Αναπαραγωγή Να απομακρύνω το μικρό από το κλουβί των γονιών Lovebirds;

Stefani Georgiou

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2021
Μηνύματα
2
Πόλη
Λεμεσός
Γεια σας! Εχω 2 love birds ζευγαρι και γεννησαν ενα υπεροχο μωρακι ! Ηδη ξεκινησε να πεταει, να τρωει μονο του. Ηθελα να ρωτησω αν πρεπει να το φυγω απο το κλουβι που ειναι με τους γονεις του, αν θα του επιτεθουν στο μελλον ή αν μπορω να του φερω ταιρι και να ειναι και τα 4 στο ιδιο κλουβι.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220226_150858.webp
    IMG_20220226_150858.webp
    132,8 KB · Προβολές: 24
Πρώτα από όλα, να το χαίρεστε το πουλάκι.
Είναι ακόμα νωρίς για να του πάρετε σύντροφο, δεν ξέρετε άλλωστε το φύλο του, και είναι μικρό σε ηλικία.
Τρώει μόνο του; Το ταΐζουν ακόμα;
Στο μέλλον ναι, θα το αποφύγουν έως θα το διώξουν, μπορεί και να το πληγώσουν, οπότε όταν πλήρως θα απογαλακτιστεί, καλό θα ήταν να βρεθεί σε κλουβί (άνετο για δύο πτηνά του είδους του).
Επίσης καλό θα ήταν να γίνει ένα τεστ DNA για τη διαπίστωση του φύλου.
Τέλος, ποτέ δεν φέρνουμε ένα νεοεισερχόμενο πτηνό σε επαφή με τα δικά μας άμεσα, παρά τα κρατάμε (ιδανικά σε άλλον χώρο, και μάλιστα χωρίς να μπερδεύουμε τα σύνεργα των κλουβιών) ξεχωριστά, ώστε να παρακολουθούμε τις νέες εισαγωγές, για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να αναπτύξουν. Όλα αυτά για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της επιμόλυνσης, και για χρονικό διάστημα 40 ημερών
 
Σε ευχαριστώ! Το χωρισα απο τους γονεις! Θα αντεξει μονο του στο κουβι χωρις συντροφια μεχρι να μεγαλωσει ακομη λιγο και να μαθουμε το φυλο του? Και επισης υπαρχουν ακομα 3 νεα αυγουλακια στην φωλια :)

received_929861111060745.jpeg
 
Εφόσον τρέφεται από μόνο του, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εσείς απλά θα ελέγχετε πόσο τρώει, τώρα στην αρχή. Συγκεκριμένα θα υπολογίζετε πόση τροφή βάλατε στην ταΐστρα και πόση μένει στο τέλος της ημέρας (ελπίζω να μην την πετάει κάτω)
Όσον αφορά στο φύλο του, ο προσδιορισμός μπορεί να γίνει με τεστ DNA, κοίταξε και το παρακάτω θέμα για να πάρεις μια ιδέα https://community.petbirds.gr/threads/sexing-dna-για-παπαγαλο.21040/page-2
 
Back
Top