Γενικά Μυστικοπαθεια στην εκτροφη καρδερινας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Myra
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καθυστερημενα διαβαζα το θεμα και αρκετα μηνυματα (τα μισα περιπου) με τις αποψεις για να καταλαβω το πνευμα του θεματος.
Ποτε προλαβατε βρε θηρια και γεμισατε 16 σελιδες;:,Οπως διαβαζα μου περασε μια απορια απο το μυαλο που εχει σχεση με το πνευμα του, πλαγιως (αν και ασχετος παντελως επι του θεματος). Μου γεννηθηκε μια απορια, και μια αντιφαση μαζι. Γιατι απαγορευεται και σε τι βοηθαει (αν βοηθαει), η αγορα η' πωληση καρδερινων εκτροφης μεσα απο το φορουμ; Δεν ενισχιει αυτο την μιστικοπαθεια και την αποκρυψη.Αφου ειναι αποδεκτα νομιμες.
 
Γιατι απαγορευεται και σε τι βοηθαει (αν βοηθαει), η αγορα η' πωληση καρδερινων εκτροφης μεσα απο το φορουμ; Δεν ενισχιει αυτο την μιστικοπαθεια και την αποκρυψη.Αφου ειναι αποδεκτα νομιμες.
Δεν είναι νόμιμες οι καρδερίνες. Η αγοραπωλησία τους στο φόρουμ δεν επιτρέπεται. Ακόμη και αν θέλαμε να παραβλέψουμε το θέμα της νομιμότητας χάριν της επέκτασης της εκτροφής, δεν το κάνουμε γιατί δεν υπάρχει επίσημος φορέας πιστοποίησης μιας εκτροφής για να ξέρουμε σίγουρα ότι τα πουλιά που διατίθενται από το ΡΒ, δεν τα κατέβασε κάποιος από μια φωλιά στη φύση για να περάσει δαχτυλίδια στα μικρά και όταν μεγαλώσουν να τα φέρει εδώ κατά δεκάδες για να τα πουλήσει.
 
Νομιζα οτι ηταν νομιμες.. Ειχα την εντυπωση πως για να εχει καποιος τετοιο εκτροφειο (λογω και του ειδους) υπηρχε και ενα ειδος αυστηρου ελεγχου για πιστοποιηση της ταυτοτητας, προμηθειας και διανομης των δακτυλιδιων και αδειας απο το κρατος (δασαρχειο ισως), οπου η ταυτοτητα εδειχνε και εναν επισημο ελεγχο (περα απο τον συλλογο).
 
Την ποιο μεγάλη προσπάθεια μετά τον Αλέξανδρο που πήρε πρώτος το δικαίωμα στην Ελλάδα για κατοχή και εκτροφή ιθαγενών μειτζορ όμως αν ξέρουν του δασαρχείου τι είναι………………. Την έχει κάνει ο Πανέρας μάλιστα ήταν σε καλό δρόμο πέρυσι δεν έμαθα όμως περισσότερα ρωτήστε η στείλτε του μήνυμα να δούμε αν τα κατάφερε.
 
Ειχα την εντυπωση πως για να εχει καποιος τετοιο εκτροφειο (λογω και του ειδους) υπηρχε και ενα ειδος αυστηρου ελεγχου για πιστοποιηση της ταυτοτητας, προμηθειας και διανομης των δακτυλιδιων και αδειας απο το κρατος (δασαρχειο ισως), οπου η ταυτοτητα εδειχνε και εναν επισημο ελεγχο (περα απο τον συλλογο).
Δημήτρη, ακριβώς αυτό είναι που θέλουμε να γίνει επιτέλους κάποια στιγμή. Μέχρι στιγμής, οι εκτροφείς που υπάρχουν λειτουργούν μόνο με ηθικούς κανόνες, κάτι που προφανώς το δεν το λες και πρόοδο με προοπτική εξέλιξης της εκτροφής.
 
Παντως Σταυρο εχεις ΔΙΚΙΟ και πολυ καλα κανεις με την απαγορευση εδω μεσα αγοροπωλησιων τετοιων ειδων. Σαν πρωτη σκεψη μου φαινοταν αντιφατικο επειδη δεν γνωριζα και ουτε με εχει απασχολησει τι γινεται. Μετα που το ξανασκεφτηκα και αφου (σε)διαβασα καλυτερα, η αντιφαση αυτη ειναι φαινομενικη και υπαρχει για να μην χειροτερευει η' μας κανει συνενοχους στην πραγματικη αντιφαση(ειτε λογω του ειδους που συνυπαρχουν ελευθερα στη φυση και αλλα, νομιμα η παρανομα στην κατοχη των ανθρωπων), που επικρατει σε αυτα τα ειδη.
 
Ήταν ένα θέμα Δημήτρη που συζητήθηκε πολύ με τα υπόλοιπα παιδιά της Ομάδας Διαχείρισης, όπως και οι συζητήσεις που έγιναν για την επαναλειτουργία ή όχι των φόρουμ των ιθαγενών με όλα τα μέλη μας. Καλό δεν ξέρω αν γίνεται. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι να μη γίνεται κακό, έστω και έμμεσα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ιθαγενή στο PetBirds.
 
Back
Top