Ασθένειες Νεφρική ανεπάρκεια σε κοκατίλ

Παντως δεν ειναι ηθικο να χρησιμοποιουν ως κραχτη ενα ονομα γνωστο στην αγορα και τελικα να μην βλεπεις αυτο το ατομο σχεδον ποτε.
Eιπαμε marketing αλλα οχι κι ετσι!
 
Παντως δεν ειναι ηθικο να χρησιμοποιουν ως κραχτη ενα ονομα γνωστο στην αγορα και τελικα να μην βλεπεις αυτο το ατομο σχεδον ποτε.
Eιπαμε marketing αλλα οχι κι ετσι!

Και να ήταν μόνο αυτό..

Σήμερα πήγα στο προκαθορισμένο ραντεβού με τον μικρό 15:00 η ώρα. Επειδή είχα και μια άλλη δουλειά στο κέντρο αργότερα, έστειλα τη γυναίκα μου με τον μικρό και πήγα ξεχωριστά εγώ με τη μηχανή..
Η γυναίκα μου έφτασε 14:30 και μέχρι να πάω τον είχαν πάρει τον μικρό για εξέταση, και τον είδε και η κα Γκρέυ η οποία σχεδόν έβαλε χέρι στη γυναίκα μου γιατί αργήσαμε να τον πάμε..

Της απάντησε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον γιατρό, μας ζήτησε τις κουτσουλιές και όχι να δει το μικρό.
η Κα Γκρευ της απάντησε ότι "άκουσε" τη συνομιλία και ότι ο γιατρός είπε να πάμε και το πουλάκι!
Η γυναίκα μου τότε της λέει "τι λέτε, είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!"

Τότε της λέει η κα Γκρευ, "Ε τότε μπορεί να το μπερδεύω με κάποιο άλλο τηλεφώνημα και να κάνω λάθος"

Ο Θεός με φύλαξε, δεν είχα φθάσει ακόμα, και δεν ήμουν μπροστά σε αυτή την τραγική στιχομυθία.

Έφτασα 14:50 , την ώρα που έβγαινε ο κ Μπουμπάρης να ενημερώσει για την κατάσταση του μικρού.

Ο οποίος μας είπε ότι το μικρό ήταν σε κακή κατάσταση και το έβαλε σε θερμοκοιτίδα, οι κουτσουλιές του είναι καθαρές, και το πρόβλημα είναι στα νεφρά.

Επίσης μας είπε ότι είχε στουμπώσει και δεν μπορούσε να ενεργηθεί, και ότι θα πέθαινε από αυτό αν δεν το πηγαίναμε σήμερα... και ότι έχουν πεθάνει πολλά πουλάκια έτσι.

Τον ρώτησα πώς είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό, αφού οι κουτσουλιές του είναι υδαρές, πως "έφραξε" η οπή και δεν μπορούσε να ενεργηθεί; Και πώς το κάνατε του λέω με κάποιου είδους "κλύσμα" , όχι μου απάντησε απλά καθαρίζοντας της λερωμένη αμάρα του πουλιού. - δεν έχω ιδέα αν αυτό είναι σωστό ή όχι, σας το μεταφέρω αυτολεξεί.

Του χορήγησαν, υποδόρια υγρά, και θα το κρατήσουν τουλάχιστον 24 ώρες για παρακολούθηση, αν δεν συνέλθει μας μίλησε και για το ενδεχόμενο της ευθανασίας. Ακόμα και αν συνέλθει όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για προσδόκιμο ζωής για το πουλάκι.

Στο δια ταύτα..

Δεν πέφτω από τα σύννεφα, δυστυχώς κάπως έτσι είχα φανταστεί ότι θα εξελισσόταν η κατάσταση της υγεία του μικρού, μιας και τέτοιου είδους προβλήματα υγείας δεν έχουν σοβαρές ελπίδες ίασης, απλά με λυπεί περισσότερο το ότι είναι πολύ μικρούλης.

Πέφτω όμως από τα σύννεφα για την αντιμετώπιση που είχαμε και από τους 2 γιατρούς ότι "αργήσαμε" , θέλοντας να συγκαλύψουν την λανθασμένη εκτίμηση που έγινε από πλευράς του κ Μπουμπάρη δια τηλεφώνου. Το τηλεφώνημα στο ιατρείο έγινε την ίδια ημέρα που το πουλάκι παρατηρήθηκε να έχει αυτή την εικόνα, δεν τον πήρα να του πω, ότι την τελευταία εβδομάδα ή μήνα παρατηρώ το τάδε.

