Γενικά Νέο μέλος της οικογένειας ο Άλεξ (African grey)

Επομένως ΔΕΝ έχει βάθος η πληγή ούτε εχει γίνει ζημιά σε οστό.
Δυο μήνες το έχεις και δυο μήνες έχει ανοικτή πληγή και αίματα; Η σταματάει να το βαβαλιζει κλείνει η πληγή και μετά πάλι το σκαλίζει και την ανοίγει;πως βλέπουμε τη πληγή και το αίμα;
 
@Ανδριανή Εκεί που μένεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να προσφέρεις ιατρική φροντίδα σε ένα πουλάκι που χρειάζεται μακροχρόνια θεραπεία. Το ξέρω ότι τον αγαπάς όμως πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ενημέρωσης ου
 
Καπως έτσι...πως όμως; Εννοώ κλείνει η πληγή σταματάει να το πειράζει και μετά από «Χ@ χρονο την ανοίγει πάλι; Είναι επιδερμικό; Η έχει βάθος; Με φωτό δύσκολο να καταλάβουμε. Εσυ πρέπει να δεις κ να αξιολογήσεις.
Όταν κλείνει η πληγή πάλι Δε μπορεί να πετάξει;
 
@thunderfckδεν έχει βάθος και δεν το πειράζει συνέχεια πότε πότε είχε κάνει κόντρα αλλά βγήκε σήμερα
[automerge]1613841232[/automerge]
@Ανδριανή
 

Συνημμένα

  • IMG_20210220_191320.webp
    IMG_20210220_191320.webp
    24,6 KB · Προβολές: 27
Τελευταία επεξεργασία:
Αυτο είναι «ευχαριστο» όπως το περιγραφεις φαίνεται «πταίσμα». Συγχωρεσε το πανικό π συσωμοι όλοι σπείραμε...υπάρχει πληγή ανοικτή ομως έστω ενιοτε... δεν μπορεί να πετάξει ανέφερες. Νοιωθει πονο ενόχληση... επικίνδυνο για την υγεια του και σίγουρα για την ψυχολογία του (είναι δεδομένο ότι νοιωθει ευάλωτο κ θήραμα εύκολο ανεξαρτητα εάν τον βλεπεισ ευδιαθετο κ ζωηρό )
[automerge]1613841419[/automerge]
@thunderfckδεν έχει βάθος και δεν το πειράζει συνέχεια πότε πότε είχε κάνει κόντρα αλλά βγήκε σήμερα
[automerge]1613841232[/automerge]
@Ανδριανή
Τι βλέπουμε έδω Ανδριανή; Αυτο φαίνεται ολόκληρο πραμα. Κακαδακι είναι;
 
@thunderfck μου είπε ο εκτροφέας ότι θα θρέψει μόνο του..Τι να κάνω;
[automerge]1613841629[/automerge]
@thunderfck όχι καλέ είναι η κόντρα που βγήκε από την πληγή. Φανταστείτε ότι το μέγεθός είναι σαν ένα φασόλι..
 
Πρπεει να κλείσει η πληγή κ να μην ξανα ανοίξει. Αυτο πρέπει να γίνει Πρπεει να σταμΤησει να το πειράζει. Για να υπάρχει πληγή τοσους μηνες το πειράζει. Δρ πιστεύω ότι το έκανε η μάνα του.
Το τράβηξε στις 20 ημερες από τη μάνα θα είχε κλείσει λίγες μέρες μετά. Εάν ειναη κάτι π προκαλεί αυτός στον εαυτό του και φάρμακα να ρίξεις πάνω πάλι θα το βαβαλιζει πάλι θα το ανοίγει. Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται μόνο εικασίες. Αν θεωρεις ότι έχουν βάση αυτά π σου γράφω τότε είτε πρπεει να τον έχεις μόνιμα απασχολημένο ακόμα και τη νύχτα να τον τσεκάρεις είτε πρπεει να του βάλεις κολάρο.
 
