Ασθένειες Να χρησιμοποιήσω pterophene σε καναρίνι με απώλεια φτερών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η σκόνη είναι κυρίως για την περίοδο της αναπαραγωγής ή έστω τότε συνηθίζεται να χρησιμοποιείται, για προληπτικούς λόγους πχ να ρίξουμε στην φωλιά με τους ευαίσθητους νεοσους.
Για να το ψεκάζεις για παράσιτα μια φορά τον μήνα πάρε κάποιο ήπιο σπρέι καλύτερα.
 
Γιάννη μου το δαχτυλίδι γράφει του 2012 πως μπορεί να είναι 6 μηνών;

Γιώτα στο σβέρκο μήπως του έβαλε μια σταγόνα Frontline που είναι για σκυλιά;

Όντως σου πήρε πολλά.. Μάλλον είδε πόσο το αγαπάς και το εκμεταλλεύτηκε.. 😡

Και μένα μου κάνει εντύπωση που ήξερε από καναρίνια αλλά δεν κατάλαβε τι φύλο είναι.. Αλλά αν δεν είναι πυρωμένο είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος η αλήθεια...

Αυτό με το Pinex πρώτη φορά το ακούω! Μήπως σου εξήγησε με ποιον τρόπο επηρεάζει το αναπνευστικό των καναρινιών;
 
Μπορεί να του. Είχαν περισσεύει δαχτυλίδια και να τα βάλε αν δεν είναι συλλόγου και γράφουν 00. Όσο και να ναι αν έχει γεννηθεί άλλη εποχή, θα μαδάει και άλλη εποχή από το φυσιολογικό.
 
ναι αλικη, αυτο εκανε στο σβερκο.. Και τον ρωτησα κα8ε ποσο να το κανω και ειπε οτι δε χρειαζεται να το ξανακανω! Παντως δεν νομιζω να ξαναπαω εκει... Αντι να κανει καλη τιμη για να τον προτιμαμε.. Μας εγδυσε... Και επισης, ακομα δε ξερω αν ειναι η κιου ή ο κιου!
για παρασιτα ποιο;
 
Εγώ για τα παράσιτα ψεκάζω προληπτικά με chevitren και Pinex... Το Frontline είναι για όταν το πουλί έχει ψείρες έτσι ώστε να πεθάνουν... Εσύ αφού το έχεις σε εσωτερικό χώρο μη φοβάσαι! Να του ρίχνεις λίγο ψειρόσκονη κάθε 15 και είσαι καλυμμένη!

Για να καταλάβεις αν είναι ο κιου ή η κιου πρέπει να το δεις από κάτω...
Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;

Το δαχτυλίδι του τι γράφει πάνω; Αν μπορείς Γιώτα πες μας ακριβώς όλα τα γράμματα :)
 
BG κι απο κατω 12, 35 κι απο κατω Vn και στο τελος ενα μεγαλο 25
χω κοιταξει πολλες φορες αλλα δεν καταλαβαινω τι φυλο ειναι! Αφου δεν μπορεσε ουτε κι ο γιατρος, ποσο μαλλον εγω!
αν κι εγω το κοβω για 8ηλυκο!
οκ.. Να ριχνω, και σε αυτο και στο κλουβι;
παντως χανει ακομα φτερακια... Να του βαλω καμια βιταμινη σε νερο;
 
Ξέρεις Γιώτα, αυτά που συνήθως έχουν λίπος αυτή την περίοδο (και πρέπει να έχουν στο σημείο της κοιλιάς), είναι τα θηλυκά.
 
ε μα... Τι να πω... Οταν του ξαναβαλω πινεξ 8α το πιασω και 8α βγαλω φωτο να μου πειτε! 😡
 
Κάνε το τώρα απλά.σκέπασε το να μην έχει φως και δεν μπορείς να το πιάσεις.
 
ασε.. Αρκετα το χω τρομαξει... φοβαμαι 8α χασει κι αλλα φτερα.. Και δεν ειναι κανεις για να βγαλει τη φωτο γτ μονη μου και να το πιασω και να τραβηξω δυσκολο, αγκομαχω να το κρατησω μοναχα!φαντασου!
επισυναπτω σημερινες φωτογραφιες με το στησιμο του. ειναι σε διαφορες φασεις που πηγαινε περα δωθε στο κλουβι!
 