Επίσης το πουλάκι ούτε "σκελετός" ήταν (το αναφέρω γιατί εχθές τον άκουσα να μιλά σε μια κοπέλα για το δικό της πουλάκι, το οποίο της έλεγε ότι είναι "σκελετός" και ότι πρέπει να μείνει εκεί για να το ταΐζουν αλλιώς δε 2-3 μέρες θα πεθάνει.) ούτε αφυδατωμένο ήταν και τη θεραπεία του την έπαιρνε, άρα τι περισσότερο θα είχε κάνει ακόμα και να το είχε νωρίτερα στα χέρια του; Μήπως κάποια επιπλέον 20αρικα, ή φοβόντουσαν μη χάσουν το όποιο κόστος της ευθανασίας;

Η στάση αυτή με προσβάλει προσωπικά, γιατί δε διεκπεραιώνω απλά μια υποχρέωση, ούτε σκέφτομαι το όποιο κόστος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ , αλλά δε γίνεται να είναι όλα εμπόριο και εκμετάλλευση... είμαι πραγματικά πολλαπλά απογοητευμένος και για τον μικρό αλλά και από τη στάση του κέντρου εν γένη δυστυχώς.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεσαι 😫😤

Εύχομαι από καρδιάς να γίνει το πουλάκι καλά. Για το πρόβλημα στα νεφρά δεν υπάρχει καμιά άλλη θεραπεία; :/
Δεν σας έδωσαν κάποια ελπίδα;
 
Καταλαβαίνω απόλυτα πώς αισθάνεσαι 😫😤

Εύχομαι από καρδιάς να γίνει το πουλάκι καλά. Για το πρόβλημα στα νεφρά δεν υπάρχει καμιά άλλη θεραπεία; :/
Δεν σας έδωσαν κάποια ελπίδα;

Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, δυστυχώς όταν μιλάμε βλάβη στα όργανα και όχι για μια μόλυνση, σε τι να ελπίζεις. Δεν γίνονται μεταμοσχεύσεις. η μόνη ελπίδα θα ήταν να ήταν μόλυνση και να αντιδρούσε στην αντιβίωση.. 99% όμως δεν είναι.
 
@Chrisad Πηγαινεις και το βλεπεις; Μπορεις να το δεις;και αν ναι εσενα πως σου φαινεται; Που το ξερεις καλυτερα απο τους γιατρους! Εννοω το εχεις δει και στις καλες του στιγμες και στις κακες του!
 
Του προσφέρετε ότι είναι δυνατόν να το βοηθήσει και μπράβο σας! Ας ελπίσουμε να κάνουν το ίδιο και στην κλινική.
Ας γίνει ότι είναι το καλύτερο για το πουλάκι 💕
 
@Chrisad Πηγαινεις και το βλεπεις; Μπορεις να το δεις;και αν ναι εσενα πως σου φαινεται; Που το ξερεις καλυτερα απο τους γιατρους! Εννοω το εχεις δει και στις καλες του στιγμες και στις κακες του!

@Elli η πρώτη του νύχτα είναι, σήμερα το μεσημέρι το βάλανε σε θερμοκοιτίδα. Δε ξέρω αν επιτρέπουν να το δεις, λογικά αν νοσηλεύεται αρκετές ημέρες θα επιτρέπεται με κάποιον τρόπο να το δεις.. όμως σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα.

3 ημέρες που τον είχα σε αυτή την κατάσταση στο σπίτι, δεν είναι μια εικόνα που θέλω να θυμάμαι για πάντα... Προτιμώ να τον θυμάμαι έτσι
 
Τάκη, δεν ξέρω τι να πω. Αν όμως το πουλάκι το πάρεις πίσω ζωντανό (που το εύχομαι), σε παρακαλώ δοκίμασε να το πας στον άλλον γιατρό τον Ακρίβο, αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα, έτσι, για να πάρεις μια δεύτερη γνώμη και για να εξαντλήσεις την όποια πιθανότητα. Και μακάρι να γίνει καλά. Όπως και να έχει το ζήτημα όμως, τα άλλα σου κοκατίλ μην τα ξαναπάς εκεί.
Ειλικρινά εύχομαι περαστικά στο πουλάκι.
 
