρνει βιταμίνες και πρωτεΐνη. Τα δικά μου τρώνε γαϊδουράγκαθο αρκετά. Μπορείς να το δοκιμάσεις. Τους αρέσουν τα λαχανικά αλλά γενικά προτιμάνε να τρώνε τα σκληρά κοτσάνια περισσότερο. Επίσης δοκίμασε αρακά βρασμένο και καρότο ωμό.
 
εβαλε το δαχτυλο του στη λεκανη της απο οσο καταλαβα ο υπαλληλος στο πετ σοπ και μου το ειπε..δεν ξερω αν ειναι 100% εγκυρο αυτο...επισης οι κραυγες των lovebird υποδηλωνουν κατι; πχ. δυνατες κραυγες οταν ειναι νευριασμενα ή κελαηδημα οταν ειναι ησυχα; επισης απο κατω του εχω βαλει ροκανιδι.

sasasasa.jpg

οριστε μερικες φωτογραφιες (στην αρχη χωρις να γνωριζω το ειχα για 2 μερες σε στρογγυλο κλουβι)
[automerge]1595280057[/automerge]
@Γιαννης17 ευχαριστω για την απαντηση, δοκιμασα την 2η μερα το καροτο αλλα δε το ετρωγε οπως και το μηλο...χθες ξετρελαθηκε με το μηλο, ηρθε η ωρα του καροτου τωραα! :) επισης δεν αγγιζει το μπανιερακι
 

Συνημμένα

  • sasasasasasa.webp
    sasasasasasa.webp
    112,7 KB · Προβολές: 30
  • aaaaaaaa.webp
    aaaaaaaa.webp
    42,1 KB · Προβολές: 31
Το πουλάκι δεν είναι fishcer όπως σου είπε,τουλάχιστον ολόκληρο. Πρόκειται για υβρίδιο μεταξύ μεταξύ fishcer και masked lovebird. Από την στιγμή όμως που έχουν και τα 2 είδη δακτύλιο το πουλί είναι γόνιμο και μπορεί να δώσει απογόνους.
Γενικά είναι φασαριόζικα πτηνά και δραστηριοποιούνται περισσότερο το πρωί και το απόγευμα. Αν το πλησιάζεις και φωνάζει έντονα σημαίνει ότι σε φοβάται, αν το κάνει όταν λείπεις σημαίνει ότι μπορεί να είναι ανήσυχο ίσως επειδή μένει μόνο του. Ίσως να είναι και ένα απλό κελάηδημα όμως.
Το κλουβάκι έτσι όπως το βλέπω δυστυχώς δεν είναι και πολύ κατάλληλο για το είδος. Χρειάζονται μεγάλα ορθογώνια κλουβιά όπου θα μπορούν να κινούνται με άνεση. Επίσης οι πατήθρες θα πρέπει να είναι πάντα από ξύλο και σωστής διαμέτρου για τα πόδια του.
 
@Γιαννης17 η πανω πατηθρα ειναι καλη; ειναι ξυλο μπαμπου τα πλαστικα ειχα σκοπο να τα βγαλω ουτως ή αλλως...οταν πηγα στο πετσοπ και ρωτησα για lovebird μου εδειξε ενα κιτρνο με κοκκινο και ειπα οτι θα ηθελα φισερ και επελεξα αυτο..εχει καποια επιπτωησ αυτο; πχ. τα masked πιο οξυθυμα ή κατι τετοιο; οταν το πλησιαζω δε μου φωναζει απλα καθεται και μου ανοιγοκλεινει αργα τα ματακια του ειναι καλο αυτο;
 
@CloverB καλή φαίνεται και ίσως θα μπορούσες να φτιάξεις και άλλες παρόμοιες αρκεί να μην έχουν λεία και γλιστερή επιφάνεια αλλά σταθερή και τραχιά. Αν θέλεις μπορείς να αγοράσεις και ένα σουπιοκόκκαλο για να λαμβάνει ασβέστιο.
Δεν έχει σχέση που είναι υβρίδιο με την συμπεριφορά της. Τα λοβακια πάνω κάτω τις ίδιες νοοτροπίες έχουν.
Αυτό με τα μάτια το κάνει συχνά;
 
@CloverB τότε μην σε απασχολεί ιδιαίτερα. Χαλαρώνει. Αν δεις όμως ότι δεν είναι ζωηρό και αρχίζει να κάνει αυτή την κίνηση συχνότερα τότε θα πρέπει να ανησυχείσεις λίγο.
 
@Γιαννης17 οποτε της μιλαω ή ειμαι διπλα της το κανει,οταν την ειχα μεσα για λιγο δεν φωναζε ιδιαιτερα σε σχεση με τωρα που την εχω στο μπαλκονι... Απλως δεν ξερω τι να κανω με το θεμα της τοποθετησης του κλουβιου της...μπαλκονι ή υπνοδωματιο..;
θελω να την εξημερωσω(να ανεβαινει στον ωμο,χερι κλπ.)
 
Back
Top