Ασθένειες Νεφρική ανεπάρκεια σε κοκατίλ

Ζέστη έχει παντού με αυτές τις θερμοκρασίες, απλά στο δωμάτιο που τα έχω ανεβάζει κάποιες ώρες πάνω από 35-37 βαθμούς και δεδομένου ότι τον βλέπω να έχει δυσκολία στη αναπνοή τον έβαλα σε άλλο δωμάτιο. Το κακό είναι ότι και μέσα στο κλουβί χτυπάει. έκανε 2 κουτσουλιές (λευκές, με κρεμώδη υφή) αλλά δε θα είναι σε "υγρή" κατάσταση μέχρι αύριο να τις πάω στο ιατρείο ( κλείνουν 7 η ώρα), με αυτή τη ζέστη στεγνώνουν όλα... η αμάρα του είναι χάλια λερωμένη.

Να τον κάνω μπάνιο; Θα το βοηθήσει ή όχι; Κάπου διάβασα ότι η τους κάνει καλό σε αυτή την κατάσταση οι υδρατμοί από το μπάνιο ή κάποια υγρασία στην ατμόσφαιρα (για την αναπνοή), και λίγο ξύδι στο νερό.

Έχετε άποψη για αυτά;
 
Προσωπικα δεν θα τον εκανα μπανιο απο την στιγμη που ειναι σε αυτη την κατασταση.
Η κουτσουλια μπορει να εξεταστει και σε ξηρη μορφη αλλα αφου ειναι σε αγωγή δεν ξερω τι αποτελεσματα θα παρεις.
 
ΟΚ, δεν θα τον κάνω, ο μόνος λόγος θα ήταν αν του έκανε κάπως καλό.
Ο Γιατρός μου ζήτησε να είναι υγρή, για αυτό έβαλα αλουμινόχαρτο στον πάτο, να μην την απορροφήσει το χαρτί.
 
Ο μικρός δεν μπορεί να κοιμηθεί και στέκεται πάνω στην ταΐστρα του με σκυμμένο το κεφαλακι του μπροστά δαγκώνει το κάγκελο του κλουβιού προσπαθώντας να ισορροπήσει. Κάτι που τον εξουθενώνει όπως είναι λογικό γιατί το κάνει για ώρες.

Πραγματικά είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να βιώσεις βλέποντάς ένα πλασματάκι να ταλαιπωρείται έτσι, μη έχοντας δυνατότητα να το βοηθήσεις και δυστυχώς μάλλον με προδιαγεγραμμένο τέλος..

IMG_20200701_034628.webp

Σκέφτηκα να του βγάλω τις πατήθρες τελείως από το κλουβί, για να τον αναγκάσω να είναι κάτω και να τα βάλω όλα κάτω φαγητό και νερό, προκειμένου να μη ζορίζεται να στηριχτεί και βασανίζεται ακόμα περισσότερο. Τι γνώμη έχετε;
 
Σκέφτηκα να του βγάλω τις πατήθρες τελείως από το κλουβί, για να τον αναγκάσω να είναι κάτω και να τα βάλω όλα κάτω φαγητό και νερό, προκειμένου να μη ζορίζεται να στηριχτεί και βασανίζεται ακόμα περισσότερο. Τι γνώμη έχετε;

Αν τις βγάλεις ίσως αρχίσει να σκαρφαλώνει στα κάγκελα και να εξαντληθεί περισσότερο. Τα νοσοκομειακά κλουβιά είναι σαν θερμοκοιτίδες (τεραριουμ), με τζάμι και παροχή οξυγόνου. Στο πάτωμα έχουν μόνο πετσέτα και μπολ που μπορούν να στέκονται π.χ. Πήλινα. Αν μπορείς να κάνεις κάτι απο αυτά, έχει καλώς. Υπάρχει η δυνατότητα να νοσηλευτεί;
 
Τελευταία επεξεργασία:
θα μπορούσα να κοιτάξω για κάποιο μικρό ενυδρείο να το σκεπάσω με κάποιο σύρμα από πάνω σαν πλέγμα γιατί να το κλείσω και απο πάνω με τζάμι και να βάλω οξυγόνο δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Για νοσηλεία δε μου ανέφερε ο γιατρός, αν και το κόστος φοβάμαι ότι θα είναι ένα πρόβλημα... Θα ρωτήσω αύριο που θα πάω με ότι κουτσουλιές έχω.
 
