Αναπαραγωγή Να τα βγάλω τα μικρά από τους γονείς;

xristosxx

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2009
Μηνύματα
78
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα.
Έχω ένα ζευγαράκι παραδείσια και 2 μικρά από προηγούμενη γέννα. Τα πήρα πρόσφατα και δεν ξέρω ηλικίες ακόμα. Το ένα το μικρό πετάει το άλλο όχι ακόμα. Ο αρσενικός χτυπάει αυτό που πετάει και μου είπαν να τα βγάλω τα μικρά από το κλουβί γιατί μπορεί να τα σκοτώσει. Σήμερα η θηλυκιά έκανε και το πρώτο αυγό στην φωλιά. Δοκίμασα να δω αν τρώνε τα μικρά και παρατήρησα ότι το μεγάλο κάτι κάνει ενώ το άλλο προσπαθεί - τσιμπάει τα σποράκια αλλά δεν μου φάνηκε να τα καταφέρνει. Τι πρέπει να κάνω; να τα βγάλω τα μικρά από τους γονείς; θα επιβιώσουν; η να τα αφήσω μέσα;
 

Συνημμένα

  • IMG_0334.webp
    IMG_0334.webp
    75,1 KB · Προβολές: 107
  • IMG_0335.webp
    IMG_0335.webp
    80,5 KB · Προβολές: 120
Βγαλε μονο τον πατερα και καθε μερα να πετας τα καινουργια αυγα γιατι1 δεν θα ταιζει η θηλικια τα μωρα και2αν σου βγουν μωρα μαλλον δεν θα μπαινουνε στη φωλια με αποτελεσμα να μην εχεις νεοσσους.
 
1ον το κλουβι σου ειναι πολυ μικρο που με το ζορι χωραει ενα ζεμπρακι μεσα και ακομη απορω πως χωρεσαν 4. Επισης μπορεις να βγαλεις τα μικρα να αφησεις το ζευγαρι να συνεχισει την αναπαραγωγη και να μην πεταξεις τα αυγα. Το μικρο που δεν εχει απογαλακτιστει ακομη μπορεις να το ταισεις εσυ για καμια εβδομαδα δεν χαθηκε ο κοσμος γιατι εαν κανεις καμια χαζομαρα θα σου πανε ολα αναποδα εγω αυτο σου προτεινω τωρα εσυ βλεπεις και κανεις.
 
Συμφωνω με τον Διονυση..
Για να αρχισε και το δευτερο μικρο να επεξεργαζεται τα σπορακια πιστευω ειναι ετοιμο να αρχισει να τρωει..Αλλωστε ποση διαφορα ημερων να χει απο το αδερφακι του που ηδη τρεφεται μονο του..
Δινε μαλακες τροφες, αυγοτροφη, σε εσωτερικη ταιστρα.
Θεωρω θα αρχισει και αυτο να τρεφεται μονο του.
 
Περιμένω κλουβί για να τα βάλω ολα μαζί 70x50x50 . Θα κάνω δοκιμή να το ταΐσω και ελπίζω να πανε ολα καλά :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Ekt
Θα κάνω δοκιμή να το ταΐσω και ελπίζω να πανε ολα καλά :)

Παρακολουθησε το λιγο μηπως αρχισει να τρωει μονο του, πιστευω την αυγοτροφη θα την φαει.
Αν δεν εχεις εμπειρια στο ταισμα θα σου ελεγα να το αποφυγεις.
 
Δυστυχώς εμπειρία δεν εχω αλλά θέλω να μάθω πως να ταΐζω τα μικρά. Διάβασα ότι βρήκα για το πως ταΐζουμε τα μικρά και λέω να το προσπαθήσω προσεκτικά. Αν μπορεί να με βοηθήσει κανένας που να έχει εμπειρία και να είναι Θεσσαλονίκη για να πάω και να το δώ απο κοντά θα με βοηθούσε παρά πολύ
 
Δυστυχώς εμπειρία δεν εχω αλλά θέλω να μάθω πως να ταΐζω τα μικρά
Τους νεοσσούς τους ταΐζουμε μόνον αν προκύψει σπουδαίος λόγος, δηλαδή δεν ταΐζονται από τους γονείς και διακυβεύεται η ζωή τους.
Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το επιχειρήσουμε.
Επίσης νεοσσοί κάποιας ηλικίας, δεν ανοίγουν το στόμα και δεν δέχονται το τάϊσμα από τον άνθρωπο.
Εφόσον τα δικά σου έχουν μεγαλώσει αρκετά, για να είσαι βέβαιος ότι δεν θα λιμοκτονήσουν πρέπει να τους έχεις διαθέσιμη μαλακή τροφή, αυγοτροφή και αυγό (το οποίο λόγω ζέστης δεν θα το αφήνεις πάνω από 2-3 ώρες στο κλουβί και μετά θα το αντικαθιστάς με νέο) και κεχρί σενεγάλης που έχει μαλακά σπόρια.
 
Το τάισμα οποτε πρέπει να γίνει... Δρομολογείται τις πρώτες μέρες των πουλιών και σίγουρα πριν ανοίξουν τα μάτια του.
Τάισμα σε μεγάλα πουλιά ειναι πολύ δύσκολο.
Μαλακές και πρωτεϊνούχες τροφές ειναι η λύση για την περίπτωση σας.
 
