Ασθένειες Νεφρική ανεπάρκεια σε κοκατίλ

Chrisad

PB Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2010
Μηνύματα
547
Πόλη
Αθήνα
Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά για το ένα μικράκι μου το Yolo.

Είχα παρατηρήσει ότι έπινε αρκετό νερό και κατούραγε αρκετά, πέραν αυτού ήταν ένα φυσιολογικό ορεξάτο και παιχνιδιάρικο πουλάκι, μετά από επίσκεψη 9/6/20 μας έδωσε αγωγή Allopurinol, δοσολογία 0.03 ml για ένα μήνα.

Εχθές το συζήταγα με τη γυναίκα μου και είχαμε αναθαρρήσει ότι πάει καλύτερα το πουλάκι γιατί είχαν μειωθεί αισθητά οι φορές και η ποσότητα των ούρων που έκανε (μιας και δεν είχαμε κανένα άλλο δείγμα να συγκρίνουμε).

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, το πουλάκι δεν είναι καθόλου καλά, δεν έχει καλή διάθεση. Παρατηρώ μια αστάθεια όταν θέλει να μετακινηθεί, ανοίγει τα φτεράκια του για να ισορροπήσει, οι κουτσουλιές του σήμερα ήταν λευκές και υδαρές. Όταν τον βγάλαμε έξω το πρωί δεν είχε διάθεση για τίποτα. Ακόμα και με τη γυναίκα μου που της έχει αδυναμία δεν αντιδρούσε τα καλέσματα της.

Μας είχαν πει ότι ενδεχομένως να είναι γενετήσια ανωμαλία , και αν δεν κάνει τίποτα η αγωγή που του χορηγούμε δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε.
Σήμερα δεν του έδωσα το φάρμακο ακόμα, πήρα το γιατρό αλλά ήταν σε ραντεβού και περιμένω να με πάρει πίσω.

Αν παρόλα αυτά κάποιο έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση, ή έχετε κάποια ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσα να το βοηθήσω περαιτέρω πείτε μου.
 
Όχι δεν είναι λουτίνο, είναι αυτό που υιοθετηθείσα από συγγενικό μου πρόσωπο το έχω λιγότερο από χρόνο.

IMG_20200519_162118.webp

Ναι φυσικά ο γιατρό το είχε αναφέρει, πώς να κάνεις αυθαίρετα μια τέτοια εικασία.

Μόλις μίλησα μαζί του, μου είπε να βάλω αλουμινόχαρτο στον πάτο του κλουβιού για να πάρω κουτσουλιά και να μην αποροφηθεί από χαρτί, και να του την πάω. Επίσης μου είπε να του δώσω το φάρμακο και σήμερα.
 
Ρώτησα γιατί αναφέρεις νεφρική ανεπάρκεια στον τίτλο και μου έκανε εντύπωση επειδή στη συνέχεια μίλησες για μεγάλη ποσότητα ούρων. Στην νεφρική ανεπάρκεια δεν παράγονται ούρα. Το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται σε περιπτώσεις που δημιουργούνται προβλήματα στα νεφρά λόγω υψηλών επιπέδων ουρικού οξέος.
 
Μας είχε αναφέρει προφορικά για νεφρική ανεπάρκεια γενετικής φύσεως. Με σιγουριά δεν μπορούσε να κάνει διάγνωση γιατί εργαστηριακά δε βρήκε κάποιο εύρημα. Μέχρι στιγμής ο μικρός παραμένει νωχελικός με αστάθεια στην ισορροπία, τον βγάλαμε πάλι λίγο έξω. Δε έχει κάνει καθόλου κουτσουλιές από όταν του έβαλα αλουμινόχαρτο στο κλουβί..
 
Δυστυχώς δεν έχει να κάνει με την ψυχολογία του, έχει αστάθεια το πουλάκι σήμερα όλη μέρα, έπεσε μπρούμυτα αρκετές φορές σήμερα και μένει έτσι με το κορμάκι του πεσμένο και τα φτερά ανοιχτά. μέχρι στιγμής δεν έκανε τίποτα από κουτσουλιές, δεν έχει φάει και τίποτα σήμερα τι να βγάλει.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, θα ενημερώνω το θέμα σχετικά με την όποια εξέλιξη.
 
