Νάιλον τσάντες στους πάτους τον κλουβιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nivogr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nivogr

PB Member
Εγγραφή
9 Δεκ 2007
Μηνύματα
151
Πόλη
Ρόδος
Ενα "φορουμ" είναι μια κοινότητα έτσι είμαστε και εμείς εδώ και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Κάποιοι από εμάς ανακαλύπτουν κάποια καθημερινά πραγματάκια που καμιά φορά γίνονται χρήσιμα εργαλεία. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ νάιλον τσάντες και τις περνάω στους πάτους τον κλουβιών έπειτα από πάνω χαρτί κουζίνας ραντίζοντας το με ειδική κατεργασμένη άμμο για πουλιά.έχοντας ως κέρδος κάθε φορά που θέλω να καθαρίσω τον πάτο να την τραβάω και να μένουν όλα τα περιττώματα μέσα και να είναι ολοκάθαρος πάντα ο πάτος. Προσπάθησα να κάνω ένα πρόχειρο σχέδιο View attachment Νέα εικόνα bitmap.bmp
Θα ήθελα να μου πείτε και εσείς τα δικά σας κόλπα - εργαλεία
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Φίλε Δημήτρη αυτό το οποίο αναφέρεις το έχω δοκιμάσει και εγώ.Αν θέλεις την γνώμη μου τοποθέτησε μόνο την άμμο. Η σακούλα μαζεύει υγρασία με συνέπεια στις γωνίες να πιάνει μούχλα. Είναι προτιμότερο να τοποθετείς την άμμο μόνο. Σε κλουβί που έχει σχάρα το κλουβί στον πάτο παραμένει σχεδόν καθαρό.
 
Η σακούλα μαζεύει υγρασία με συνέπεια στις γωνίες να πιάνει μούχλα.
Το χαρτι κουζινας ομως (μεταξυ σακουλας και αμμου) μαζευει την υγρασια. Εγω βαζω περιοδικα, εφημεριδες κλπ και απο πανω αμμο.
 
Επίσης δεν εφησυχάζουμε με την σακούλα το μάτι μας και εμπειρία μας δείχνει πότε θέλει αλλαγή είτε μια εβδομάδα είτε το πολύ δυο.
 
Γεωργία μου αυτό που λες το θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό. Το χαρτί μαζεύει την υγρασία με συνέπεια να μουχλιάζει. Πόσο μάλλον με τις εφημερίδες που το μελάνι ίσως είναι μπερδεμένο με χημικά.
 
Aυτα ολα που ειπα προϋποθετουν τακτικη αλλαγη, τουλαχιστον μια φορα την εβδομαδα.
Δηλαδη Ισιδωρε προτεινεις κατευθειαν αμμο σκετη; 😕
 
Ξεφεύγουμε από το θέμα λιγάκι αλλά προσωπικά θεωρώ πως είναι καλύτερο να μπαίνει το υπόστρωμα υγιεινής απευθείας πάνω στον πάτο και ο πάτος να πλένεται ανελλιπώς μια φορά τη βδομάδα με σαπουνάδα (απορρυπαντικό).
 
Μια άλλη ιδέα...
 

Συνημμένα

  • tapis_de_sol_fond_cage_1.webp
    tapis_de_sol_fond_cage_1.webp
    8,5 KB · Προβολές: 349
  • tapis_de_sol_fond_cage_2.webp
    tapis_de_sol_fond_cage_2.webp
    6,6 KB · Προβολές: 343
  • tapis_de_sol_fond_cage_3.webp
    tapis_de_sol_fond_cage_3.webp
    8,2 KB · Προβολές: 317
Να το πώ αφρώδες πλαστικό;
Οι νοικοκυρές το ξέρουν. Το χρησιμοποιούν
σαν βάση σε νεροχύτες, εκει που στεγνώνουν τα πιάτα,
στο λουτρό σαν αντιολισθητικό πατάκι κλπ.
Υπάρχει σε είδη οικιακής χρήσεως.
 
εγω απο σημερα που εχω σχεδον τελειωσει με τις καινουριες μου κλουβες{συντομα φωτο}βαζω εφημεριδα και απο πανω λιγη αμμο
 
Back
Top