Γενικά Μερικές ερωτήσεις πριν την αγορά θηλυκού Yorkshire

ζιζι

PB Known Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2009
Μηνύματα
4.160
Πόλη
Κωνσταντινούπολη
Καλησπέρα! Ψάχνω σουλτάνα (θηλυκό yorkshire) για τον σουλτάνο μου. Η αγορά θα γίνει μετά το καλοκαίρι και μόνο εάν βρω τρόπο να λύσω το πρόβλημα της μεταφοράς τους στην Ελλάδα.
Βρήκα στην Κωνσταντινούπολη αρκετούς εκτροφείς όμως περισσοτερο μου έκανε κλικ ένας γιατρος-εκτροφεας yorkshire. Στο κανάλι του στο youtube έχει βίντεο από το πώς βάζει δαχτυλίδια στους νεοσσούς και πως φτιάχνει αυγοτροφη κτλ μέχρι βίντεο από τα πουλιά του σε διάφορες εκθέσεις. Σκέφτομαι να επικοινωνήσω από τώρα μαζί του. Όμως έχω κάποιες απορίες.
1. Περα από το δαχτυλίδι που θα φέρει το πουλί, τι άλλα έγγραφα θα πρέπει να μου δώσει ώστε να μην έχω θέμα με την μεταφορά του στη χώρα μας;
2. Τι ηλικίας θα πρέπει να είναι το θηλυκό εάν υποθέσουμε ότι το αρσενικό είναι 1.5 χρ;
3 . Πώς θα διαλέξω θηλυκό; Τι χρώματος θα πρέπει να είναι:; Μπορεί κανείς να με κατατοπίσει για το φτέρωμα των δύο γονιών και πως αυτό επηρεάζει τους νεοσσούς;
Οποιεσδηποτε συμβουλές, και πέραν των έρωτησεων μου, είναι φυσικά ευπρόσδεκτες.
 
Μόλις έστειλα μήνυμα σε φίλο εκτροφέα από τον ίδιο με μένα σύλλογο που εκτρέφει τέτοια πουλιά και συνεργάζεται με φίλους από την Κωνσταντινούπολη.
Αν έχω νέα.. Θα σου απαντήσω.

Δυστυχώς είσαι αναγκασμένη να ψάχνεις στα "τυφλά".
Συνήθως αυτά τα πουλιά οι πιο άπειροι καλό είναι να τα αγοράζουν σε έτοιμα ζευγάρια...
Αλλά ο σουλτάνος είναι έτοιμος. και περιμένει. Οπότε!
Μπορεί κανείς να με κατατοπίσει για το φτέρωμα των δύο γονιών και πως αυτό επηρεάζει τους νεοσσούς;
Εδώ θα χρειαστεί κάποιος να πιάσει και να κρίνει από κοντά το φτέρωμα του φίλου σου για να αποφασίσει για τα υπόλοιπα.
Τι ηλικίας θα πρέπει να είναι το θηλυκό εάν υποθέσουμε ότι το αρσενικό είναι 1.5 χρ;
Νεαρό είτε φετινό (του 2018) είτε του 2017. Για να έχει αναπαραγωγικό μέλλον.,

Ερώτηση. Γιατί δεν αγοράζεις ένα από την Ελλάδα;
Έχει υπέροχα πουλιά κι εδώ
 
Τελευταία επεξεργασία:
γιατί δεν αγοράζεις ένα από την Ελλάδα;
Στην Κωνσταντινουπολη μένω και είπα να πάρω από εδώ. Εάν ο εκτροφέας δει τον αρσενικό μου λογικά θα ξέρει να μου πει για το πτερωμα του και με ποιες θηλυκές μπορεί να ζευγαρώσει, σωστά;
Γνωρίζετε μήπως τι έγγραφα δίνουν οι εκτροφεις;

Μόλις έστειλα μήνυμα σε φίλο εκτροφέα από τον ίδιο με μένα σύλλογο που εκτρέφει τέτοια πουλιά και συνεργάζεται με φίλους από την Κωνσταντινούπολη..
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Ασφαλώς αν μου συστήσετε κάποιον εσείς, θα τον προτιμήσω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παπούτσι από τον τόπο σου... έλα σε επικοινωνία με κάποιον από εκεί να σε βοηθήσει τόσο στην αναζήτηση "νύφης" όσο και στην εκμάθηση της ράτσας. Είναι καλό να έχεις κάπιον κοντά σου. Καλή συνέχεια.
 
Κάπως έτσι το σκέφτηκα για να πω την αλήθεια. Το αρσενικό έφτασε τυχαία στα χέρια μου και όταν κάποια στιγμή αρρώστησε έτρεχα στα τυφλά στους γιατρούς και ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί του, να δω περίπου τι άνθρωπος είναι, να δω και τον χώρο όπου γίνεται εκτροφή. Και φυσικά να του ζητήσω να μου συστήσει έναν καλό πτηνιατρο για ώρα ανάγκης.