Δοκίμασε να βάλεις αυγό ή αυγοτροφή μες το κλουβί.. Αν τρώνε τότε μπορείς να τα βάλεις και μόνα τους με πληθώρα φαγητών.. Πόσο ημερών είναι;
 
Απο ότι μου είπε αυτός που μου τα έδωσε είναι περίπου 40 ημερών. Δυστυχώς το ένα πέθανε χθες το βράδυ. ☹ Το άλλο τρώει μόνο του απο ότι βλέπω και του εχω βάλει σπόρους - αυγό τροφή - κεχρί Σενεγάλης και βάζω και αυγό για 4-5 ώρες και μετα το πετάω και βάζω άλλο.
 
Απο ότι μου είπε αυτός που μου τα έδωσε είναι περίπου 40 ημερών. Δυστυχώς το ένα πέθανε χθες το βράδυ.
Έχεις κάποια υποψία για το λόγο;
Πόσο καιρό σου τα έχει δώσει;
Είχε κακή υγεία το πουλί που πέθανε...
Συγνώμη αν ρωτάω πολλά...
 
Απο ότι μου είπε αυτός που μου τα έδωσε είναι περίπου 40 ημερών
Δηλαδή Χρήστο τα πουλάκια δεν γεννήθηκαν σ' εσένα αλλά κάποιος σου έδωσε νεοσσούς 40 ημερών πριν απογαλακτιστούν καλά-καλά;
Καλά εσύ δεν ήξερες, αλλά από την πλευρά του αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Γιατί το έκανε αυτό;
 
Στα έδωσε 40 ημερών και τα έβαλες με το ζευγάρι σου μπας και τα ταίσουν; Δεν υπήρχε περίπτωση. Γι αυτό και ήταν επιθετικοί οι γονείς.. Πολύ κρίμα... καλά ποιος δίνει πουλάκι πριν καλά καλά απογαλακτιστεί.. Τι να πω Θεέ μου!
 
τα μικρά ήταν με τους γονείς τους, όλα μαζί τα πήρα. και τους γονείς και τα μικρά
Κι αυτό μεγάλο λάθος, όταν βρίσκονται τα πουλιά σε αναπαραγωγική φάση δεν μετακινούμε ούτε μέτρο το κλουβί, πόσο μάλλον να τα μεταφέρουμε σε άλλο σπίτι. Φυσικό να παρατήσουν τα μικρά.
 
τα έχω 4 μέρες και το ένα το μικρό μπορώ να πω ότι το έβλεπα συνέχεια να κάθεται σε μια γωνία και να μην κουνιέται, το άλλο ζωηρό πετούσε πέρα δώθε. Μου είπε ότι ο αρσενικός τα χτυπάει και καλύτερα να τα χωρίσω από τους γονείς. Μιας και δεν ξέρω και είπα για να μην κάνω κανένα λάθος και πάνε κρίμα τα ζωντανά να ρωτήσω τους έμπειρους :)
Τώρα δυστυχώς έμεινε το ένα μικρό που τρώει και φαίνεται μια χαρά.
Στην νέα γέννα που έχουν τι θα πρέπει να κάνω; όταν βγουν τα μικρά και μετά από κάποιες μέρες θα πρέπει να βγάλω την φωλιά; να βγάλω τον αρσενικό; η τιποτα από αυτά και να τα αφήσω στη ησυχία τους;
 
Καλά έκανες και ρωτάς αλλά μερικά πράγματα όταν γίνουν τόσο λάθος δεν γίνεται να "συμμαζευτούν" δυστυχώς. Ελπίζω το άλλο να συνεχίσει μια χαρά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Χρήστο καλύτερα απ αυτόν τον άνθρωπο που δίνεις κλουβί με γονείς και μικρά που ακόμα ταίζονται να μην ξανακούσεις καμία συμβουλή... είδες το ένα μικρό δεν τα κατάφερε με αυτά που σου είπε...
Το μικρό που έμεινε είναι μόνο του και τρώει σωστά;

Τέλος πάντως..
Στην νέα γέννα που έχουν τι θα πρέπει να κάνω;
Πότε περιμένεις να σκάσουν τα αυγά;

όταν βγουν τα μικρά και μετά από κάποιες μέρες θα πρέπει να βγάλω την φωλιά;
Όταν βγουν τα μικρά δίνεις αυγοτροφή έτοιμη συσκευασμένη (όπως CEDE Morbido), σπόρους και καθαρό νερό. Δεν μετακινείς καθόλου το κλουβί, τα ενοχλείς όσο το δυνατόν λιγότερο και γενικά πέρα από φαί και νερό τα αφήνεις στην ησυχία τους, για να ακολουθήσουν οι γονείς το ένστικτό τους και να ταίσουν τα μικρά.

να βγάλω τον αρσενικό;
Αν δεν είναι επιθετικός απέναντι στα μικρά να τον αφήσεις να βοηθήσει στην ανατροφή τους.

να τα αφήσω στη ησυχία τους;
Το καλύτερο!
 
Back
Top