Γενικά Να 'μαστε κι εμείς...

Μου είπαν πως αν και είναι ζευγαράκια να τα εχω λίγο ακόμα χώρια μέχρι να πυρώσουν αλλά δεν μου αρεσε να τα εχω χωριστά και τα άφησα μαζί... Την φωλιά μου ειπαν να την εχω εκεί κι αμα δω να κοβουν χαρτακια, να βαλω και το νήμα.

δεν μου αρεσε να τα εχω χωριστά και τα άφησα μαζί
Δεν υπάρχει πιο καταστροφική ενέργεια για ένα ζευγάρι καναρίνια αυτό τον καιρό.
Εγώ θα τα χώριζα..
Τα αγόρια μόνα τους και τα κορίτσια όλα μαζί.

Ανδρέα εννοείς στην "πλάτη" του κλουβιού; Τα μεσημέρια που γυρίζω από τη δουλειά τα βγάζω λίγο στο μπαλκονι και τα κρεμάω στον τοιχο να πάρουν ήλιο, όταν έχει. Δεν θα βρίσκουν στον τοίχο τα χερουλάκια;

Επίσης να πω πως επειδή είμαι του βιβλίου γενικά, έχω παραγγείλει το παρακάτω: https://www.protoporia.gr/kanarinia-egchroma-typoy-kai-odika-p-101570.html.. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο ακόμα..

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα βρίσκουν λίγο αλλά δεν πειράζει,έτσι όπως είναι εμποδίζουν τις πόρτες.

Το νερό βάλτο μπροστά και εκεί βάλε μία πατήθρα.

δεν υπάρχει πρόβλημα η μια πατηθρα να είναι κάθετη στην άλλη;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Όχι δεν θα ενοχλεί δεν ακουμπάν μεταξύ τους και θα διευκολύνει την αλλαγή του νερού. 😉

σε ενα κλουβι 55 εκατοστων μηκος πόσες πατήθρες είναι το ιδανικο να μπουν;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Δύο με τρεις είναι αρκετές, τώρα εξαρτάται αν πρόκειται να ζευγαρώσουν η οχι.
Αν πρόκειται αν ζευγαρώσουν πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να εξυπηρετεί και την φωλιά.

alekoukosgr τοσες και ετσι τοποθετημενες ανα περιπτωση: https://community.petbirds.gr/threads/Στήσιμο-κλουβιού-60εκ-ανά-περίπτωση.28822/

Οσον αφορα το βιβλιο ειναι παντα ενα βιβλιο... Αλλα δεν θα βρεις κατι που δεν καλυπτεται απο το φορουμ και μαλιστα επικαιροποιημενο... Ειναι και ακριβουτσικο... Πισω στα 90'ς ηταν μονοδρομος τωρα οχι...

Πισω στα 90'ς ηταν μονοδρομος τωρα οχι...
Το βιβλίο είναι όχι μόνο καλό αλλά πάρα μα πάρα πολύ καλό για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την γενετική και πιο συγκεκριμένα με τα καναρίνια χρώματος.
Ως προς αυτό, αν το βιβλίο ανήκει στην δεκαετία του 90 το ευρύτερο γνωστικό επίπεδο της εγχώριας εκτροφικής κοινότητας ανήκει στην δεκαετία του 50. Είναι μια τέλεια εισαγωγή.Φυσικά είναι παρωχημένο για κάποιον που κατέχει το σπόρ ήδη. Έχει όμως συναισθηματική αξία.

Αυτό το βιβλίο όμως στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται καθόλου στον Αλέξανδρο. Η καθημερινή φροντίδα των καναρινιών, η διαβίωσή τους, η διατροφή τους καλύπτεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απο το σύνολο των άρθρων και των συζητήσεων εδώ μέσα.

Συνεπώς για εμένα δεν υπάρχει λόγος αγοράς αυτού του βιβλίου, ακόμα.Αν σου αρέσει το διάβασμα,υπάρχουν άπειρα θέματα να διαβάσεις και εδώ.

Το έχω παραγγείλει ήδη και αύριο θα είναι στην κατοχή μου. Λίγο από εκεί, λίγο από εδώ, λίγο με την παρατήρηση, πιστεύω να εγκληματιστώ γρήγορα...

Το βιβλίο το έχω αγοράσει το 2002 Φεβρουάριο τότε ήταν το καλύτερο που κυκλοφορούσε.
Τώρα πλέον έχει ξεπεραστεί μόνο για συλλεκτικούς λόγους η αγορά του.