Dr Emre's yorkshire club!
Για όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά στα ενδιαφέροντα βίντεο του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γνωρίζετε μήπως τι έγγραφα δίνουν οι εκτροφεις;
Αν το πουλί έχει συμμετάσχει σε έκθεση, υπάρχει η κάρτα αξιολόγησης.
Κάποιο άλλο χαρτί δεν δίνεται μια και όσα αρχικά χρειάζεται κάποιος είναι "γραμμένα" στο δαχτυλίδι του.

Dr Emre's yorkshire club
Με αυτόν κοντά σου... ας μην ψάχνουμε άλλον στην Κωνσταντινούπολη.
Ο άνθρωπος κινείται σε ψηλά επαγγελματικά επίπεδα.
Μόνο αν θες να βρεις εκτροφέα στην Ελλάδα αλλάζει το πράγμα.. αλλά πρέπει να το αποφασίσεις και να μας πεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κι εμένα μου φάνηκε αρκετά αξιόλογος. Περισσότερο άνοιξα το ποστ για να μάθω τι ακριβώς πρέπει να προσέξω, τι να τον ρωτήσω κτλ, γιατί δεν έχω ξαναπάρει από εκτροφεα.
Όταν τον γνωρίσω θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
 
τι ακριβώς πρέπει να προσέξω,
Η αλήθεια είναι πως για τη συγκεκριμένη ράτσα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολλά και δεν ξέρω πόσα από αυτά εσύ ξέρεις.
επειδή όμως σίγουρα θα ξέρει εκείνος... Πάρε μαζί σου το καναρίνι σου, να το δει... και θα εκτιμήσει αυτός που ξέρει σίγουρα όλα όσα χρειάζεται για να επιλέξει σωστά ένα θηλυκό.
 
Δεν νομίζω οτι εδώ, η αντιμετώπιση πρέπει να είναι. Να βρω ένα θηλυκό για τον σουλτάνο μου :) Eχω την γνώμη οτι όποιος προσπαθεί να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με την αναπαραγωγή των καναρινιών, δεν μπορεί να το κάνει αρχίζοντας απο μια "δύσκολη" ποικιλία σαν τα York . Τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αναπαραγωγή τους είναι πολλά. Ξεκινούν απο την καταγωγή των γεννητόρων και την δυνατότητα τους να αποθέσουν και να δεχθούν σπέρμα και συνεχίζουν με την γενετική προδιάθεσή τους να μεγαλώσουν νεοσσούς. Τα υπόλοιπα, (χρώμα - ποιότητα πτερώματος - σωματότυπος κλπ.) έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ολα αυτά τα γράφω μόνον για να επισημάνω οτι οι απογοητεύσεις είναι πολύ περισσότερες απο οποιεσδήποτε άλλες, που θα έχει κανείς με τα πιό "εύκολα" καναρινάκια, εμφάνισης και χρώματος.
 
θα εκτιμήσει αυτός που ξέρει σίγουρα όλα όσα χρειάζεται για να επιλέξει σωστά ένα θηλυκό.
Αυτό θα κάνω. Σας ευχαριστώ πολύ.

Όλα αυτά τα γράφω μόνον για να επισημάνω οτι οι απογοητεύσεις είναι πολύ περισσότερες απο οποιεσδήποτε άλλες, που θα έχει κανείς με τα πιό "εύκολα" καναρινάκια, εμφάνισης και χρώματος.
Είχα για πολλά χρόνια ζευγάρια χαρτζ ρολερ που μου έδωσαν πολλούς απογόνους. Δεν είμαι άσχετη με την αναπαραγωγή. Με γιορκσαιρ δεν έχω ασχοληθεί αλλά και οι αποτυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν φιλοδοξω να γίνω εκτροφέας, ένα θηλυκό θέλω μόνο να πάρω για παρέα και εάν έπειτα από την κατάλληλη προετοιμασία προκύψει ζευγάρωμα τόσο το καλύτερο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις σας. Θα πάρω τον αρσενικό μαζί μου για να με βοηθήσει ο εκτροφέας όσο μπορεί μια και φαίνεται αρκετά έμπειρος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι επισημάνσεις που σου κάνει ο κ. Μάκης είναι ακριβείς. Από την άλλη τα λεγόμενα σου παραπέμπουν σε άτομο που του έκανε "κλικ" για αυτή την ράτσα. Πάρε τον άνθρωπο από κοντά, είναι σοβαρός και γνώστης και ο δρόμος σου θα είναι ευκολότερος. Αυτά που θα σου δείξει και θα σου πει δεν λέγονται απ΄ το τηλέφωνο, θέλει προσωπική επαφή. Καλή συνέχεια.
 
