Αναπαραγωγή Να τα βγάλω τα μικρά από τους γονείς;

Το έχω σε εσωτερικό χώρο μπροστά σε παράθυρο για να έχουν φως. Εκεί μπαίνω 3-4 φορές την ημέρα μόνο και μόνο για να τα δώ αν είναι καλά

κάθε πότε κάνει αυγό. Ανα μέρα η κάθε μέρα και ένα;
Στο μικρό που είναι 40 ημερών και αμφιβάλεις αν τρώει μόνο του κάθε μέρα. Στους γονείς μόλις δεις τον πρώτο νεοσσό επίσης κάθε μέρα. Πέρα από αυγό την περίοδο αναπαραγωγής είναι καλό να ενισχύουμε πρωτεινικά τη διατροφή τους και με κάποια έτοιμη αυγοτροφή.

κάθε πότε κάνει αυγό. Ανα μέρα η κάθε μέρα και ένα;
Συνήθως από την πρώτη μερα που κάνει το πρώτο αυγό, κάνει και ένα κάθε πρωί. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί κενά στις ωοτοκιες.

καλημέρα, το μικρό πάει μια χαρά. το βλέπω να τρώει και αυγοτροφή και σποράκια :)
Το ζευγαράκι προς το παρόν έκανε μόνο ένα αυγό από την Κυριακή και περιμένω μπας και κάνει κάνα ακόμα.

Μια ερωτηση, ισως απαντηθηκε αλλα δεν καταλαβα καλα, το μικρο που πεθανε πεθανε απο ασιτια ή δεν γνωριζουμε το λογο;

λογικά αν έχω καταλάβει και εγώ πρέπει να πέθανε από ασιτία γιατι δεν το έβλεπα να τρώει

καλημέρα. Από την δευτέρα το ζευγάρι έκανε μόνο ένα αυγό.
Μήπως η φωλιά δεν τους αρέσει; θα πρέπει να βάλω άλλη.Ανοιχτού τύπου; το νήμα που είχα βάλει στην φωλιά είναι άσπρο. Έβαλα και στην γωνία στο κλουβί λίγο νήμα και το πήραν και το έβαλαν στην αυγοθήκη. Η φωλιά που είχαν από ότι έμαθα ήταν η πλαστική που είναι για τα καναρίνια αλλά εγώ τους έβαλα αυτή που είναι για παραδείσια.φωλια παραδεισια.webp φωλια καναρινια.webp

καλημέρα. Από την δευτέρα το ζευγάρι έκανε μόνο ένα αυγό.
Μήπως η φωλιά δεν τους αρέσει; θα πρέπει να βάλω άλλη.Ανοιχτού τύπου; το νήμα που είχα βάλει στην φωλιά είναι άσπρο. Έβαλα και στην γωνία στο κλουβί λίγο νήμα και το πήραν και το έβαλαν στην αυγοθήκη. Η φωλιά που είχαν από ότι έμαθα ήταν η πλαστική που είναι για τα καναρίνια αλλά εγώ τους έβαλα αυτή που είναι για παραδείσια.View attachment 42216 View attachment 42217
Από τη στιγμή που έστρωσαν τη φωλιά και έκαναν ένα αυγό, δεν τίθεται θέμα αν τους αρέσει η φωλιά ή όχι. Ίσως σε λίγες μέρες ακολουθήσει καινούργια σειρά ωοτοκίας.

το νήμα που είχα βάλει στην φωλιά είναι άσπρο.
Το νήμα δεν το βάζουμε εμείς στην φωλιά, το έχουμε διαθέσιμο στα πουλιά. Καλύτερα κάτι άλλο όπως νήματα κοκκοφοίνικα γιατί τα άσπρα βαμβακερά, μπλέκονται εύκολα στα πόδια τους.
Η φωλιά που είχαν από ότι έμαθα ήταν η πλαστική που είναι για τα καναρίνια
Βάλε και μία δεύτερη ανοιχτή και βάλε νήμα.
Όμως μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσεις αναπαραγωγή;

τα έχω σε δροσερό μέρος και εκεί θα τα αφήσω όλο το καλοκαίρι. Απλά έκαναν ένα αυγό και είπα να μην τα κόψω .
Τώρα είδα ότι άρχισε να βάζει νήμα μέσα στην φωλιά που είχα και σκέπασε το αυγό που είχε.
Θα πρέπει να κάνω κάτι για το αυγό η να το αφήσω όπως είναι; Αν το σκεπάσει δεν θα χαθεί; Να το βγάλω και να περιμένω να κάνει νέο αυγό αφού διορθώσει την φωλιά και μετά να το βάλω και αυτό μεσα;

Να το βγάλω και να περιμένω να κάνει νέο αυγό αφού διορθώσει την φωλιά και μετά να το βάλω και αυτό μεσα;
Αν δεν το έχει ζεστάνει καθόλου ώστε να έχει ξεκινήσει η εκκόλαψη και μετά να σταμάτησε, άρα να έχει αχρηστευθεί το αυγό, ναι μπορείς.

καλημέρα. Όλα πάνε καλά :) το μικρό τρώει μια χαρά και είναι πολύ ζωηρό.
Το ζευγαράκι έχει 6 αυγά και όλη μέρα είναι μέσα στην φωλιά μια η θηλυκιά κα μια ο αρσενικός. Λογικά από εβδομάδα θα αρχίσουν να σκάνε τα αυγουλάκια :)

Back