θα μπορούσα να κοιτάξω για κάποιο μικρό ενυδρείο να το σκεπάσω με κάποιο σύρμα από πάνω σαν πλέγμα γιατί να το κλείσω και απο πάνω με τζάμι και να βάλω οξυγόνο δε νομίζω να μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο.
Μπορείς καλύψεις σχεδόν όλο το πάνω μέρος με τζάμι και να περάσεις ένα σωλήνα που θα του παρέχει οξυγόνο. Ακόμα και τα φαρμακεία (νομίζω) παρέχουν σάκους οξυγόνου, φαντάζομαι πως δεν κοστίζουν ακριβά (απέναντι από το νοσοκομείο Σωτηρία στη Λ Μεσογείων, ενοικιάζουν φιάλες οξυγόνου).
Μπολ για τροφή και νερό στον πάτο, με όσο πιο χαμηλό χείλος βρεις.
 
Πήγα τις κουτσουλιές σήμερα και του περιέγραψα την κατάσταση, μου είπε να τον πάω αύριο να τον δει πάλι. Το κόστος νοσηλείας ανέρχεται σε 15 ευρώ / ημέρα αν το πουλάκι τρώει μόνο του και 20 ευρώ / ημέρα αν χρειάζεται τάισμα.
 
Ποια είναι η πρόγνωση του γιατρού; Η θεραπεία που αποσκοπεί, στην πλήρη ίαση ή στο να του καλυτερέψει τις τελευταίες του μέρες;

Δεν έχω ιδέα αυτή τη στιγμή, αύριο που θα το δει πιθανολογώ ότι θα το κρατήσει για κάποιες ημέρες προκειμένου να έχει και αυτός εμπεριστατωμένη άποψη. Την τελευταία φορά που τον είδε ήταν μια χαρά, εκτός από τα ούρα που ήταν αρκετά, στην κατάσταση που βρίσκετε τις τελευταίες 3 μέρες το πουλάκι δεν το έχει δει.
 
Διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη, και στενοχωρηθηκα κανοντας εικονα το ποσο ταλαιπωρειται το πουλακι. Και φανταζομαι και τη δικη σας στενοχωρια. 😔
Δεν εχω γνωσεις για να δωσω καποια συμβουλη. Μονο ευχομαι απο καρδιας να ειναι κατι που να μπορει να το ξεπερασει και συντομα να μας δειξεις φωτογραφιες του στις οποιες να φαινεται χαρουμενο και πανω απ'ολα γερό!
 
Σε ευχαριστώ πολύ Μακρυνεια. Ο μικρός σήμερα μετά την κρέμα * τουλάχιστον * είναι στυλωμένος, στέκεται στο κλαδάκι του χωρίς να μαγκώνεται από το κάγκελο και που και που φτιάχνει και λίγο τα φτεράκια του. Δεν αναθαρρώ, απλά με ικανοποιεί το ότι δείχνει λίγο πιο δυνατός..
 
Πήγα τις κουτσουλιές σήμερα και του περιέγραψα την κατάσταση, μου είπε να τον πάω αύριο να τον δει πάλι. Το κόστος νοσηλείας ανέρχεται σε 15 ευρώ / ημέρα αν το πουλάκι τρώει μόνο του και 20 ευρώ / ημέρα αν χρειάζεται τάισμα.
Στη θέση σου Τάκη θα προτιμούσα να έχω και τη γνώμη της κ Γκρέυ από τη στιγμή που επισκέπτεσαι το ιατρείο της.
Αυτό που διαπιστώνω από τα ''τελευταία'' ραντεβού των μελών είναι πως κάποιος άλλος κτηνίατρος εξετάζει τα πουλιά και όχι η ίδια. Τελικά εγώ μόνο σ΄εκείνη θα είχα εμπιστοσύνη διάγνωσης, αφού εκείνη μου συνέστησε προσωπικά ως πτηνίατρο η Barbara Heidenreich πριν κάποια χρόνια στο Αγκίστρι
[automerge]1593627410[/automerge]
 
@Sissy έχεις απόλυτο δίκιο..

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά ήταν που συναντήσαμε τον Δημήτρη Μπουμπαρη (9/6), όπως λέγεται ο γιατρός. Όλες τις άλλες φορές με την κα Γκρευ είχαμε επαφή.

Γενικά δε μου αρέσει να είμαι προκατειλημμένος και πάντα δίνω την ευκαιρία σε αυτόν που έχω απέναντί μου, ειδικά όταν έχει επιστημονική κατάρτιση, να μου αποδείξει ότι ξέρει τι λέει και τι κάνει.