Ευχαριστώ Αντώνη, το έχω στο μυαλό μου, σήμερα ήταν η πρώτη μέρα οπότε δεν ήθελα να το ζορίσω του δώσαμε λίγο μπρόκολο όταν το βγάλαμε έξω το απόγευμα αλλά ίσα που το μάσησε και το παράτησε.. . Αύριο αν είναι στην ίδια κατάσταση θα του φτιάξω κρέμα. Τουλάχιστον κοιμάται ήσυχα από ότι βλέπω..
 
Ναι έχω, αυτή θα του φτιάξω σήμερα... αν και τον βλέπω στην τροφή του, δεν νομίζω να έχει φάει... είναι ανήσυχος και αλλάζει κάθε λίγο θέση στο κλουβί... Ξημερώνει σε λίγο οπότε θα πάω να δω πως είναι και από κοντά. μην ταράξω και τα άλλα.


1593483521569.webp
 
Καλημέρα, μόλις τον τάισα κρέμα, δεν πρέπει να είχε φάει καθόλου γιατί το κλουβί ήταν καθαρό από κουτσουλιές.. Ούτε για δείγμα. Δεν είναι καλά, κάθε του μετακίνηση είναι Γολγοθάς, το πιο απλό για να κάνει από πατήθρα σε πατήθρα και δεν μπορεί.. είναι σαν το μυαλό του να θέλει αλλά το σώμα να μην υπακούει. Ενώ τα φτερά τα χειρίζεται τα πόδια του όχι, όπου κάθετε ανοίγει λίγο περισσότερο τα ποδαράκια του και ακουμπάει και τη κοιλιά του με έναν τρόπο.. μάλλον νιώθει πιο σταθερά έτσι, δε ξέρω. Δυστυχώς δεν έχω σύριγγα της προκοπής, είχα αυτές που είναι για το φάρμακο του τις πολύ ψιλές, και πήρε χρόνο για να φάει και πάλι γύρω στα 3 γραμμάρια έφαγε. Από το τίποτα κάτι είναι και αυτό. άρχισε να δυσανασχετεί γιατί τον είχα τυλιγμένο με μια πετσέτα.

Θα του δώσω πάλι το μεσημέρι και βλέπουμε..
 
Τον ζύγισα, είναι 79 γραμμάρια. Για το μεσημεριανό του ήμουν λίγο πιο επιθετικός και έφαγε 8 γραμμάρια κρέμα, το φάρμακό του και μπήκε πάλι μέσα. Όση ώρα τον είχαμε έξω στο χέρι μας, έκανε ξαφνικά αρκετές προσπάθειες να πετάξει αλλά οι προσγειώσεις του ήταν δραματικές.. Οπότε τον έβαλα ξανά στο κλουβί του. Τον μετέφερα και σε άλλο δωμάτιο γιατί στο δικό τους έχει πολύ ζέστη.. Τουλάχιστον μην τον ταλαιπωρεί και η ζέστη.
 
Η ζεστη στην παρουσα φαση δε νομιζω να του κανει κακο, σε λογικα παντα πλαισια.
Οριακα χαμηλα ειναι το βαρος, στην επομενη ζυγιση θα βγαλεις συμπερασμα για το αν κινειται πτωτικα περαιτερω.
 
έκανε ξαφνικά αρκετές προσπάθειες να πετάξει αλλά οι προσγειώσεις του ήταν δραματικές
Μην τον αφήνεις να εξαντλεί τις δυνάμεις του.

Τον μετέφερα και σε άλλο δωμάτιο γιατί στο δικό τους έχει πολύ ζέστη
Αν δεν ξεπερνάει τους 30 βαθμούς δεν είναι πολλή η ζέστη σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται.
 
Back
Top