Ασθένειες Νεφρική ανεπάρκεια σε κοκατίλ

@Chrisad 🥳 Χαιρομαι παρα πολυ περιμεναμε πως και πως! Ειναι η ταλαιπωρια ολων αυτων των ημερων και τα φαρμακα! Θα κανει τον καιρο του αλλα αφου βγαζει φωνουλες ουου ποιος τον πιανει θα συνελθει γρηγορα! Μπραβο μπραβο να γελασει το χειλακι σας που περασατε στεναχωρια και αγχος! Με το καλο να δεις ολα θα πανε καλα! Μην ευχαριστεις για τιποτα 😉 και παλι χαρηκα παρα πολυ και θα περιμενουμε κι αλλα ευχαριστα νεα απο εσας 🥰
 
Στέκεται στα ποδαράκια του κάνει φωνούλες και φτιάχνει φτεράκια.
Πραγματικά υπέροχα νέα, εύχομαι γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του!
 
καλησπέρα @ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ
Είναι σταθερός τρώει μόνος του, δόξα τω Θεώ πάει καλά!

Επειδή δε θέλω να ρισκάρω το να μην τρέφεται επαρκώς, γιατί όπως έχουμε αναφέρει ξανά και σε άλλες συζητήσεις, διαλέγουν σπόρους και στην πραγματικότητα δε μπορείς να ξέρεις πόσο τρώει και αν τρώει καλά, του έβαλα πελετς

Τα οποία είναι και τα αγαπημένα του. Τρώει αρκετά από αυτά :

psittacus-cockatiel.webp

Αυτά δε τα πολύ προτιμά αλλά κάτι τσιμπάει.

2.jpg

Θα τους τα εντάξω μόνιμα στη διατροφή τους, γιατί και από λαχανικά μόνο μπρόκολο τρώνε. και αυτό λίγο.
Φρούτα ούτε για αστείο. Γίνεται αγώνας για να δοκιμάσουν το οτιδήποτε υγιεινό.

Αν μας δουν με κανένα πατατάκι στο χέρι η καμία άλλη αηδία, ο πόλεμος είναι αντίστροφος, μας κυνηγάνε αυτά.
 
@Chrisad Χαιρομαι παρα πολυ 😍 σιδερενιος δεν πειραζει για τον πολεμο που γινεται να ειναι καλα πανω απ ολα! Ε δεν το ξερεις τα υγιεινα δεν ειναι νοστιμα τα πατατακια και τα αλλα ειναι λουκουμια Χαρηκα πολυ πολυ πολυ που ειναι καλα, 🤗
 
@Chrisad , Τάκη, χαίρομαι που το πουλάκι είναι καλύτερα. Αυτό που ελπίζω είναι η αρχική διάγνωση της νεφρικής ανεπάρκειας να είναι λανθασμένη και απλώς να πρόκειται για κάποια λοίμωξη που υποχωρεί με τα φάρμακα που του δίνεις.
 
Ευχαριστώ Γιάννη, το ίδιο θέλω να πιστεύω και εγώ. Ταιριάζει και με την άμεση αλλαγή της εικόνας του μέσα σε 24 ώρες που έμεινε στη κλινική.

Ας ήταν μια λάθος εκτίμηση και τους το συγχωρώ!
 
Ας ήταν μια λάθος εκτίμηση και τους το συγχωρώ!
Μακάρι, και τους συγχωρώ κι εγώ 😡.
Βέβαια είναι νωρίς ακόμα, αλλά αν το πουλάκι σε λίγο καιρό είναι όπως πριν, θα πρέπει μάλλον με τη βοήθεια γιατρού να υποτεθεί τι άλλο μπορεί να είχε.
 
@Chrisad Καλημερα!Χαιρομαι πααααρα πολυ που ολα βαινουν καλως! Διαβασα τα παραπανω σχολια. Χωρις να εχω γνωσεις, θεωρω οτι μια νεφρικη ανεπαρκεια δεν θα ειχε τοσο αμεση ιαση, οποτε τεινω (και ευχομαι μεσα απο τη καρδια μου) προς τη λανθασμενη διαγνωση.
Το σημαντικο ειναι οτι το αγορι μας συνερχεται! ❤️️️️
Και μεταξυ μας... Και μη με μαρτυρησεις... Μαχη θα εκανα και εγω για τα πατατακια! 😂 Αν ηταν δε... Δρακουλινια... Μπορει να σου δαγκωνα και το χερι! 🤣
 
@ianos , Γιάννη έχουμε επανέλθει πλήρως και από θέμα διάθεσης και συμπεριφοράς. Το βάρος μας επανήλθε στα 98 γραμμάρια ήδη.
Τα φάρμακα σταμάτησαν πριν 2 ημέρες, τώρα θέλω να τον πάω για έναν επανέλεγχο και να κάνουμε και τις αιματολογικές του μήπως δείξουν κάτι.
 
Παρακολουθώ το θέμα του "μωρού" σας και πραγματικά μέχρι να διαβασω τα ευχάριστα νέα με είχε πιάσει ένας κόμπος και ένα σφίξιμο στο στομάχι. Εγώ κι εγώ ένα κουκλί κοκατιλακι 7 μηνών αλλά έχασα και ένα άλλο από αμέλεια γιατρού. Ελπίζω ναι πάνε όλα τέλεια! Είναι και αυτά μέλη της οικογένειας μας και τα αγαπάμε και τα ποναμε! Όλα θα πάνε καλά!
 
@Letkoy Σε ευχαριστώ, στην κοινότητα του petbirds καταλαβαινόμαστε.

Δεν μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί τη σημαντικότητα της ύπαρξης των μωρών μας. Ακόμα και αρκετοί φιλόζωοι, ιδιοκτήτες άλλων ζώων τα πουλάκια τα θεωρούν "ασήμαντα" σε σχέση με ένα σκύλο ή μια γάτα.

Φίλος μου ιδιοκτήτης γάτας, την οποία βγάζει βόλτα με λουρί, ο οποίος έδωσε περίπου 200 ευρώ για ένα αδέσποτο γατάκι με διάφορα προβλήματα υγείας και το οποίο το πήγε πάνω από 3 φορές στον κτηνίατρο.

Όταν του είπα για το πουλάκι και με άκουσε χάλια, μου λέει φίλε που να πάρεις γάτα ή σκύλο και να πάθει κάτι εσύ.
 
Τάκη πολύ χαίρομαι που πήρε τα πάνω του, η πρόγνωση δεν ήταν καθόλου καλή απο τις περιγραφές σου.

...

Όταν του είπα για το πουλάκι και με άκουσε χάλια, μου λέει φίλε που να πάρεις γάτα ή σκύλο και να πάθει κάτι εσύ.
Γι'αυτό και δεν έχουν πουλιά κι έχουν μόνο σκύλους και γάτες.
 
αλλά έχασα και ένα άλλο από αμέλεια γιατρού.
Καταλαβαίνω ότι μάλλον ειναι δυσάρεστο και ίσως σε φέρνει σε αμηχανία, αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω το όνομα του γιατρού.
 
@Chrisad καλη χρονιά. Θέλω να σας ρωτησω το allopurinol είναι το γνωστό ζιλορικ απο το φαρμακείο; Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα, δυστυχώς δε γνωρίζω. Μου τα είχαν δώσει στο ιατρείο τα φάρμακα, σε μπουκαλάκια δικά τους δε τα αγόρασα από φαρμακείο.
 
Back
Top