Γενικά Μπορώ να δώσω καρπούζι στο πάροτλέτ μου;

Anna Maria Mp

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2021
Μηνύματα
501
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδιά. Αναρωτιόμουν αν κάνει να δώσω λίγο καρπουζι στο παροτλετ μου.
Γενικά από φρουτα δίνω μόνο πρασινο μήλο μέχρι στιγμής.
 
Φυσικά και μπορείς. Το καρπούζι είναι πολύ πλούσιο σε ζάχαρη και σάκχαρα για αυτό ένα μικρό κομμάτι για ένα παροτλετ είναι αρκετό μια φορά την εβδομάδα. Βοηθάει πολύ και στο να ενυδατώνονται τα πτηνά τους ζεστούς μήνες.
 
@Vada και @Γιαννης17 σας ευχαριστώ πολυ! 🙂
Γενικά δίνω ότι μου έχει πει ο εκτροφεας μου ως τα καλύτερα βάση βιταμινών.
Το μηλο το τρώει με τεράστια δυσκολία, μάλλον δεν του αρέσει.Και χθες που έτρωγα καρπουζι είδα ότι ήρθε δίπλα μου και μου ζητούσε 🙂
Οποτε Από την στιγμή που είναι οκ θα του δώσω λιγάκι
Να είστε καλά!
 
@Anna Maria Mp τ αποστειρωνεις με το βρασμο και εξαρτατε τη λαχανικα δινεις π.χ. η γλυκοπατατα που εγω θεωρω το καλητερο λαχανικο δε τρωγεται ωμο. Αλλα ακομα και το καροτο που τρωγεται ωμο ειναι καλητερα να το βραζεις λιγο και μετα να ριχνεις νερο για να γινει τραγανο.
 
@Tony Forpus ναι ναι.Αυτό φροντίζω να κανω.
Από λαχανικά δίνω 4 συγκεκριμένα πράγματα μπρόκολο, καρότο, πιπερια και κολοκυθάκια.
Από φρουτα δίνω μια φορά την εβδομάδα πράσινο μήλο.
 
Γενικα να ξερεις φρουτα και λαχανικα με μεγαλη περιεκτικοτητα σε νερο οπως το καρουζι ή το αγγουρι δεν εχουν να δωσουν τοσα πολλα διατροφικα στοιχεια σε συγκριση με τα υπολοιπα φρουτα και λαχανικα.
 
Οχι δεν χρειαζεται βρασιμο.
Μπορεις να το δινεις ωμο οπως και τα υπολοιπα λαχανικα,απλα θα τα πλενεις πολυ καλα και θα τα στεγνωνεις με μια πετσετα ελαφρα.
 
@Anna Maria Mp ο Σοφοκλής τρελλαίνεται για αρακά. Είναι φουλ στις πρωτεινες. Εγώ ρίχνω λίγο βραστό νερό σε 8-10 μπαλάκια αρακά κ τα αφήνω για λίγο. Μετά τα σπάω κ του τα δίνω. Κ για να μην πάρει κάνα μπαλάκι στο στόμα κ ανεβεί πάνω στη ντουλάπα (τοχε κάνει μια φορά κ καθάριζα ντουλάπα εκτός προγράμματος του Σαβ/κου), του τα κάνω νιανια λιωμένα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
 
@Tony Forpus ωχ! Δεν το ήξερα αυτό για τον κατεψυγμένο αρακά. Λες να μην φτάνει αυτό που έκανα; αφού τα ξεπάγωνα με ζεστό νερό, τους έριχνα πάνω τους βραστό νερό κ τα άφηνα για 5 λεπτά. Μάλλον καλύτερα θα τα βάζω να παίρνουν μια βράση. Σ'ευχαριστώ Τόνυ.
 
Αν μιλάμε για φρέσκο αρακά,μπορεί να δωθει ωμός.
Και στα φρέσκα λαχανικά υπάρχει μικροβιακός κίνδυνος.
Βακτήρια, πρωτόζωα, ιοί και μύκητες μπορούν να αναπτυχθούν σε όλα τα στάδια από την συλλογή μέχρι την κατανάλωση τους, αλλάζοντας την μεταβολική τους δραστηριότητα και την χημική τους σύσταση.
Γι'αυτό τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, πριν καταναλωθούν ωμά, χρειάζονται καλό πλύσιμο και τρίψιμο αν είναι εφικτό, για να αφαιρεθούν οι ρύποι και η σκόνη.
Αυτή η διαδικασία απλά μειώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς δεν τους εξαφανίζει.
Τα φρέσκα λαχανικά που σερβίρονται ωμά, έχουν μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο από τα κατεψυγμένα που έχουν επεξεργαστεί, πλυθεί, και απολυμανθεί.
 
