Φροντίδα Μου έκαναν δώρο 2 παπαγαλους Rosella

ΛευτερηςΝ

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαϊ 2014
Μηνύματα
2
Καλημερα σε ολους! Ονομαζομαι Λευτερης και σημερα εγινα ιδιοκτητης 2 παπαγαλων Rosella, εναν αρσενικο κι εναν θυληκο! Η ηλικια τους πρεπει να ειναι 1 χρονου! Ο προηγουμενος ιδικτητης δεν τους ηθελε πλεον κι ετσι με χαρα τους δεχτηκα! Δεν ειχα ποτε παπαγαλους αλλα παντα ηθελα! Ομως απο οτι προσεξα με την πρωτη ματια, αν και ανιδεος, δεν φαινεται να δεχτηκαν πολυ περιποιηση για να το πω σεμνα! Το κλουβι ειναι μες την βρωμα, τα κλαδακια επισης, το χρωμα απο τα καγκελα εχει φυγει σε αρκετα σημεια! Διαβασα αρκετα αρθρα κι ηδη εχω παρει μια ιδεα του τι πρεπει να κανω! Αυτο ομως που δεν ξερω ειναι αν το κλουβι ειναι αρκετα μεγαλο για 2 παπαγαλους! Δεν μπορω να ανεβασω την φωτο δυστυχως! Οι διαστασεις ειναι 60cm μηκος,50 cm υψος και 40 cm πλατος! Θελω να βαψω τα καγκελα οποτε θα πρεπει να παρω κι αλλο κλουβι και σκεφτηκα μηπως θα ηταν καλυτερα να τα χωρισω! Εδω να αναφερω οτι ζουν μαζι στο ιδιο κλουβι σχεδον απο την αρχη! Θελω να με μαθουν καλα κι εμενα και την κοπελα μου ωστε να μπορω να τα βγαζω απο το κλουβακι τους που και που! Επισης σκεφτομαι να τα παω σε καποιον κτηνιατρο να τα δει αλλα τα οικονομικα μου ειναι χαλια! Μενω στο Π.Φαληρο αν εχετε καποιον να μου συστησετε και να ειναι κοντα στην περιοχη μου παρακαλω καντε το! Οτι συμβουλη μπορειτε να μου δωσετε θα με βοηθησει παρα πολυ γιατι ειμαι απειρος! Ευχαριστω εκ των προτερων.

Να συμπληρωσω οτι ειναι απο οτι εψαξα Eastern Rozella
 
Γεια σου Λευτέρη καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα παπαγαλάκια σου!
Είναι πανέμορφα και αξιαγάπητα πουλιά τους αξίζει να τους χαρίσεις την φροντίδα σου.
Αν φορούν δαχτυλίδι, μπορούμε να σιγουρευτούμε για την ηλικία τους.
Θα σου έλεγα να μην τα χωρίσεις. Είναι κοινωνικά πουλιά και δένονται με το ταίρι τους. Επίσης ως έξυπνα πλάσματα, κάθε αλλαγή και μάλιστα τόσο σημαντική, τους δημιουργεί έντονα ψυχολογικά προβλήματα.
Θα έλεγα να μην ρισκάρεις να βάψεις το υπάρχον κλουβί γιατί οι παπαγάλοι αυτοί δαγκώνουν πολύ τα κάγκελα των κλουβιών και όσο καλή βαφή και αν χρησιμοποιήσεις θα κινδυνεύουν από τοξικές ουσίες.
Ένα κατάλληλο κλουβί θα σου στοιχίσει περίπου 120 με 150 ευρώ. Καθάρισε καλά αυτό που έχεις, άλλαξε τις πατήθρες με ξύλινες χοντρές και μεθόδευσε το ψάξιμο κάποιου κλουβιού ώσπου να μαζέψεις το ανάλογο ποσόν.
Σε πρώτη φάση διάβασε αυτό το περιγραφικό άρθρο για Παπαγάλους Eastern Rosella.
Για γιατρό μπορείς να δεις αυτή την λίστα με Πτηνίατρους.
Αν δώσεις ραντεβού για να πας, ρώτησε αν έχει την δυνατότητα να κάνει εξέταση σε κουτσουλιές, γιατί αυτή είναι μία βασική εξέταση για την υγεία των πουλιών.
Αν σου πει ναι, μόνο τότε να πας. Θα σου πούμε μετά πως θα τις μαζέψεις.
Να σου ζήσουν και θα είμαστε κοντά σου σε ό,τι χρειαστείς για την σωστή φιλοξενία των νέων φίλων σας :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: JohnP
Back
Top