Αναπαραγωγή Να τα βγάλω τα μικρά από τους γονείς;

Πόσο ημερών είναι ο μικρός τώρα;
Με νεκρή τη μητέρα και ζωντανό το μικρό ή τρώει μόνο του ή το ταΐζει ο πατέρας εκτός αν η μητέρα πέθανε το τελευταίο 24ωρο.
 
Σαφώς και δεν θα βάλεις άλλο θηλυκό. Δεν υπάρχει καμια περίπτωση να μπει σε ξένη φωλιά και να κλωσσήσει ή να ταίσει ξένα μωρά. Άσε που θα φαγωθούν με τον αρσενικό. Τα άλλα αυγά τα βλέπω καταδικασμένα εκτός κι αν ο μπαμπάς είναι τόσο αφοσιωμένος και κλωσσάει αρκετά. Το μικρό ίσως να μπορέσει να το μεγαλώσει μόνος του. Αγόρασε μια κρέμα για νεοσσούς κι ενημερώσου σωστά για να βοηθάς στα ταίσματα αν χρειαστεί.

Ο δικός μου οδηγός είναι http://theparrotuniversity.com/arthandfeeding2#handfeeding_techniques Κάθε πρωί ζύγισμα σε ζυγαριά ακριβείας, και για την κάθε ημέρα θα δίνεις το 12% του βάρους του μωρού. Επειδή θα ταίζει και ο πατέρας ίσως να του δίνεις λιγότερο αν ο πρόλοβός του δεν είναι τελείως άδειος. Προσοχή στη θερμοκρασία της κρέμας που πρέπει να είναι αυστηρά μεταξύ 39 και 41 βαθμών κελσίου. Στους 42 μπορεί να του κάψεις τον πρόλοβο και πιο κρύα δεν θα πέπτεται καλά με αποτέλεσμα να αρρωστήσει απο μύκητες. Έχει μεγάλο ρίσκο η ιστορία κι αν δεις ότι ο πατέρας είναι πολύ αφοσιωμένος (που είναι συχνό στα κοκατίλ) μην κάνεις τίποτα. Έχε όμως την κρέμα για ωρα ανάγκης.
 
κρέμα έχω πάρει για ώρα ανάγκης. Φαντάζομαι ότι ούτε τα προηγούμενα παιδιά τους μπορούν να κάνουν δουλειά αν θα τα έβαζα μέσα;
 
Χρήστο λυπάμαι ειλικρινά για το θηλυκό σου.
Όμως... Πόσες γέννες έκανε αυτό το καημένο πλάσμα; Το πήρες 5 Ιουνίου που άνοιξες το θέμα και είχε ήδη νεοσσούς.
Άγνωστες οι γέννες που είχαν προηγηθεί.
Κάνει μία τουλάχιστον ολοκληρωμένη ενδιάμεση γέννα σ' εσένα και τώρα κλωσσούσε πάλι.
Συγγνώμη Χρήστο μου και με μπαταρία να λειτουργούσε, θα είχε τελειώσει.
Εν τω μεταξύ, ήταν η δεύτερη φορά που τα άφηνες μόνα τους να γεννάνε και να κλωσσάνε κι εσύ έλειπες.
Δεν είναι κριτική είναι η περιληπτική περιγραφή των πραγματικών περιστατικών του θέματός σου.
Αυτή η περιγραφή δεν συνιστά σωστή φροντίδα κατοικίδιων πουλιών. Είναι χειρότερη κακοποίηση και από κακού επαγγελματία εκτροφέα, γιατί αυτός προκειμένου να κερδίσει, παίρνει και κάποια μέτρα να μην έχει απώλειες σε πουλιά.
Δεν ξέρω τι σας πιάνει με τις γέννες, πάντως λογικό και φυσιολογικό δεν είναι.

Ακολούθησε τις οδηγίες του @Φοίβος και ελπίζω να επιβιώσει ο νεοσσός σου.
Εύχομαι τα καλύτερα για όλα τα πουλάκια!
 
Έχει μεγάλο ρίσκο η ιστορία κι αν δεις ότι ο πατέρας είναι πολύ αφοσιωμένος (που είναι συχνό στα κοκατίλ) μην κάνεις τίποτα.
Για παραδείσια δε μιλάμε;
Φαντάζομαι ότι ούτε τα προηγούμενα παιδιά τους μπορούν να κάνουν δουλειά αν θα τα έβαζα μέσα;
Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση.

Πως συμπεριφέρεται τώρα ο πατέρας;
Κάθεται στη φωλιά; Παρατήρησες αν ταΐζει το νεοσσό;
 
Μαρία έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Δυστυχώς ένας αρχάριος σαν εμένα κάνει κάποια λάθη και προσπαθεί να μάθει από αυτά.. Φυσικά το μόνο που δεν θέλω είναι να χάνω μια ψίχουλα ☹

Για παραδείσια δε μιλάμε;

...

Nαι σωστά λάθος δικό μου. Διάβαζα άλλο θέμα προηγουμένως. 😳
 
Ωραία βάλε κοντά στην έξοδο της φωλιάς αυγοτροφή, νερό, κεχρί-μίλλετ και ακόμα-ακόμα και σκόνη κρέμας νεοσσών, να μην ταλαιπωρείται στο πήγαινε-έλα για να ταΐσει και σου εξοντωθεί και αυτός.
Μακάρι να είναι άξιος να τα καταφέρει!
 
Χρήστο τι εξελίξεις έχουμε μετά την απώλεια της θηλυκιάς σου; Τι κάνει ο νεοσσός; Πώς συμπεριφέρεται ο αρσενικός; Ταΐζει το νεοσσό;
 
καλημέρα, δυστυχώς το μικρό δεν επέζησε. Ο αρσενικός είναι μέσα στην φωλιά αλλά δεν βλέπω να σκάνε τα άλλα αυγουλάκια ☹
 
Κρίμα ☹
Χρήστο θα πρέπει να βγάλεις φωλιά και αυγά και ν' αφήσεις τα πουλιά να περάσουν την πτερόρροια τους, ενισχύοντας την διατροφή και την ευζωία τους.
 
Λυπάμαι πολύ. Τα αρσενικά μπορεί να κάθονται στη φωλιά, αλλά δεν ανεβάζουν θερμοκρασία όπως τα θηλυκά. Θα συμφωνήσω με τη Μαρία, αφαίρεσαι τη φωλιά, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται το αρσενικό σου με αυτή τη ζέστη.
 
Ναι ήταν πάρα πολύ μικρό. ☹ Εβγαλα την φωλια για να μην ταλαιπωριται το αρσενικό τσάμπα. Θα το αφήσω να ηρεμήσει και από Σεπτέμβριο θα του βρω καμία θηλυκια για να έχει παρέα
 
Back
Top