Γενικά Να αγοράσω cockatiel από μαγαζί ή εκτροφέα;

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους σας...
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα κοκατίλ αλλά επειδή δε γνωρίζω πολλά για το συγκεκριμένο είδος, μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε σχετικά με το τι πρέπει να προσέξω και αν από την εμπειρία σας θα ήταν προτιμότερο να το πάρω από ιδιώτη ή pet shop?
 
Κάποιες πληροφορίες για το είδος μπορείς να βρεις εδώ Cockatiel (Κοκατίλ) Παπαγάλοι
Καλύτερα από ιδιώτη εκτροφέα αλλά να πάρεις πουλάκι που θα έχει ταιστεί και από τους γονείς του, ή αποκλειστικά από τους γονείς του, δηλαδή όχι να είναι αποκλειστικά ταισμένο στο χέρι.
 
Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Μαρία! Δεν το ήξερα ότι παίζει ρόλο το να έχει ταιστεί από τους γονείς του. Γιατί είναι σημαντικό; Οι περισσότεροι ιδιώτες που έχω βρει λένε ότι τα έχουν ταίσει στο χέρι με κρέμα. Ψάχνω επίσης να είναι σχετικά μικρούλι ακόμα σε ηλικία για να το εκπαιδεύσω αν τα καταφέρω αλλά να έχει τελειώσει με την κρέμα γιατί δεν έχω εμπειρία στο τάισμα! 🙂
 
Αν δεν έχει ταϊστεί για κάποιο διάστημα από τους γονείς, δεν αποκτά τα απαραίτητα αντισώματα, κάτι όπως ο θηλασμός, αλλά και την σωστή ψυχολογία, με αποτέλεσμα να μετά την σεξουαλική ωρίμανση να παρουσιάζουν πολλά προβλήματα συμπεριφοράς.
Δεν είναι με λίγα λόγια φυσιολογικό και αυτό βγαίνει αργότερα με διαφορετικό τρόπο σε κάθε πουλί.
Η καλύτερη τακτική είναι μετά τις πρώτες μέρες να πραγματοποιούνται και κάποια ημερήσια ταίσματα από τον άνθρωπο, ώστε να εξοικειώνεται αφενός, να παραμένει πουλί αφετέρου.
Διάβασε αυτό για να πάρεις μια ιδέα Ανατροφή νεοσσών με τη μέθοδο του co-parenting .
Πολύ μικρό μην το πάρεις, είναι ευάλωτα. Καλύτερα να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω στην εξημέρωση παρά να ταλαιπωρείσαι με ασθένειες.
 
Έχεις απόλυτο δίκιο! Θα το προσέξω λοιπόν και αυτό!Έχω βρει ένα κοκατίλ που είναι 4 μηνών και ήμερο κατά τα λεγόμενα του ιδιώτη, θεωρείς μικρή την ηλικία του; Ασχολείσαι αρκετά με τα παπαγαλάκια ε; Είχες ποτέ και κοκατίλ?
 
Τεσσάρων μηνών μια χαρά, μπορεί να ζήσει μόνο του. Με το καλό να το πάρεις. Πάντως να ξέρεις ότι γενικά θεωρείται μικρό (όχι απαγορευτικό να το πάρεις) και η διατροφή του και φροντίδα του πρέπει να είναι ανάλογη ενός παιδικού οργανισμού. Πλούσια διατροφή, με πολλά χόρτα και λαχανικά και σχολαστική καθαριότητα.
Ναι έχω ένα αυτήν την στιγμή. Είναι αξιαγάπητα πουλάκια.
 
Να σαι καλά! Να τα χαίρεσαι τα πουλάκια σου! 🙂 Και γω τα λατρεύω! Γι' αυτό θέλω να τα φροντίζω σωστά! Οπότε αν είναι 4 μηνών η καταλληλότερη τροφή είναι φρούτα και λαχανικά; Σποράκια και έτοιμη τροφή; Εσύ τι δίνεις στο πουλάκι σου;
 
Κατ' αρχήν από τον εκτροφέα που θα τον πάρεις να του ζητήσεις λίγη από την τροφή που τρώει ήδη γιατί δεν κάνουμε απότομες αλλαγές στην διατροφή, ούτε καν απλά σε άλλη μάρκα σπόρων.
Αν χρησιμοποιεί κάποια καλή μάρκα που μπορείς να την βρίσκεις και συσκευασμένη, μπορείς να συνεχίσεις αυτήν.
Διαφορετικά θα πάρεις λίγη από την δική του και θα πας σε ένα μαγαζί να πάρεις ένα συσκευασμένο σακκουλάκι με σπόρους για μεσαίους παπαγάλους. Αν βρεις κεχρί, θα πάρεις και κεχρί σενεγάλης ή millet (φωτό). Προσοχή όχι τα sticks λιχουδιές.
Επίσης πάρε μια αυγοτροφή (συσκευασμένη egg food), προσοχή όχι τα κίτρινα, κόκκινα σακκουλάκια με "βιταμίνες".
Ένα σουπιοκόκκαλο και τίποτ' άλλο κατ' αρχήν.
Ρώτησέ τον αν έχει αρχίσει να του δίνει χόρτα και λαχανικά. Αν όχι, θα περιμένεις μία εβδομάδα και μετά θα το ξεκινήσεις με χόρτα και λαχανικά.
Εν τω μεταξύ, θα τα πούμε αναλυτικά.
Παιχνίδια μην πάρεις, εκτός ίσως μία σκαλίτσα, υπάρχουν πολλά και φθηνά που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια .
Επίσης προσπάθησε να βρεις ξύλινες πατήθρες σε δύο διαφορετικά μεγέθη αν είναι δυνατόν.
kehri.jpg
 
Οι εκτροφείς, συνήθως, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ευχαρίστηση τους από την ενασχόλησή με τα πουλιά, διατηρούν σχετικά καλά πουλιά στην εκτροφή τους. Επομένως, τα πουλάκια που προκύπτουν από την αναπαραγωγή, είναι συνήθως καλύτερα πουλιά από αυτά που θα βρεις σε ένα κατάστημα που περιμένει να πάει 9 η ώρα για να κλείσει.

Η ερώτηση σου όμως, δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά. Η αναφορά μου στους εκτροφεις έχει να κάνει με τον κανόνα και δυστυχώς, όσο πιο συχνά καλείται να επιβεβαιωθεί ο κανόνας, τόσο περισσότερες εξαιρέσεις προκείπτουν.

Προσοχή. Αυτή είναι η συμβουλή μου.

Αγορά νέων πουλιών
Αγορά παπαγάλου: Ναι ή όχι;
Τι θα πρέπει να προσέξουμε για να αγοράσουμε ένα υγιές πτηνό
 
Σε υπέρευχαριστώ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σου! Μακάρι να πάνε όλα καλά! Θα χαιρόμουν αν μπορούσα να σε συμβουλευτώ ξανά όταν θα έχω το κοκατίλ μου :D Στο μεταξύ έχω να ενημερωθώ για πολλά!

Σταύρο σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου και θα τη λάβω υπόψην μου! Όντως το θέμα είναι περίπλοκο γι'αυτό και απαιτούνται πολλές γνώσεις για τη φροντίδα των πτηνών. Εύχομαι να τις αποκτήσω σιγά σιγά..
 
Με το καλό να το πάρεις και όλοι θα είμαστε στο πλευρό σου για ό,τι χρειαστείς :)
 
Back
Top