@MARY58 Μαίρη μου σε ευχαριστώ παρα πολυ! Από σήμερα θα προσθεσω και τον αρακά στο διατροφικό του προγραμμα με τις συμβουλές των παιδιων σχετικά με την υγιεινή του. 🙂
Να σε ρωτησω, από φρουτα τι του δίνεις ??
[automerge]1657606733[/automerge]
@Vada πολυ χρήσιμες οι πληροφοριες που μας δίνεις. Χαίρομαι που Ανταλλάζουμε αποψεις γιατί μαθαίνω πράγματα τα οποία δεν γνωρίζω 🙂
Θα ήθελα να σε ρωτησω, κάπου διάβασα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το ξυδι σαν απολύμανση για τα μικρόβια. Αφήνουν εκεί τα λαχανικά για αρκετή ώρα και μετά τα ξεπλένουν με άφθονο νερό.
Πιστευεις οτι αυτο βοηθάει περισσότερο σχετικά με τα μικρόβια κλπ που ανέφερες παραπανω?
 
@Anna Maria Mp για τον αρακά είπαμε. Ζεματισε τον καλά. Από φρούτα του δίνω μήλο, μπανάνα (του αρέσουν πολύ), ροδάκινο, νεκταρίνι (δεν τρελαίνεται αλλά τσιμπάει). Πεπόνι ή καρπούζι δεν τοχω δοκιμάσει ακόμα. Θα του δώσω αλλά σπάνια λόγω ζάχαρης. Επίσης (εκτός θέματος ξέρω), από λαχανικά λατρεύει μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι, αγγούρι, πιπεριές (πράσινη, κόκκινη γλυκιά, πορτοκαλιά), άνηθο, ρίγανη ( δεν του πολύ αρέσει). Ανυπομονώ να βρω ζωχούς, που λέγεται ότι είναι πολύ ωφέλιμοι για τα καναρίνια. Αλλά που! Τα λαχανικά αφού τα πλύνω καλά καλά στο τελευταίο ξεβγαλμα τα αφήνω σε νερό με ξύδι για λίγη ώρα ( ίσως πρέπει παραπάνω) κ μετά τα ξεβγαζω καλά, τα στεγνώνω καλά, του τα δίνω κ ξεκουράζομαι!
 
Ανυπομονώ να βρω ζωχούς, που λέγεται ότι είναι πολύ ωφέλιμοι για τα καναρίνια. Αλλά που!
Και ζωχούς και γλυστρίδα μπορείς να σπείρεις σε μια γλάστρα. Απλά μαζεύεις τους σπόρους (κλέφτες για τον ζωχό, μικρή κάψουλα με μαύρα σποράκια για τη γλυστρίδα), τα ρίχνεις σε μια γλάστρα με ελάχιστο χώμα από πάνω (σκέψου ότι συνήθως οι σπόροι φυτεύονται στο διπλάσιο βάθος του όγκου τους), και ποτίζεις. Σύντομα βγαίνουν τα φυτάκια, και όταν μεγαλώνουν σποριάζουν και κρατάς τον σπόρο. Σπόρους από ζωχούς μπορείς να βρεις ακόμα και από φυτά στον δρόμο. Και, μην διστάσεις να τους φυτέψεις, λόγω του ότι δεν είναι η εποχή τους (ζωχοί). Νερό θέλουν και βγήκαν.
 
@MARY58 Έτσι θα το κάνω και εγώ. Θα τα αφήνω και στο ξυδι.
Πωπω ποιος στην χάρη του μικρού σου, από όλα τα καλά του δίνεις!
Θα προσθεσω και εγώ σίγουρα τον αρακά και από φρουτα επειδή το μηλο δεν το αγαπά θα δω μήπως βάλω και μπανάνα.
Το θέμα με μένα είναι, ότι προτιμω να προσφερω ένα λαχανικό την ημέρα.Αυτο το κάνω για να είμαι σίγουρη ότι θα φάει αυτό που θα του δώσω, ενώ πχ αν βάλω 2-3 πραγματα μιξ μαζί λογικά θα προτιμήσει αυτό που του αρέσει περισσότερο και τα υπόλοιπα θα τα αφήσει.
Όποτε στην εβδομαδιαία διατροφική ρουτίνα του χωράνε 7 πραγματακια.
 
Back
Top