Γενικά Να 'μαστε κι εμείς...

Τα πήρες απο εσωτερικό χώρο και τα έχεις τώρα στο μπαλκόνι;
α) Παίζει ρόλο αν τα αρσενικά πουλιά έχουν οπτική επαφή με τα θηλυκά ή μεταξύ τους;
Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα καλύτερα τα αρσενικά να μην βλέπουν τα θηλυκά και επίσης να μην βλέπονται μεταξύ τους. Είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση έτσι.
β) Ποια είναι τα συμπτώματα ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η επανένωση των ζευγών;
Αν θα κάνεις αναπαραγωγή πρέπει να σκεφτείς πρώτα τι θα κάνεις τους απογόνους. Θέλει δηλαδή ένα πλάνο για τους πρώτους 6 μήνες της διαβίωσής τους στο χώρο σου. Θα σου πρότεινα οι αριθμοί να καθορίσουν τα πλάνα σου. Με μια γέννα απο κάθε ζευγάρι μπορεί να πάς σε 10 με 15 παραπάνω πουλιά... Και αν συνεχίσεις τα διπλά κ. Ο. Κ.
Συνεπώς αποφάσισε τι θα ήθελες να κάνεις επ'αυτού.
Εγώ σου προτείνω να πάς μόνο σε μια γέννα και όχι σε όλα τα ζευγάρια, απλά για να την δείς. Κάθε αναπαραγωγική προσπάθεια στην περίπτωσή σου έχει πολλές πιθανότητες να είναι άκαρπη. Για να μειωθεί αυτή η πιθανότητα μεταθέτεις τον χρόνο της "ένωσης" έτσι ώστε να τα έχεις προετοιμάσει όσο καλύτερα μπορείς δεδομένων των συνθηκών.Αυτό σημαίνει αρχές Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχει καλυφθεί και η ουσία της ερώτησης β)
Καλή αρχή!
 
Τα πουλιά τα είχε ο φίλος σε κλούβες μεγάλες σε ταράτσα όπου κάνει εκτροφή. Εγώ τα έχω στο σαλόνι του σπιτιού μου καθότι εργένης και δεν έχω το πρόβλημα γκρίνιας! Τα μεσημέρια μετά τη δουλειά, αν έχει ήλιο τα βγάζω στο μπαλκόνι για καμιά ωρίτσα και κάθομαι και φυλάω σκοπιά γιατί εδώ τριγυρνάνε άπειρες καρακάξες αλλά και σαΐνια, κιρκινέζοι κλπ...
Αν γεννηθούν πουλιά σίγουρα 3-4 θα τα χαρίσω αλλά θα ήθελα να κρατήσω και αρκετά... Κλουβιά αν χρειαστώ κι άλλα πέραν αυτών που έχω αγοράσει μπορώ να έχω όσα θέλω, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα μου τα χαρίσει φίλος που σταμάτησε να ασχολείται..
 
Τα πουλιά τα είχε ο φίλος σε κλούβες μεγάλες σε ταράτσα όπου κάνει εκτροφή.
Ε πες οτι έχεις back up! Είναι καλύτερα έτσι!
Εγώ τα έχω στο σαλόνι του σπιτιού μου καθότι εργένης και δεν έχω το πρόβλημα γκρίνιας! Τα μεσημέρια μετά τη δουλειά, αν έχει ήλιο τα βγάζω στο μπαλκόνι για καμιά ωρίτσα
Αυτό έχει μια ανθρώπινη λογική αλλά είναι λάθος. Τα πουλιά είναι μικρά δεινοσαυράκια, οι αισθητήρες τους δηλαδή είναι κάπως πρωτόγονοι.Αυτό που καταλαβαίνουν και απο αυτό που ρυθμίζονται, είναι το φώς.
Συνεπώς ή μόνο μέσα, με αυστηρή προσομοίωση του ηλιακού κύκλου ή έξω στην χαρά του Θεού, με προστασία φυσικά.
Σιγά σιγά βλέπεις, βγαίνουν ζητήματα.
 
Πολύ όμορφα τα καναρινάκια σου, καλή αρχή και καλή επιτυχία!
Καλά για τους σκύλους δεν το συζητώ, αρχοντιά!
Να σου ζήσουν όλα και περιμένω με αγωνία να δω το μεγάλο ενυδρείο σου. Τι έχεις μέσα;
Παιδιά όπως καταλαβαίνετε, κάποιος που έχει στήσει 750 λίτρα ενυδρείο, εύκολα καταλαβαίνει από προδιαγραφές και απαιτούμενα μιας εκτροφής.
Το βιβλίο δεν πάει χαμένο, όσο και αν ανατραπεί. Έτσι κι αλλιώς με τα περισσότερα επιστημονικά το ίδιο δε συμβαίνει; Και όμως διατηρούν την αξία τους.
 
Καλημερα Μαρια. Πολύ γλυκός ο λογος σου και σε ευχαριστώ πολυ. Είσαι πολυ ζεστη και καλη. Με τα ενυδρεία ειχα δεκαετή ιδιαίτερα ενθερμη και παλι σχέση αλλά δυστυχως δεν ασχολουμαι πια καθως μου είναι αδυνατον οικονομικα να τα ξαναστησω στο επιπεδο που ημουν. Το μεσημερι που θα σχολάσω θα σας δειξω και τα λυκακια μου. Σχετικα με τα βιβλια πιστευω πως για μενα θα ειναι παντα μια γερη βαση και στη ζωη μου και γενικοτερα με ο,τι ασχολουμαι. Αυτο που θελω να βρω θα το βρω εκει μεσα. Αλλωστε και για το χαρακτηρα των λυκων απο βιβλια τον πρωτογνωρισα. Οπως και για τα δεντρα αλλα και τη μελισοκομια που ειναι μια πραγματικα τεραστια και πολυσυνθετη επιστημη οσο κι αν φαινεται κατι απλο, μεσα απο τα βιβλια και την παρατηρηση τα εμαθα καθως κι ο φιλος που με ξεσηκωσε αρχαριος ηταν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top