@Chrisad Καλη σου μερα! Πω πω τι μου εκανες πρωι πρωι με το βιντεακι 😔 σε καταλαβαινω απολυτα! Ειμαι και ευαισθητη και με πηραν τα ζουμια! Συμφωνω με τον @ianos ! Αμα πηγαινες και το επαιρνες απο την κλινικη και το πηγαινες στον κυριο Ακριβο; Ή ειναι πολυ καταβεβλημενο για μεταφορες τωρα; Παντως ειναι πολυ δυσκολο πραγμα! Ευχομαι ολοψυχα κουραγιο δυναμη και το πουλακι θα τα καταφερει για εσας για να ειστε παλι χαρουμενοι και ευτυχισμενοι! 🥰
 
@Chrisad Ποια είναι η αιτία του προβλήματος σε τόσο νεαρό πουλί όπως λες; Η πιθανότητα που ήδη ανέφερες να πρόκειται για γενετικό πρόβλημα, πώς προέκυψε;

Η πιθανότητα προκύπτει γιατί μάλλον δεν υπάρχουν άλλοι ενοχοποιητικοί παράγοντες που να δικαιολογούν κάτι τέτοιο σε πουλάκι 2 ετών. Ούτε πήρε ποτέ κάποιο φάρμακο για να μιλάμε για παρενέργειες.

Εσύ που έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και με διάφορα είδη παπαγάλων, θα έκανες κάποια άλλη υπόθεση; Με ενδιαφέρει η γνώμη σου.
[automerge]1593775749[/automerge]
Μόλις μας πήραν τηλέφωνο, το μικρό συνήλθε κάπως!

Ξεκίνησε να τρώει μόνο του και άρχισε να κινείται, μας είπαν να πάμε να το πάρουμε 19:00 , δεν έχω άλλες πληροφορίες αυτή τη στιγμή..
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Chrisad Μας κανεις πολυ χαρουμενους! Και πιστευω πως ολοι θα το πουν αυτο! 🙂 Χαιρομαι πραγματικα που πηγαινει καλυτερα! 👏
Μετα τις 19.00 περιμενουμε νεοτερη ενημερωση με τα ευχαριστα!
 
@Chrisad Εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα απο εδώ και πέρα και να συνέλθει το πουλάκι. Δυστυχώς-ευτυχώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία με ασθένειες, γνωρίζω πολύ βασικά πράγματα που έχουν εφαρμογή σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Αρχικά, έγιναν εξετάσεις αίματος για να υποπτευθούμε τα νεφρά; Αν ναι, ποιες τιμές ήταν ανεβασμένες; Αν δεν έγινε καμία εξέταση κι απλά είδαμε κουτσουλιές μόνο με ούρα κι άρα συμπεράναμε βλάβη στα νεφρά και μιας που δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία υποθέτουμε γεννετικό πρόβλημα, αυτό είναι τελείως στον αέρα. Το πουλάκι θα μπορούσε να είχε/έχει μια οποιοδήποτε λοίμωξη και με κατάλληλη θεραπεία με αντιβιοτικά να είχε συνέλθει γρήγορα. Θα το κρατούσα σε καραντίνα όπως και να έχει στο σπίτι, μακριά απο τα άλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα σε όλους,

Πήγε η γυναίκα μου και τον πήρε, το μικρό αναστήθηκε! Είναι κουρασμένο και ταλαιπωρημένο αλλά ζωντανό! Στέκεται στα ποδαράκια του κάνει φωνούλες και φτιάχνει φτεράκια.

Δεν τον κρατήσαμε πολύ έξω, πήρε το φαρμακάκι του και πήγε για ύπνο.

Το πουλάκι της το παρέδωσε μια γιατρός που δεν την είχαμε ξανά δει, το υπόλοιπο επιτελείο δεν ήταν διαθέσιμο.

Την ενημέρωσε ότι, το πρόβλημα εντοπίζεται στα νεφρά με βεβαιότητα, δε γνωρίζουν πόση ζημιά έχει γίνει και πώς θα εξελιχθεί.

Έδωσαν επιπλέον θεραπεία για 10 ημέρες :

1) 0,03ml Allopurinol (το παίρνει ήδη από 9/6, 1 φορά την ημέρα), η δόση μένει ίδια αλλά γίνεται 2 φορές την ημέρα. (πρωί / βράδυ)
2) 0,03ml Enrofloxacin (αντιβίωση) - 2 φορές την ημέρα. (ανά 12 ώρες)

Της είπα να ρωτήσει για αιματολογικές, αν έχουν γίνει και αν πρέπει να μπει σε καραντίνα από τα άλλα πουλάκια.

Η απάντηση ήταν ότι δεν του έκαναν αιματολογικές, το σκέφτηκαν αλλά , είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και θα τις κάνουμε σε 10 ημέρες μόλις τελειώσει η θεραπεία.

Συνολικό κόστος : 50 ευρώ

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, περιμένοντας να δούμε μέρα μέρα πως θα εξελιχθεί.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας και τη θετική σας ενέργεια.
 
Back
Top