Γενικά Να σας γνωρισω το αγορι της κοριτσαρας μου!

EFTHIMIS

PB Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2008
Μηνύματα
350
Πόλη
Καστοριά
Με ταλαιπωρησε το ταξιδι απο Καστορια-Αθηνα αλλα νομιζω οτι αξιζε! Να σας συστησω τον... ακομη ψαχνω ονομα!:Big Grin:
 

Συνημμένα

  • cockatoo_m1.webp
    cockatoo_m1.webp
    21,1 KB · Προβολές: 223
  • cockatoo_m2.webp
    cockatoo_m2.webp
    29,8 KB · Προβολές: 237
  • cockatoo_m3.webp
    cockatoo_m3.webp
    21,5 KB · Προβολές: 215
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Τι ομορφιεεεες.Ζηλευω:Big Grin☹με την καλη εννοια παντα)

Ξεκινα και λεγε τωρα.. Μην στα βγαζουμε με το τσιγκελι. Συμπεριφορα αντιδρασεις κλπ. Ειναι ενας κουκλος. Μαζι τα χεις;Θα τους κανεις γνωριμια;
 
πολυ ωραιος ειναι να σου ζησει!
σκεφτεσαι να τα αναπαραγεις στο μελλον;
 
Ειναι παρα πολυ ησυχος, σημερα ηταν ολο παιχνιδια αλλα τον ειχα στο κλουβι μονο του. Εχω ομως ενα προβληματακι η αλλη πρεπει να ζηλευει υπερβολικα αφου σημερα την ειχα στον ωμο μου και νευριαζε ακομη και οταν με ακουμπουσε η κοπελα μου αλλα δοξα το θεο οταν την εβαλα επανω στο κλουβι του αρσενικου ηταν πολυ ησυχη! Να ρωτησω και κατι, ο Αργυρου μου ειπε να τα εχω περιπου 5μηνες χωριστα και μετα να τα βαλω μαζι γιατι ειναι πολυ μικρος ακομη! Για πειτε μου την γνωμη σας και εσεις/
 
να τον χαιρεσε! Ελπιζω να δεσει το ζευγαρακι... Ειναι ηρεμος ο νεος; Γιατι στην πρωτη φωτο τον βλεπω λιγο τσαμπουκα-φοβισμενο...
 
Φραγκισκο οσο για την αναπαραγωγη που με ρωτησες, δεν θα ελεγα και οχι αν μετα απο χρονια μου εκαναν και ενα μικρο. Εγω πηρα τον αρσενικο γιατι οταν λειπω εγω να εχει παρεα η κοριτσαρα μου!
 
Βλεπω τα αγαπας πολυ και μπραβο γι αυτο. Εγω θα σου λεγα να κανεις οτι σου λεει ο Αργυρου. Εχει μεγαλη εμπειρα κι αυτο φαινεται απο το εκτροφειο του και γενικα απ ολο το συνολο(πουλια κλουβια αναπαραγωγες κλπ)
 
:Big Grin:Ειναι πολυ πιο ησυχος απο την θηλυκια αν κρινω οτι ηρθε στην αγκαλια μου απο την πρωτη μερα! Θα δειξει ποσο ησυχος ειναι με τον καιρο! Το λοφιο το σηκωνε γιατι φοβαται, μικρουλης ειναι αφου ακομη ουτε τα σπορια δεν ξερει να τα πιανει, σημερα ολη την ωρα του επεφτα απο το ποδι, απο τα 30 που επιασε να φαει ζητημα να εφαγε 5!:Big Grin:
 
Δεν μορεις να φανταστεις ποσο τα αγαπαω, αφου να φανταστεις χθες ταξιδεψα απο Καστορια για Αθηνα 13:00 το μεσημερι και χωρις air-condition γιατι ητανε χαλασμενο! 😡Εβρασα ολοκληρως αλλα χαλαλι του!
 
Να τα χαιρεσαι και τα δυο! Ευχομαι να'ναι παντα γερα!

Να ρωτησω και κατι, ο Αργυρου μου ειπε να τα εχω περιπου 5μηνες χωριστα και μετα να τα βαλω μαζι γιατι ειναι πολυ μικρος ακομη! Για πειτε μου την γνωμη σας και εσεις/
Γνωμη μου ειναι πως θα πρεπει να τα εχεις χωριστα για οσο χρονικο διαστημα σου ειπε ο εκτροφεας, αν οχι και για περισσοτερο. Αυτο το διαστημα εξαρταται σιγουρα και απο τους χαρακτηρες του εχουν τα συγκεκριμενα πουλια. Ευχομαι σε λιγους μηνες να τα καμαρωσεις μαζι και να γινουν ενα ταιριαστο ζευγαρι!
 
... Πρεπει να ζηλευει υπερβολικα αφου σημερα την ειχα στον ωμο μου και νευριαζε ακομη και οταν με ακουμπουσε η κοπελα μου αλλα δοξα το θεο οταν την εβαλα επανω στο κλουβι του αρσενικου ηταν πολυ ησυχη!
Σε συμβουλευω να μη την αφηνεις να καθεται επανω στο κλουβι του αλλου πουλιου. Ετσι αισθανεται οτι βρισκεται σε θεση κυριαρχιας και δεν ειναι αυτος ο στοχος σου. Τα πουλια πρεπει να αισθανονται οτι βρισκονται σε ιση θεση απεναντι σου (δηλ προσπαθησε μη κανεις εσυ κατι που να τα προκαλει να ζηλευουν το ενα το αλλο), αλλα και σε ιση θεση μεταξυ τους.
 
Σε ευχαριστω πολυ sissy για τις συμβουλες σου και εγω οταν ασχολουμαι με τον πιτσιρικα προσπαθω να μην με βλεπει η κοριτσαρα γιατι ζηλευει!
 
Πρεπει να σκεφτεσαι πολλα πριν κανεις κατι μαζι τους Ευθυμη, ειναι σαν μικρα παιδακια με απαιτησεις, διεκδικησεις, ζηλιες κτλ Αυτο που θα'θελα ακομα να σου πω ειναι: να προσπαθησεις να 'γυμναζονται' οσο γινεται περισσοτερο και αν ειναι δυνατον να πετανε λιγο. Οπως εμαθα (οι γονεις μου ειχαν επι 28 χρονια εναν Sulphur Crested Cockatoo) μεγαλωνοντας ειναι επιρρεπη (σαν ρατσα) στο να κανουν κηλες.
 
Σας ευχαριστω πολυ, οσο για γυμναστικη την κοριτσαρα μου καθε απογευμα την εχω ελευθερη στο κηπο και βολταρει!
 
Να τον χαιρεσαι τον νεο! Κουκλος ειναι!Η θηλυκια μαλλον θα τον αποπλανησει στο μελλον...😀... Να περνατε ομορφα μαζι...
 
Back
Top