Γενικά Μπεγκαλεζος τρωει κουτσουλιες

Διάβασα ενα μεγάλο τμήμα του θέματος, το υπόλοιπα τα είχα δει πιο πριν, και μου ήρθε στο μυαλό το ρεφρέν του ´´τραγουδιού´´ της Γωγώς Τσαμπά, τα καγκέλια, που οι τρελοί γείτονες μου το έπαιζαν τουλάχιστον επι 12 ώρες εν συνεχεία ενα πρόσφατο Πάσχα. Με άλλα λογια, και πολυ συχνά, ο Ηλίας με ταξιδεύει, στο θέατρο του παραλόγου, κι εκεί που λέω κάθε φορά: αυτό ήταν, δεν θα εκπλαγείς ξανά, αιφνιδιάζομαι, οχι με όσα ποστάρει πλέον, τα οποία παρεπιπτόντως τα διαβάζω αρκετές φορες για να τα καταλάβω, αλλά κυρίως αιφνιδιάζομαι με όλους εσάς, που με υπομονή, αγάπη, αυταπάρνηση θα έλεγα, γιατί πολλές φορες πρεπει να εξηγήσετε πολλάκις τα αυτονόητα, εξακολουθείτε και προσπαθείτε να βάλετε σωστές βάσεις σε μια χαοτική, ίσως κι υποτιθέμενη εκτροφή, χωρίς τον ελάχιστο σεβασμό για τα πουλάκια. Σεβασμός, που θέλω να πιστεύω οτι με το πες-πες, θα αποκτηθεί στο μέλλον, ελπιζω οχι στο πολύ μακρινό. Άλλες φορες, σκέφτομαι, μπα, δεν μπορεί, απλως ειναι θέματα εκ του μή όντως, μην δίνεις σημασία, δεν συμβαίνουν πραγματικά..., ειναι απλά ενα μέσο για να επικοινωνήσει ενας μοναχικός έφηβος... Δλδ, ειτε έτσι ειτε αλλιώς, ξεπερνώ κάθε φορά τα όρια.
Συγχαρητηρια λοιπόν, και το εννοώ, σε όλους σας, που με τον έναν ή τον άλλον τροπο, δίνετε αυτο που χρειάζεται, αυτο που λειτουργεί, αυτό που απαιτείται, παράλληλα δείχνοντας τον δρόμο της ανθρώπινης επικοινωνίας!

Εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου ο απαιτούμενος χρόνος συνομιλιών με έναν νεαρό και ως εκ τούτου άπειρο.
Ο Ηλίας με την λογική, ως αρχές ζωής, δείχνει να έχει έμφυτη την αγάπη προς την φύση και τα ζώα. Απλά πρακτικά αποδεικνύει πως δεν καταλαβαίνει πως υλοποιείται αυτό που εσύ @ianos Γιάννη, αποκαλείς σεβασμό, τον κόπο και τις θυσίες που χρειάζεται.
Στην προσπάθειά του δε να αποφύγει όσα πρακτικά δεν μπορεί να κάνει, αντικειμενικά ή λόγω άλλων ασχολιών της ηλικίας του, καταφεύγει στην μυθοπλασία, οπότε δεν βγαίνει άκρη στις συζητήσεις μας.
Γι αυτό είπα, χρειάζεται η συνεργασία των γονέων του.
Ούτε τα ζώα να κακοπερνάνε, ούτε να νομίζουν οι άνθρωποι ότι λειτουργούμε ως "σειρήνες" για να αγοράζει το παιδί τους πουλιά και κλουβιά και ποιος ξέρει τι άλλο στο μέλλον.
Οι προθέσεις μας δεν είναι τέτοιες και έχει ειπωθεί επανειλημμένα στον ίδιο τον Ηλία.
Έπειτα όσο και αν στον χώρο αυτό το κλίμα είναι οικογενειακό και φιλικό, μόνο ως περιβάλλον μπορούμε να επηρεάσουμε έναν έφηβο. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά άλλων.
Τα έγραψα όσο πιο απλά και κατανοητά για να τα καταλάβει και ο ίδιος, γιατί δεν μ' αρέσει να μιλάμε για κάποιον ΄"ωσεί απών".

oχ, μπλέχτηκα)

Ηλία μου, μου είπες θα το κρατήσεις σε ξεχωριστό κλουβί (αυτό λέγεται καραντίνα). Και μετά σου είχα πει ότι μπορείς να τα βάλεις και με τα ζεμπράκια για να έχει παρέα. Και ότι ναι, γίνονται και υβρίδια. Τώρα ότι θες να κανεις απαραίτητο υβρίδια δεν έχω καταλάβει.

Σου έφερα 3 πουλάκια να διαλέξεις. Ένα σίγουρα αρσενικό και τα αλλα δυο από αυτά που δεν έχω δει να τραγουδάνε. Και είπα ότι δεν είμαι 100% σίγουρη για το φύλο τους, αλλα υποψιάζομαι ότι πρέπει να είναι θηλυκά. Τα πουλακια ήταν αδερφάκια 2-2,5 μηνών που μόλις πέρασαν τη πρώτη τους πτεροροια και πήρανε το τελικό τους χρώμα.

Αν μπορείς τράβηξε ένα video με το κινητό σου 10 δευτερολέπτων για να δούμε πως τραγουδάει.

Ότι φύλλο και να έχει θα σου πρότεινα να του βρείς ταίρι. Εφόσον δεν έχεις άλλο Μπένγκο. ή τουλάχιστον μετά τη καραντίνα να το κρατάς με κανένα ζεμπράκι (αλλα όχι μονο του).

Ελπίζω να τα καταφέρεις.

Και οχι δεν θελω να κανω απαραιτητα υβριδια απλα να εχει μια παρεα πιο πολυ και συγγνωμη που σε εμπλεξα αλλα οπως εγραψα δεν καταλαβα καλα δεν θα ξαναγινει sorry again☹

Στο πάτο του κλουβιού τι έχεις ηλία. Άμμο; Εφημερίδα; Να βάλεις σχάρα στο πάτο του κλουβιού ώστε να μην έχουν πρόσβαση στις κουτσουλιές όλα τα πουλια σου. Και μια φορα το μηνα να πλένεις το κλουβί με καυτό νερό και σφουγαρακι.

Εχω αυτη τη στιγμη χαρτι κουζινας αλλα σκεφτομε να παρω ζεολιθο και εχει σχαρα η ζευγαρωστρα. Και ανα τρεις βδομαδες πλενω ετσι. Μονο που χωνει ρην μυτη του και τροει ετσι αλλα ευτιχως το πρωι μια φορα το εκνε τις8περιπου και μετα ετρωγε μονο σπορους και αυγοτροφη!

Back