Το έχω παραγγείλει ήδη και αύριο θα είναι στην κατοχή μου. Λίγο από εκεί, λίγο από εδώ, λίγο με την παρατήρηση, πιστεύω να εγκληματιστώ γρήγορα...
Ναι απλά επειδή και εγώ πριν τρία χρόνια έκανα το ίδιο,θέλησα να σε προστατέψω.
Με αυτά και με αυτά,τώρα με μισούνε όλοι! 🙄
Και επειδή είμαι κακός (πλέον), άσε επιτέλους τα των πατήθρων και πίεσέ τους να σου πουν κάτι σημαντικό και άμεσο για να βάλεις τα πουλάκια όπως πρέπει και όπως αρμόζει στην κατάσταση.

Το έχω το συγκεκριμένο βιβλίο.
Ήταν το τέλειο βοήθημα, τουλάχιστον για εμένα στην αρχή.
Πολυ καλό και με βοήθησε να κατανοήσω πολλά πράγματα για τα καναρίνια και την αναπαραγωγή τους, γενικότερα.

Και επειδή είμαι κακός (πλέον), άσε επιτέλους τα των πατήθρων και πίεσέ τους να σου πουν κάτι σημαντικό και άμεσο για να βάλεις τα πουλάκια όπως πρέπει και όπως αρμόζει στην κατάσταση.

Αν καταλαβα τι εννοεις, το εθεσε πολυ σωστα ο Γιαννης:

Δεν υπάρχει πιο καταστροφική ενέργεια για ένα ζευγάρι καναρίνια αυτό τον καιρό.
Εγώ θα τα χώριζα..
Τα αγόρια μόνα τους και τα κορίτσια όλα μαζί.

Βεβαια δεν σταθηκαμε σε αυτο, αλλα ελπιζω να μην προσπεραστηκε...

Ναι, πολυ σωστα...
Εσυ πηγες μεσω ερωτησεων ενω ο Γιαννης ηταν απολυτος και πιστευω πιο εμφατικος για αυτο σταθηκα εκει...
Χρονος υπαρχει αρκετος για να γινουν ολα σωστα και οπως πρεπει...
Η μαγικη λεξη ειναι ΥΠΟΜΟΝΗ.

Εσυ πηγες μεσω ερωτησεων ενω ο Γιαννης ηταν απολυτος και πιστευω πιο εμφατικος για αυτο σταθηκα εκει...
Εννοείς οτι εγώ έπαιζα Σωκράτη ενώ ο Γιάννης Πιλάτο;

Σημασία έχει να καταλάβει ο νέος φίλος μας την διαδικασία και ας είναι μέσα απο τα λάθη.Απο αυτά που κάνουμε όλοι.
Το να βάλει τα αρσενικά μόνα τους και τις καναρες μαζί, πριν απ'όλα προϋποθέτει χρήμα και αν εικάσουμε για λάθη και στις καρδερίνες, σημαίνει περισσότερο χρήμα.Χρήμα σε κλουβιά και εξοπλισμό, κόστος σε χρόνο και χώρο.

Για αυτό και ρώτησα ποιοι είναι οι σκοποί του.Αν είναι η αναπαραγωγή,θα πρέπει σε 3 μήνες να ρίξει και άλλο χρήμα. Εν τέλει θα τρέχει πίσω απο μια κατάσταση στην οποία ούτε όπως θέλει θα μαθαίνει, ούτε και θα ευχαριστιέται.

Παιδιά πραγματικά σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους για το χρόνο και τη διάθεση να με βοηθήσετε. Το εκτιμώ πολύ διότι είμαι της λογικής ότι το να αφιερώνει κάποιος χρόνο από τον χρόνο του για σένα αποτελεί τιμή.
Λοιπόν, ανακεφαλαιώνοντας:
α) χωρίζω τα αρσενικά από τα θηλυκά. Τα αρσενικά μόνα τους, τα θηλυκά όλα μαζί.
β) διορθώνω την διάταξη των αξεσουάρ του κάθε κλουβιού και αντικαθιστώ με ξύλινες τις πατήθρες..

Ερωτησεις:
α) Παίζει ρόλο αν τα αρσενικά πουλιά έχουν οπτική επαφή με τα θηλυκά ή μεταξύ τους;
β) Ποια είναι τα συμπτώματα ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η επανένωση των ζευγών;

Back