Γενικά Μπορώ να δώσω καρπούζι στο πάροτλέτ μου;

@MARY58

Εγώ επικαλούμαι τα μάτια μου και έρευνα δεν βλέπω πουθενά,κάτι άρθρα copy paste βλέπω από το 2012.

Η κουβέντα ξεκίνησε από τον αρακά και επεκτάθηκε σε όλα τα λαχανικά κατεψυγμένα και μη και διαβάσαμε ότι είναι προτιμότερο να γίνεται ζεματισμα και στα φρέσκα λαχανικά.
Αυτό που λέω εγώ λοιπόν είναι ότι προσωπικά θα πείσθω αν κάποιος βγει και μου πει ότι για να φτιαξει ντοματοσαλατα,δεν πλενει απλώς την ντομάτα και το αγγούρι άλλα ότι το ζεταταει ή ότι απολυμαινει τον καρπό της μπανανας.

@ianos
Ειδικά στα λαχανικά που είναι φορτωμένα με κάθε είδους χημικό κατά την διαδικασία καλλιέργειας τους το όζον είναι να το πιεις στο ποτήρι!🤣
[automerge]1657824987[/automerge]
@MARY58

Πολυ καλο βιογραφικο άλλα αυτό δεν έχει σχέση με τη συζήτηση.Η έρευνα δεν υπάρχει πουθενά,αυτό είναι το θέμα!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos δεν διαφωνώ ότι μπορεί ο Μπάρμπα Στάθης κ ο κάθε Μπάρμπα Στάθης να πήρε τα μέτρα του, αλλά διαφωνώ στην απαξίωση του Α.Π.Θ. . Έγινε πολύ κουβέντα για το τίποτα. Κ το ερώτημα ξεκίνησε όπως το λες Αντώνη, αλλά μετά συνέχισε στο αν γίνεται ή δεν γίνεται ζεματισμα.
Πάντως, ομολογώ ότι όταν δίνω μπανάνα στον Σοφοκλή, αφού την έχω ξεφλουδίσει, πλένω πρώτα τα χέρια μου κ μετά του την δίνω , για τα φυτοφάρμακα που έχει η φλουδα. Κ να με συγχωρείς, προτιμώ να πιστέψω τον καθηγητή (εκεί κολλάει το βιογραφικό) ότι υπάρχει η έρευνα από το να ψάχνω σε επιστημονικά φόρουμ για αυτήν. Άμα όμως την πετύχω, ευχαρίστως να την ποσταρω.
 
@MARY58

Καταρχήν κάνεις δεν απαξίωσε το ΑΠΘ άλλα παράλληλα δεν θα το δοξάσουμε κιολας για μια φανταστική έρευνα που παρήγγειλε ο Μπάρπα Στάθης ή ο Μπαρμπα Τony o Forpus.
Προσωπικά τους αστικούς μύθους τους αποφεύγω!

Πλενοντας τα χέρια σου εξαφανιζεις δηλαδή τυχόν φυτοφάρμακα στον καρπό της μπανάνας?
Για πες μας πως το καταφέρνεις αυτό.
 
Καταρχήν κάνεις δεν απαξίωσε το ΑΠΘ άλλα παράλληλα δεν θα το δοξάσουμε κιολας για μια φανταστική έρευνα που παρήγγειλε ο Μπάρπα Στάθης ή ο Μπαρμπα Τony o Forpus.
Δεν το απαξιώνεις όταν αναφέρεις την έρευνα του φανταστική; Εκτός αν την παινεύεις! 😊
Αυτό το μπάρμα Τony o Forpus , όλα τα λεφτά! 🤭
Για την μπανάνα δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα για το φυτοφάρμακο που έχει μέσα ο καρπός. Για τα φυτοφάρμακα που έχει η μπανανοφλουδα πλένω τα χέρια μου. Μπορεί να είναι ανούσιο αλλά έτσι κάνω.
Όσο για τους αστικούς μύθους μιλάς με φανατικό οπαδό των XFILES. Θα ήμουν η πρώτη σκεπτικιστρια. Αλλά τον καθηγητή τον πιστεύω.
 
