Γενικά Μικρά "αγκαθάκια" στο κεφάλι του παπαγάλου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vickyl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
196
Πόλη
Καστοριά
Καλησπερα σε ολους! Εχει κι εμενα λιγες μερες που το παπαγαλακι μου αρχισε να χανει τα φτερα του. Με ανησυχησε που σταματησε να ακουγεται αλλα απ'οτι διαβασα ειναι λογικο κατα την πτερορροια να μην κελαηδαει/παπαγαλιζει. Επισης στο κεφαλακι του διακρινω κατι σαν μικρα αγκαθακια. Δεν ξερω πως αλλιως να περιγραψω αυτο που βλεπω και δεν ξερω αν ειναι σκληρα η μαλακα αφου δεν μπορω να το αγγιξω. Ειναι επειδη πεφτουν τα φτερα και βγαζει καινουρια; Εγω που δεν μπορω ακομα να το βγαλω απο το κλιυβι για να πεταξει και να δυναμωσει τα φτερα του τι μπορω να κανω; Τελος αν και πολυ χρησιμο το αρθρο σας για την πτεροροια μιας και ειναι το πρωτο μου παπαγαλακι και δεν ειχα ιδεα, μηπως θα μπορουσε καποιος να ανεβασει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την πτερορροια; (φροντιδα, διατροφη, αντιμετωπιση κτλ). Ευχαριστω πολυ.
 
Ναι τα "καρφάκια" είναι τα καινούργια φτερά.
Ο οργανισμός καταπονείται και χρειάζεται επίσης δυνάμεις για τα νέα φτερά. Επειδή έχει μια αντίστοιχη ενόχληση όπως εμείς όταν βγαίνουν νέες τρίχες μετά το ξύρισμα, τα βοηθάμε με ελαφρείς ψεκασμούς ώστε να μαλακώνει το δέρμα και να βοηθιέται να βγαίνουν τα νέα φτερά.
Αν ακολουθείς μια πλήρη και σωστή διατροφή το πολύ πολύ να του δώσεις κάποιο βιταμινούχο συμπλήρωμα ή και κάποια από τα παραπάνω αναφερόμενα πρόσθετα.
Νομίζω πως οι πληροφορίες είναι αρκετά συγκεκριμένες. Ό,τι σε προβληματίζει, ξαναρώτησε.
 
Η διατροφη του νομιζω πως ειναι καλη. Σπορακια, νερο, φρουτα, λαχανικα και φυσικα η σπιτικη αυγοτροφη. Του εχω μπανιεριτσα αλλα δεν μπαινει μεσα. Μονο καθεται πανω βρεχεται η ουρα του κ παιζει με τα κορδονια κ τις κορδελες που κρεμονται. Εχω συμπηρωματα οπως το vitamix plus της tafarm και καποια αλλα συμπληρωματα που του εδινα μετα την αντιβιωση για τα ακαρεα. Να της βαλω σκορδονερο η ριγανοτσαγο η μηλοξιδο; ολα αυτα βοηθουν; Το σουπιοκοκαλο καθε πιτε το αλλαζουμε; Επισης το κεφαλακι της αρχισε να κιτρινιζει. Στην αρχη ειχε μαυρες ριγες. Μεγαλωνει το πουλακι μου! Θα αγορασω γυρη και αν βρω τα grit minerals γιατι δεν θυμαμαι να τα εχει παρει καπου το ματι μου.
 
με μανταλακι δεν μπορω να το φανταστω πως θα ειναι/γινει... Με σχοινακι...χμ... Ειναι εκανος να τσιμπολογαει κ αυτο!
Μπορείς να το τρυπήσεις με ένα συρματάκι από τη μια πλευρα του οποίου θα το κρεμάσεις στο κλουβί
 
Back
Top