Αναπαραγωγή Μπορουμε να δωρισουμε σε καποιον αυγα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Οταν παρακολουθω, αρκετα γρηγορα, δεν το χω μετρησει :)

*πολλες φορες μου απαγορευεται να απαντησω αν δεν περασουν καποια δευτερολεπτα, οποτε το χτυπαω αβερτα.
 
👍Μονογονεϊκή οικογένεια; Θα μπορούσατε να το πείτε κι έτσι...η Αλίθια απο σήμερα μπαίνει σε μπελάδες, αλλά ευχαριστους. Ο πρώτος νεοσσός της Μιράντας εκκολάφθηκε πριν κανένα δίωρο, η παρένθετη μητέρα την εχει δει ντόπερμαν και μας φοβερίζει όλους κι ελπίζουμε στην εκκόλαψη και των άλλων δυο.
Μια ζωούλα κερδήθηκε, ας είναι τυχερό το μικράκι! Ο ενθουσιασμός της ευρύτερης οικογένειας (ανθρώπινης ) που τους φιλοξενεί εχει χτυπήσει κόκκινο, κι εγώ επιτέλους ξε αγχώθηκα ως κατασκευαστής - πλέκτης φωλιάς.
Birdman, να υποθέσω ότι και τα αδερφάκια τους, σερφάρουν στο Αύριο;
 
Μπράβο, πολύ ευχάριστη η εξέλιξη, καλότυχο να είναι και περιμένουμε και τα υπόλοιπα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μιλάμε για τρελό ενθουσιασμό.
Μπράβο, μπράβο φαντάζομαι είναι και η "παρένθετη" ενθουσιασμένη ε;
Off topic Μαρία p., αν τελικά παρεις ζευγάρι περιστέρια, μην πετάς τα αβγά. Κάπως θα τα βολέψουμε.
Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι, με ξετρελαίνει η ωραιοπάθεια αυτών των φανταχτερών πουλιών. Θα σ' έχω υπ' όψιν μου :)
 
ΟΙ παρενθετοι, ένα η καναρα - ντόπερμαν και τέσσερις η οικογένεια, γλεντούν.
Όσον αφορά στα περιστέρια βασικά αστειευομουν, γιατι δεν ξέρω κάποιον με περιστέρες ώστε να το κανονίσουμε. Ίσως βέβαια αν τελικά παρεις, να ψάξουμε πιο πριν για κλωσσομηχανη. Όντως η ομορφιά αυτής της ράτσας είναι μεγαλειώδης, beauty in excess! Που λεν και στο χωριό μου. Κι εγώ θα ήθελα, αλλά έλλειψη χώρου, χρόνου και ελευθερίας των πουλιών δεν... Εκτός που θα με πετάξει έξω η γυναίκα. Εδώ που τα λέμε με 70 γλάστρες και 14 καναρίνια στο μπαλκόνι και καμία 10ρια γατάκια αδέσποτα για καλοκαίρι ( να τους δώσουμε μια ώθηση στη ζωή, ε, και δυο δόσεις εμβολίων για καλή αρχή, όσο είμαστε στο εξοχικό) ίσως και να μην εχει τόσο άδικο. Αλλά αν τα παρεις, πριν ας ψάξουμε να δούμε για τα αβγά.
 
Απο το πρωί εχει σκάσει και ο τρίτος νεοσσός, η καναρα ταΐζει, όλα καλά. Θα προσπαθήσω να πάω το απόγευμα να δώσω συμπληρωματικές οδηγίες προς ναυτιλομένους. Είμαστε όλοι πολυ χαρούμενοι. Εχει κανείς επικοινωνήσει με τον birdman να δούμε τι έγινε με τα άλλα τρία αυγά;
 
Παρα πολυ χαιρομαι! Απο τα σκουπιδια, 3 ζωουλες τα καταφεραν! Τελικα καλα καναμε και δεν τ αφησαμε, και ας ειχαμε αγχη και εγνοιες, οχι πολλη ζεστη, οχι πολλα τρανταγματα, οχι ειναι τα τελευταια μηπως ειναι ασπορα! ΜΠΡΑΒΟ! Και για την προσπαθεια και για την ενημερωση της φιλης σου και που νιωθεις τα δικα μου και δικα της παιδια δικα σου!
 
Και μετα θα λεμε "τινος ειναι βρε γυναικα τα παιδια" και εδω που τα λεμε... Θα τους πειτε οτι ειναι υιοθετημενα οταν ενηλικιωθουν; :D

Αραγε, να εχουν καποιο ενστικτο αν ποτε ερθουν σε επαφη με οικογενεια;
 
Σωστα :|
Αν κ ο birdman δεν ειχε αποφυγει να απαντησει θα ηθελα να μαθω στατιστικα τι εκανε φετος αυτο το πουλι.
Εχω σημειωμενα 22 αυγα συνολο. Ενα σπασμενο στον πατο, αρα 21. Απο αυτα 15 πουλια εβγαλα εγω, και τα 6 αυγα δοθηκαν,3 και 3. Τα δευτερα 3 βγηκαν, αρα λογικα θα μπορουσαν και τα πρωτα 3. Θαυματουργο κοριτσι.

Εβγαλα εγω πουλια, και θα δωσω και πουλια. Εβγαλα και αυγα και τα δωσα, και αυτοι που τα δωσα εβγαλαν και αυτοι πουλια τα οποια θα δωσουν και εκεινοι με τη σειρα τους. Καλα ειπα πιο πανω θα γεμισουμε σπουργιτοκαναρα ολη την Αθηνα.
 
Αύριο ξεκινάμε και διατροφή με λευκή περίλα, κία, καμελίνα. Το αυγό και η αυγοτροφη είναι μέσα απο την πρώτη στιγμή. Θα κάνω λοιπόν μια επίσκεψη και τα λέμε παλι.
 
Λοιπόν, έστειλα τρεις φωτό στο Mail του petbirds. Είναι 2 κόκκινο χρωμα προς το παρόν και ένα μελαχροινό. Αν λοιπόν προκειται για σπουργιτοκαναρα, μάλλον τα δυο φαίνονται της Αρείας φυλής.
Και φυσικά είναι τούμπανο στο φαΐ. Η Αλιθια αποδεικνύεται πολύ καλή μαμά. Μονο που δε μας έδειρε που πήγαμε να δούμε τα μωρά.

rsz_image1.webp rsz_image1_1.webp
 
Ευχαριστω Σταύρο. Δεν είναι δικά μου, αλλα κατα κάποιον τροπο νιώθω ότι είναι όλων μας. Και πραγματικά χαίρομαι παρά πολυ!
 
3η γέννα -> 2 στα 3 ανοιχτά μωράκια! 😉 Μόνο ένα σπουργιτοκάναρο! Να σας ζήσουν! Με το καλό να μεγαλώσουν! :D
 
Back
Top