Ο συγκεκριμένος - μέχρι στιγμής - δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, και αυτό γιατί, η πρώτη του κουβέντα μετά την εξέταση και των 3 πουλιών στις 9 Ιουνίου από αυτόν, ήταν για θεραπεία - προκαλυπτικά - για την ψιττάκωση!

Εκνευρίστηκα πάρα πολύ και ήμουν αρκετά επιθετικός, μιας και ήταν ένα θέμα που το είχαμε συζητήσει ήδη με την κα Γκρευ στο πρώτο τσεκαπ των πουλιών, και μάλιστα ήταν αντίθετη σε τέτοιου είδους προληπτικής θεραπείας. (έχω κάνει σχετική αναφορά στο παρελθόν), με αποτέλεσμα να αλλάξει συζήτηση αμέσως...

Δεδομένου ότι η συνάντησή μας έγινε στον χώρο αναμονής του ιατρείου (λόγω Κορωνοϊου), είχε και άλλο κόσμο που περίμενε, έριξα τους τόνους και προχωρήσαμε παρακάτω...

Σήμερα πάλι με εκνεύρισε, διότι με κουβάλησε στο ιατρείο να του πάω κουτσουλιές και χωρίς να τις εξετάσει, μου ζήτησε να δει το πουλάκι, πράγμα που θα γίνει αύριο. Του λέω, γιατί δεν μου είπατε να τον φέρω σήμερα, και μου απάντησε ότι, στο τηλέφωνο δεν είχε καταλάβει ότι είναι τόσο σοβαρά...

Προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ από τη συναισθηματική μου κατάσταση η οποία είναι φορτισμένη, και να μην πω ή κάνω πράγματα που σε νορμαλ συνθήκες δε θα έκανα.

Αύριο θα προσπαθήσω λοιπόν να έχω και τη γνώμη της κας Γκρευ, ελπίζω να πάνε όλα καλά...

Το μικρό κοιμόταν και δεν είχε πολύ όρεξη για φαγητό το βράδυ αλλά 3 - 4 γραμμάρια του τα έδωσα με λίγο ζόρι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το κάκιστο της υπόθεσης (και άλλων υποθέσεων) είναι πως ενώ σε αφήνουν να πιστεύεις πως η γιατρός θα εξετάσει, στα ξαφνικά και χωρίς ειδοποίηση σε αναλαμβάνει άλλος γιατρός...
Απαράδεκτο να γίνεται χωρίς ενημέρωση, ώστε να έχει ο πελάτης την επιλογή ν΄αλλάξει το ραντεβού του.
Σε αυτό θεωρώ υπεύθυνη τη γιατρό η οποία παρουσιάζεται ως γνώστρια πτηνολογίας (κάτι που δεν αμφισβητώ) και στην Ελλάδα έχει μεγάλη ζήτηση απ΄όλους εμάς που έχουμε πουλιά. Το ότι υπάρχουν 2-3 γιατροί που έχουν ''μια ιδέα'' πτηνολογίας είναι γνωστό. Θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό το ότι από τα δικά μας πουλάκια εμπλουτίζουν πρακτικά τις γνώσεις τους και να μας σέβονται ανάλογα.Βρίσκω ''λογικό'' να πληρώνω για να επιλέξω γιατρό, όχι όμως να πληρώνω, να μην μ΄ενημερώνουν και να μου πλασάρουν άλλον.
 
Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν πληρώνεις κάπου δεν μπορείς να επιλέξεις ποιον γιατρό θέλεις να σε εξετάσει. Στο τηλέφωνο να είστε ξεκάθαροι, θέλω τον τάδε, τελεία και παύλα, δώστε μου το επόμενο ραντεβού μόνο αυτού.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν καταλαβαίνω *γιατί όταν πληρώνεις κάπου δεν μπορείς να επιλέξεις ποιον γιατρό θέλεις να σε εξετάσει. Στο τηλέφωνο **να είστε ξεκάθαροι, θέλω τον τάδε, τελεία και παύλα, δώστε μου το επόμενο ραντεβού μόνο αυτού.

*Γιατί (φαντάζομαι) Ανέστη, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται! Όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, είναι δύσκολο να ''απορρίψεις'' τη διάγνωση-θεραπεία ενός γιατρού που έχει επιλεγεί ως συνεργάτης του γιατρού που εμπιστεύεσαι... Που να τρέχεις πχ από Χολαργό στο Περιστέρι ή κάπου αλλού.Βάλε και τις τύψεις αν το πουλί πάθει κάτι κτλ κτλ
**Συμφωνώ! Πολύ δε περισσότερο αφού αποδεικνύεται πως εδώ και καιρό συμβαίνει όλο και πιο συχνά αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top