@ianos δεν διαφωνώ ότι μπορεί ο Μπάρμπα Στάθης κ ο κάθε Μπάρμπα Στάθης να πήρε τα μέτρα του,
σε αυτό μάλλον συμφωνούμε, ότι δλδ είναι πολύ πιθανό οι παράμετροι που χρησιμοποιήθηκαν να μην ανταποκρίνονται πλήρως στην τρέχουσα πρακτική
αλλά διαφωνώ στην απαξίωση του Α.Π.Θ.
σε αυτό διαφωνώ...δεν απαξίωσα ούτε το ΑΠΘ ούτε τον Καθηγητή, ούτε κανέναν. Απλά η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να μην αμφισβητώ την ορθότητα των μετρήσεων σε σχέση με την πραγματικότητα που ακολουθούν στη ροή εργασίας τους. Ο δε Καθηγητής είναι υπεύθυνος της έρευνας αλλά και της δημοσίευσης αυτής, εφόσον η έρευνα τον έχει σαν πρώτο author. Οι ευθύνες δικές του υπό αυτήν την έννοια λοιπόν. Αλλά όλοι κάνουμε λάθη, όλοι πέφτουμε στη λούμπα, και τίποτε δεν είναι απόλυτο.
Αλλά τον καθηγητή τον πιστεύω.
Είμαστε ελεύθεροι να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε, όλοι μας. Είμαστε όμως ενίοτε υπεύθυνοι (αν και όχι πλήρως ή απόλυτα) υπεύθυνοι για αυτά που πιστεύουμε. Και...ο καθηγητής να είσαι βέβαιη ότι δεν ακούμπησε ούτε το δαχτυλάκι του σε ένα κουμπί μέτρησης...πήρε τα αποτελέσματα που έβγαλε η ερευνητική του ομάδα, διάβασε τη μελέτη, έκανε και δυο τρεις παρατηρήσεις και τη δημοσίευσε τρέχα γύρευε που...ίσως στα ΜΜΕ, ίσως και σε ένα Επιστημονικό Περιοδικό, ίσως και σε ένα Επιστημονικό Συνέδριο. Το θέμα δεν είναι ο Καθηγητής, το θέμα είναι ο προβληματισμός που έχει η ανθρωπότητα σχετικά με τη βελτίωση της παραγωγής, την ολοένα και αποτελεσματικότερη συντήρηση των τροφών, τη σίτιση του πλανήτη...Με άλλα λόγια δεν ακυρώνει κανείς κανέναν, ούτε και αυτήν την έννοια έχει το ποστ μου, αλλά να μην μας κοροϊδεύουν και ψιλό γαζί με μαρκετίστικες χαζομαρίτσες...και να τις χάφτουμε κιόλας...(χαχαχα νομίζω ότι βιώνουμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη)
 
Δεν το απαξιώνεις όταν αναφέρεις την έρευνα του φανταστική;

Όσο δεν βλέπω την ίδια την έρευνα μόνο φανταστική μπορεί να ειναι...αν πίστευα κάτι που δεν υπάρχει πουθενά,θα απαξιώνα τη νοημοσύνη μου.
 
  • OK
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα. Χθες δεν ασχολήθηκε ούτε ο Μπάρμπα Στάθης όσο ασχοληθήκαμε εμείς! Κλείνοντας τουλάχιστον από την μεριά μου το θέμα, εγώ κατέληξα στα εξής: η διαδικασία ζεματίσματος των λαχανικών πριν την κατάψυξη τους είναι μια μέθοδος που υποστηρίζουν εταιρείες ότι πράττουν σήμερα όπως το ανέλυσες Βάιε @Vada. Εάν είναι τυπικοί κ οι εταιρείες το κάνουν στ' αληθεια, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο. Κ πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχουν εταιρείες που χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους, όπως αναφέρεις εσύ Αντώνη @Tony Forpus.
Όσο για τα υπόλοιπα, εσύ Αντώνη αμφισβητείς ότι έγινε έρευνα κι ας την αναφέρει ο καθηγητής του Α.Π.Θ. γιατί δεν βρέθηκε στο διαδίκτυο. Εσύ Ιανέ @ianos δεν αμφισβητείς ότι έγινε έρευνα αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας λόγω της εταιρείας. Εγώ από την μεριά μου δεν αμφισβητώ ότι έγινε έρευνα (σε αυτό πιστεύω τον καθηγητή Ιανέ, όχι σε κάτι άλλο), δίνω μια αξιοπιστία στο αποτέλεσμα (σε ένα βαθμό όμως γιατί συμμερίζομαι τις καχυποψίες σου) λόγω του Α.Π.Θ. αλλά στην τελική, τελική νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε απόλυτα με τον Σταύρο @Stavros, ότι κατ' ουσία, το ίδιο είναι.
Αυτό που προσφέρει σε εμένα το κατεψυγμένο λαχανικό που δεν πάω στην λαϊκή αγορά κ δυστυχως δεν έχω κήπο, είναι την ευκολία να προσφέρω με την σειρά μου αρακά στον Σοφοκλίνιο μου. Κ πάλι καλημέρα σε όλους.
 
Back
Top