Συνημμένα

  • n.webp
    n.webp
    56,6 KB · Προβολές: 73
  • neo.webp
    neo.webp
    33,5 KB · Προβολές: 68
  • neoo.webp
    neoo.webp
    34,5 KB · Προβολές: 70
  • neoooo.webp
    neoooo.webp
    52 KB · Προβολές: 62
Γιώτα. Γιώτα!
Το καναρίνι σου δεν θα το ''φοβάσαι'' ... Θα το πιάνεις όταν πρέπει και θα έχεις επαφή μαζί του.
Είσαστε φίλοι και θα πρέπει να το νοιώθει κι αυτό έτσι.. Όταν το πιάνεις, θα το κάνεις απαλά, θα του μιλάς απαλά, θα το χαϊδεύεις και θα το ''ηρεμείς''.
Αν νομίζεις ότι το έχεις ταλαιπωρήσει, άστο λίγες μέρες.. Αλλά χρειαζόμαστε φωτό για να καταλάβουμε το φύλο του.. Εκτός και το κάνεις κάποια στιγμή εσύ και δεις αν έχει ψευδοπέος η όχι.
 
ξερω γωωω...χεχε... Ο γιατρος ειπε οτι του φαινεται αρσενικο γιατι η αμαρα των 8ηλυκων λεει ειναι πιο κοντα στην ουρα, κατι τετοιο...
παντως του πηγα και το χαρτι α4 εκεινης της μερας και ειπε οτι ειναι οκ.. Μια ελαφρια διαρροια αλλα σχετικα οκ!
 
Γιώτα είναι υπέροχο και σε μεγάλο κλουβάκι μπράβο! Τις πατηθρες βάλε τις την μία απέναντι στην άλλη και άσε μόνο δύο ή τρεις να πετάει καλύτερα.
Εγώ ποντάρω θηλυκό από το στήσιμο.
 
3 πατη8ρες εχει.. Τις 2 τις εβαλα ετσι γιατι του αρεσει να φτερουγιζει στο κενο που δημιουργειται εκει ως τα καγκελακια! Πειραζει;
 
λοιποννν.. Πηγα σε ενα πετ σοπ και ζητησα πολυβιταμινη αλλα δεν ειχε... Του ειπα για το περιστατικο και μου εδωσε ενα σκευασμα που ειναι λεει ειδικο για πτερορροια κια πτεροφυια.
pterophene λεγεται... Το γνωριζετε; Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτο;να το χορηγησω;
 
Ακομα γενικα ξυνεται και κανει κατι αποτομα φτερουγισματα, ενω του εριξε ο κτηνιατος εκεινη τη σταγονα... Εριξα στο κλουβι πινεξ σημερα... Να βαλω κιναυτο που σας ειπα στο παραπανω ποστ?
 
Για το pterophene δε ξέρω δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ... Οπότε δεν μπορώ να σου πω αν πρέπει να το βάλεις ή όχι.. Το δίνουμε σε καναρίνια που έχουν πτερόροια ή πρόωρη πτερόροια... Εσένα έχει σίγουρα πτερόροια;
Διάβασε λίγο αυτά: Καναρινακι με πτεροροια
H πτερόρροια των πουλιών και η διαχείρισή της
Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών

Τα καναρινάκια ξύνονται και φτιάχνουν τα φτερά τους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.. Μην αγχώνεσαι! Αφού δεν βρήκες κόκκινα στίγματα ή ο γιατρός δεν βρήκε πάνω στο πουλί ψείρες παράσιτα δεν έχει το καναρίνι! Οπότε τώρα με τη σταγόνα έχει γίνει η πρόληψη... Εσύ για να είσαι σίγουρη θα ρίχνεις τη σκόνη κάθε 15 και είσαι καλυμμένη! Πάνω στο κλουβί και στο πουλί και στα κλαδάκια και στον πάτο.. Και μέσα στο σπίτι χλωμό να πιάσεις ψείρα... Αυτά απο μένα!
 
kou.webp Χανει φτερακια ακομα... Κι οι κουτσουλιες μου φαινονται καπως παραξενες πλεον... Επισυνπτω μετα τη φωτο... Ο πετσοπας μου ειπε οτι ισως και να ναι τελικα η εποχη του τωρα, αλλα αφου δε ξερω ποτε γεννηθηκε ακριβως δεν μπορουμε να το προσδιορισουμε αυτο, ετσι;

για δειτε...
 
Αφού το δαχτυλίδι του γράφει 12 τότε είναι του 12... Οι κουτσουλιές το μόνο που έχουν είναι ότι τα ουρά είναι πολύ κίτρινα.. Δίνεις κίτρινη βιταμίνη; Το πουλάκι σε τι θερμοκρασία βρίσκεται και τι διατροφή του παρέχεις; Πόσες ώρες φωτισμού δέχεται στο χώρο που είναι;
Υπάρχει περίπτωση να έχει πολύ ζεστή και τα φώτα να είναι αναμμένα πολλές ώρες και να νομίζει ότι είναι καλοκαίρι και ώρα για πτερορροια...
 
Back
Top