Γενικά Νέο μέλος στην οικογένεια, ένα καρδερινοκάναρο

Μέσα στο κλουβί υπάρχουν 4 πατήθρες (η μία ακριβώς κάτω απο την άλλη). Έχω διαβάσει στο forum ότι θα έπρεπε να είναι σε σχήμα ανάποδου τριγώνου αλλά θεωρώ ότι έτσι δεν "εκμεταλλεύομαι" όλο τον χώρο του κλουβιού). Οπότε τις έβαλα με τον παραπάνω τρόπο. Υπάρχει σουπιοκόκαλο στο κλουβί μόνιμα, αυγό μια φορά την εβδομάδα, λαχανικά, φρούτα (1-2 φορές την εβδομάδα) και τροφή συσκευασμένη της Manitoba για καρδερίνες (κάποιες φορές αναμειγνύω και λίγη τροφή για καναρίνια).
 
Απλά αυτές που έχεις ψηλά είναι καλύτερα να τις μετακινήσεις λίγα καγκελάκια πιο πίσω ώστε να απλώσει κι άλλο ο χώρος στο κλουβί. Με τρεις γίνεται καλύτερη διαχείριση γιατί έτσι μπορεί να πετάει άνετα και να κατεβαίνει και χαμηλά. Τέσσερις θεωρώ πως είναι λίγο υπερβολή.
 
θεωρώ ότι έτσι δεν "εκμεταλλεύομαι" όλο τον χώρο του κλουβιού
Ούτε με τις τέσσερις το εκμεταλλεύεσαι είναι η αλήθεια. Τα πουλιά δραστηριοποιούνται και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στις πάνω, ενώ κάτω κατεβαίνουν μόνο για φαγητό.

Αυτό που πρέπει να κάνεις κατά την άποψή μου, είναι να βάλεις τις δύο πάνω, όσο πιο κοντά στα πλαϊνά γίνεται, δηλαδή 8 διάκενα από την άκρη ή τέλος πάντων ακριβώς εκεί που δεν θα ακουμπάει η ουρά του στα κάγκελα όταν περιστρέφεται. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεσαι το μήκος του κλουβιού και αναγκάζεις πουλί να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια όταν κινείται, που είναι και το ζητούμενο.

Κάτω, θα έβαζα μόνο μία στο κέντρο.
 
Μειγμα για ιθαγγενη του δινεις Χρυσανθη;
Αντώνη του δίνω κυρίως τροφή για καρδερίνες (manitoba cardelino 3000) και κάποιες φορές ανακατεύω και λίγη τροφή για καναρίνια (versele laga premium prestige).
[automerge]1581016333[/automerge]
@Stavros kai @Γιαννης17 ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα κάνω τις αλλαγές που προτείνετε και θα αφήσω 3 πατήθρες στο κλουβί! 😊
 
Θα μπορούσες καλύτερα να αφήσεις τρεις πατήθρες στο κλουβί για πιο εύκολη γυμναστική. Να τις βάλεις έτσι δηλαδή : View attachment 70073
Πιστεύω να κατάλαβες το σχέδιο. Αντί για 4,3 ακριβώς όπως τις βλέπεις. Επίσης το καλύτερο θα ήταν να του βρεις ξύλινες που είναι μακράν καλύτερες ή γιατί όχι αν μπορείς να του φτιάξεις εσύ χειροποίητες.
η καλυτερη διαμορφωση ειναι αυτη, αλλα ξυλινες η χειροποιητες δεν ειναι και εστια για ψειρες;
[automerge]1582477259[/automerge]
Τρωει ολα. Τα σπορια απο τη Manitoba?
πριν τη μανιτομπα ειχα παρει χυμα κ την σκορπαγε ο καρδερινος. Με τη μανιτομπα δεν αφηνει ιχνος πολυ καλη τροφη. αν και της βαζω εξτρα κια αγκαθι μαριας και σπορους κανναβης (απο πετσοπ ) και μπελα ντι νοτε :)
 
η καλυτερη διαμορφωση ειναι αυτη, αλλα ξυλινες η χειροποιητες δεν ειναι και εστια για ψειρες;
Αυτός είναι ένας ακόμη αστικός μύθος. Αν είναι να πάνε οι ψείρες σε ένα κλουβί δεν θα κοιτάξουν τι πατήθρες έχει. Το ξύλο μαζεύει ψείρες μόνο αν έχει κάποια κοιλότητα η κούφωμα όπου μπορούν να κρυφτούν και να αναπαραχθούν. Όταν το ξύλο δεν έχει κάτι τέτοιο και τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής δεν τίθεται κανένα θέμα. Αντίθετος το πλαστικό που είναι κούφιο από κάτω μου φαίνεται πιο εύκολο να μαζέψει ψείρες. Οπότε ξύλο for ever! ✌️
 
Back
Top