@Vada υποψιάζομαι ότι έχει γίνει συνήθεια/ρουτίνα πλέον... ο κτηνίατρος φοβάμαι θα της κελάηδησει αντιβιωσεις θα τις ανοιξει προβλήματα σοβαρότερα ίσως.

Είναι σα τον πρεζακι ένα ζακο αν «μάθει» κάτι δύσκολα το κόβει.
[automerge]1613842857[/automerge]
Το έχεις δυο μήνες.
1) Πόσες φορές έχει γίνει αυτο;
2) Και κάθε φορά ειναη η ίδια πληγή και το ίδιο «κακαδακι»;
3) Ποτε πιστευεις το κάνει; Το Βράδυ στον ύπνο; Την Ημέρα αν μείνει μόνο του; Εάν τρομάξει η αν αισθανθεί γενικά φόβο; Η απλά από ενόχληση συνήθεια και πονο;
 
@thunderfck Πάντος αυτό που μου είπατε το πρωί το έκανα έτσι κ αλλιώς και πιάνει μόλις πήγαινε να το πειράξει του έλεγα μι Άλεξ και του χαιδευα το κεφάλι τον γυρνούσα από την άλλη και δεν το πείραζε.
[automerge]1613843059[/automerge]
@Vada ναιιι
 
@Ανδριανή To πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον γιατρό που επισκέπτεται το νησί σας. Αν σου πει ότι δεν μπορεί να σε βοηθήσει τότε θα δούμε πως μπορούμε να σε βοηθήσουμε απο εδώ. Για ιατρικά θέματα υπάρχει ρίσκο στο να ακούς εμάς, τους μη ειδικούς που γράφουμε πίσω απο μια οθόνη.

Ενημερωτικά, εδώ στον Καναδά, στην κλινική πουλιών που έχω δίπλα στο σπίτι μου και σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε παπαγάλους του καταφυγίου που βοηθάω αλλά και σε πουλιά γνωστών μου, μπαίνει κολάρο και δίνεται κι αγωγή είτε τοπική είτε απο το στόμα.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ για να μιλήσεις έστω τηλεφωνικά αν δεν βρεις άκρη με τον γιατρό που έρχεται στο νησί σας. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Τελευταία επεξεργασία:
@thunderfck Πάντος αυτό που μου είπατε το πρωί το έκανα έτσι κ αλλιώς και πιάνει μόλις πήγαινε να το πειράξει του έλεγα μι Άλεξ και του χαιδευα το κεφάλι τον γυρνούσα από την άλλη και δεν το πείραζε.
[automerge]1613843059[/automerge]
@Vada ναιιι
@thunderfck έχεις άκρη-γνωριμία με τον εκτροφεα μήπως μάθαινες τι ακριβώς έπαθε κ πως το πουλι;
Έχω ήδη ξενερώσει ελεινα. Ήταν κάποτε να ανταλλάξουμε πιτσουνια. Έχει ρεντ φακτορ ολλανδικά ζευγάρια.
Τι νόημα έχει να μάθουμε πως έγινε. Πως θα λυθεί Τάκη είναι το θέμα. Η μάνα δε πιστεύω ότι το έκανε. Μπορεί να το ξεκίνησε (δύσκολο). Αυτο π υποψιάζομαι είναι ότι του έγινε συνήθεια και το «τραβάει». Δεν σταμάτησε να το πειράζει ποτε καταλαβαίνω και στα χέρια του και στα χέρια της Ανδριανης
 
@thunderfck @thunderfck είναι η ίδια πληγή. Συνήθως το κάνει όποτε καθαρίζετε. Κόντρα πρώτη φορά βλέπω. Τώρα για τα υπόλοιπα δεν ξέρω πότε το κάνει.Το βράδυ το σκεπάζω και πάω το βλέπω είναι πάντα κουρνιαζμαινω και κοιμάται όταν λείπω δεν ξέρω..
 
Back
Top