Καλησπέρα
Επειδή βλέπω ότι μπήκες για τα καλά στο τριπακι της αναπαραγωγής, θυμισου ότι αν έχεις πρόβλημα με την μεταφορά τους ενός καναρινιού στην Ελλάδα, φαντάσου τι θα τραβηξεις σε περίπτωση ολόκληρου κοπαδιού.
Κατά τα άλλα ο άνθρωπος που βρήκες φαίνεται πολύ καλός και γνώστης του αντικειμένου. Ίσως η συγκεκριμένη ράτσα τυγχάνει αναγνώρισης στην γείτονα χώρα
 
Σωστά, αλλά όπως επισήμανα από την αρχή θα προχωρήσω στην αγορά θηλυκού μόνο αφού πρώτα λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς του αρσενικού. Δεν έχω σκοπό να συμπεριφερθω με επιπολαιοτητα και να το πληρώσουν δύο αθώες ψυχές. Όσον αφορά το ζευγάρωμα, εάν επιστρέψω στην Ελλάδα αυτό θα γίνει γύρω στα Χριστούγεννα. Εάν δεν γίνει τότε, δεν θα γίνει ποτέ. Από Δευτέρα που τελειώνει το Ραμαζανι θα ψάξω για τη μεταφορά και πριν βεβαιωθώ ότι είναι μια διαδικασία βατή για εμενα, ούτε καν τηλεφωνικά δεν θα επικοινωνήσω με τον εκτροφεα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μετά από μια πρώτη επικοινωνία με τον εκτροφεα μέσω mail έχω να σας πω τα εξής: παραλειποντας να αναφέρω ότι ζω στην Πόλη, μου ξεκοψε την αποστολή εκτός χώρας για να μην ταλαιπωρηθει το πουλί. Μου είπε ότι έχει θηλυκά του 2017, ενώ στα φετινά δεν μπορεί ακόμη με βεβαιότητα να διακρίνει φύλο. Μου είπε επίσης ότι θα δώσει όλα τα Γιορκ του γιατί χρειάζεται χώρο για να αρχίσει την εκτροφή border. Αυτό κάπως μου φάνηκε. Αφήνω τους πιο έμπειρους να μου πούνε τη γνώμη τους.
Του είπα ότι ενδιαφέρομαι για φετινό πουλάκι και ότι μπορώ να περιμένω κάποιους μήνες ώστε να βεβαιωθει για το φύλο. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τα δώσει όλα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Περιμένω την απάντηση του και τη δική σας. Θα μου προτείνατε να πάρω περσινό καναρίνι; Στους πόσους μήνες ζωής ξεχωρίζει το φύλο στα γιορκσαιρ;
 
Θα μου προτείνατε να πάρω περσινό καναρίνι;
Αυτό δεν είναι κακό...
Κακό είναι να αγοράσεις καναρίνι τώρα.
Η πιο σωστή εποχή για αγορές είναι το φθινόπωρο που τα πουλιά θα έχουν τελειώσει με την πτερόρροια και θα είναι "ντυμένα" και σε πιο "όμορφη" κατάσταση.
 
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Το φθινόπωρο είχα στο μυαλό μου να πάρω γι αυτό και επέμεινα ότι θέλω φετινό πουλάκι. Το ότι θέλει να "ξεφορτωθεί" όλα τα πουλιά του για να ασχοληθεί με άλλο είδος πώς σας φαίνεται;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ασχολίαστο.
Μπορεί να κουράστηκε, βαρέθηκε ή ένα σωρό άλλες αιτίες.
Συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις όταν χαθεί το εκτροφικό "όνειρο" με την "παλιά" ράτσα.
Ίσως μάλιστα να έχει καλά πουλιά να δώσει...
 
Μου είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να τα δώσει όλα γιατί χρειάζεται χώρο για να αρχίσει να εκτρέφει border. Μου φαίνεται περίεργο κάποιος που εκτρέφει γιορκσαιρ, που στην Τουρκία θεωρούνται τα καλύτερα καναρίνια, και που έγινε γνωστός για αυτές του τις δραστηριοτητες να θέλει να τα παρατήσει και να αρχίσει από την αρχή με άλλο είδος. Εάν το κάνει λόγω κόστους συντήρησης ή επειδή είναι ακριβά πουλιά και δεν υπάρχει ζήτηση, τότε δεν με απασχολεί. Με προβληματιζει όμως η πιθανότητα να έχει πάρει αυτή την απόφαση επειδή μπορεί να εκδηλώθηκε στα πουλιά του κάποιου είδους μολυσματικης ασθένειας. Δεν είμαι εκτροφέας για να μπορεσω να υποθέσω τι τον ώθησε σε αυτή την απόφαση γι αυτό και ρωτάω τα πιο έμπειρα μέλη ώστε να αποτρέψω το τελευταίο ενδεχόμενο που με προβληματιζει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top