Διατροφή Μπορώ να δώσω αυτά τα χόρτα στα καναρίνια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRISV
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CHRISV

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιαν 2022
Μηνύματα
501
Πόλη
Αθήνα
Πείτε μου σας παρακαλώ αν μπορώ να δώσω αυτά τα χόρτα στα καναρίνια μου.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις😉
IMG_20220502_151837_800x400.webp
Το ένα είδος είναι μολοχα, τα άλλα νομίζω πυκραλιδες... Δεν είμαι σίγουρος μπορώ όμως να τα δώσω;
[automerge]1651494629[/automerge]
Νομίζω τα Άλλα είναι ραδίκια τώρα που το έψαξα ξέρω ότι τα ραδίκια είναι ασφαλή αλλά έχουν αυτά τα αγκαθακια:
IMG_20220502_153059_400x800.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν έχω διαβάσει σωστά σε άλλα σου θέματα και δεν τα μπερδεύω, έχεις αυλή ή κήπο. Έτσι λοιπόν στη θέση σου θα απέφευγα να δώσω χόρτα από κήπο σε καναρίνια γιατί έχουν υψηλότερο κίνδυνο να είναι το μικροβιακό τους φορτίο αυξημένο λόγω άγριων πτηνών, γατών κλπ. Φυσικά αυτό μπορεί ίσως να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με καλό πλύσιμο.
Τώρα για το ψυγεία, αν η αρχική μου υπόθεση ευσταθεί, ότι δλδ διαθέτεις αυλή στην οποία φύονται τα χόρτα, θα έλεγα ότι θα ήταν καλύτερα να τα κόψεις, να τα πλύνεις καλά και να τα δώσεις την ίδια στιγμή ώστε να είναι φρέσκα και επομένως να έχουν διατηρήσει καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά.
Το άλλο όμως το οποίο ήθελα να σου τονίσω είναι ότι από τις πικραλίδες πχ, θα μπορούσες όταν σποριάσουν (κάνουν σπόρους που λέγονται κλέφτες, δλδ το κάθε τους σποράκι έχει ένα "φτεράκι" για να παρασύρεται από τον άνεμο) να ρίξεις μερικούς σε μια γλάστρα που να τη βλέπει ήλιος και απλά να ποτίζεις. Θα βγουν σίγουρα νέα φυτά, και θα μπορείς να δίνεις με ασφάλεια μεγαλύτερη, αν π.χ. έχεις τοποθετήσει τη γλάστρα σε ένα μπαλκόνι που να τη βλέπει μεν ο ήλιος αλλά να είναι και ελεγχόμενη π.χ. από ταβάνι, ώστε να μην πέσουν κουτσουλιές από άλλα πουλιά.
Τέλος, να προσθέσω ότι με τέτοια χόρτα είναι πιθανό τα πτηνά να αναπτύξουν σκουλήκια για τους παραπάνω λόγους.
 
τέτοια χόρτα είναι πιθανό τα πτηνά να αναπτύξουν σκουλήκια
Εννοείς ότι επειδή είναι χόρτα αυλής; Κ δεν έχει να κάνει με το είδος τους, σωστά; Πάντως εάν πλυθούν καλά με τελευταίο νερό να έχει ξύδι, δεν εξανεμίζονται οι πιθανότητες για τα σκουλήκια; Καλημέρα.
 
Έτσι λοιπόν στη θέση σου θα απέφευγα να δώσω χόρτα από κήπο σε καναρίνια γιατί έχουν υψηλότερο κίνδυνο να είναι το μικροβιακό τους φορτίο αυξημένο λόγω άγριων πτηνών,
Αυτό τώρα το μαθαίνω! Και δίνω πολύ συχνά από τον κήπο αφήνοντας τα βέβαια σε νερό με ξύδι μισή ώρα.🥺
 
ότι με τέτοια χόρτα είναι πιθανό τα πτηνά να αναπτύξουν σκουλήκια για τους παραπάνω λόγους.
@ianos Συγνώμη που επιμένω, αλλά τι εννοείς "τέτοια χόρτα"; Αναφέρεσαι στο ότι είναι της αυλής, σωστά;
@Tony Forpus σ'ευχαριστώ για την απάντηση Τόνυ. Πολύ το φοβόμουν. Υπάρχει όμως κάτι άλλο που μπορεί να γίνει για να αποφύγουμε τα σκουλήκια;
[automerge]1651601759[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα εγώ τα άφηνα κάνα δεκάλεπτο! Μετά από πολύ καλό πλύσιμο βέβαια.
 
σ'ευχαριστώ για την απάντηση Τόνυ. Πολύ το φοβόμουν. Υπάρχει όμως κάτι άλλο που μπορεί να γίνει για να αποφύγουμε τα σκουλήκια;
Η θερμικη επεξεργασια (ζεματισμα πχ) αλλα δεν βολευει στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Γι αυτο και προτεινεται η αποπαρασιτωση ανα καποια χρονικα διαστηματα στην περιπτωση που περασει κατι μεσω της τροφης.
 
@Tony Forpus προφανώς εννοείς το Teniazine. Με βλέπω να του προσφέρω αποξηραμένα! Πλάκα πλάκα, υπάρχουν λαχανικά όπως μπρόκολο σε σκόνη (αποξηραμένο νομίζω. Δεν το συγκρατησα)
 
Παιδια τελικά δεν τα έδωσα γιατί να το διακινδυνεύσω έτσι και αλλιώς τους δίνω βότανα, λαχανικά, φρούτα, φρέσκα βραστά αυγά από το χωριό μου, καλούς σπόρους, μίλλετ... Πάντως ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
 
@ianos Συγνώμη που επιμένω, αλλά τι εννοείς "τέτοια χόρτα"; Αναφέρεσαι στο ότι είναι της αυλής, σωστά;
Ναι, αυτό ακριβώς εννοώ. Ότι σε χόρτα τα οποία προέρχονται από υπαίθριο χώρο μπορεί να έχουν μεταφερθεί από άγρια πουλιά παράσιτα ή αυγά αυτών.
Παιδια τελικά δεν τα έδωσα γιατί να το διακινδυνεύσω
Κράτησε σπόρους και βάλε τους σε μια γλάστρα στεγασμένη και απλά πότιζέ τα, Μεγαλώνουν αρκετά γρήγορα, όλες τις εποχές (στη γλάστρα) και θα έχεις συνεχή "παραγωγή"
 
[automerge]1655315555[/automerge]
@TZANNSPY κι σε εμένα η αναζήτηση την μια δεν δουλεύει κ αμεσως μετά δουλεύει κ αμεσως μετά δεν δουλεύει! Στην διάθεσή σου εάν ψάχνεις κάτι άλλο.
 
Back
Top