Ασθένειες Νομίζω θα πεθάνει το καναρίνι, τι να κάνω;

kalliopi

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιουν 2018
Μηνύματα
3
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σημερα παρατηρησα οτι το καναρινι μας δεν τρωει δεν πινει νερο και δεν ειναι δραστηριο. Τι να κανω; ΒΟΗΘΕΙΑ . Νομιζω θα πεθανει... σας παρακαλω πως να το κανω να πιει λιγο νερακι;
 
Τις προηγούμενες ημέρες ήταν εντελώς καλά και ξαφνικά σήμερα σταμάτησε να τρώει και να πίνει νερό?

Πόσο καιρό το έχετε; Είναι αρσενικό ή θηλυκό; Ζει μόνο του ή με άλλα πουλιά;
 
Βρέξε λίγο τα φτερά στην κοιλιά να μπορούν να πάνε στην άκρη και βάλε μια φωτογραφία το στήθος και την κοιλιά του πουλιού.
Στρώσε λευκό χαρτί και λίγα λεπτά αργότερα (10) βγάλε φωτογραφίες από τα περιτώμματά του...
Οι φωτογραφίες να είναι κάπως έτσι https://community.petbirds.gr/threads/Φωτογραφίες-κοιλιάς-και-περιττωμάτων-πουλιού.41907/
 
Καλημερα, ήταν όντος δυστοκια; Πως το καταλαβαινουμε αυτο;
 
Καλημερα, ήταν όντος δυστοκια; Πως το καταλαβαινουμε αυτο;
Η ξαφνική αδιαθεσία και ο τόσο άμεσος θάνατος εμένα προσωπικά με παραπέμπουν σε δυστοκια. Αυτό βέβαια προϋποθέτει 2 πράγματα. Αφενός το πουλάκι να ήταν θηλυκό (δεν απαντήθηκε αυτό το ερώτημα) και αφετέρου ότι επρόκειτο πράγματι για ξαφνική αδιαθεσία. Καμία φορά υπάρχουν ενδείξεις αρκετές ημέρες αλλά είτε δεν τις παρατηρούμε είτε δεν τις αντιλαμβανομαστε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν γνωρίζουμε τίποτα για το πουλάκι, αν ζούσε σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, αν ήταν μόνο ή με άλλα πουλάκια, αν ήταν θηλυκό ή αρσενικό, αν την προηγούμενη περίοδο ήταν άρρωστο κτλ. Πάντως σε γενικές γραμμές όταν έχουμε ένα θηλυκό πουλάκι και ενώ είναι μια χαρά ξαφνικά μια ημέρα το βρίσκουμε φουσκωμένο, χωρίς όρεξη για φαγητό ή νερό και πιθανόν στον πάτο του κλουβιού, μπορούμε αγγίζοντας πολύ προσεκτικά την κοιλίτσα του να καταλάβουμε αν υπάρχει αυγουλακι και έπειτα να το βοηθήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο.
 
Καλημερα, ήταν όντος δυστοκια; Πως το καταλαβαινουμε αυτο;
Αρσενικο ηταν και κελαηδουσε υπεροχα και πολυ δυνατά. Σταμάτησε να κελαηδα μια μερα πριν. Απλα εβγαζε ποτε ποτε φωνουλα οπως οταν ειναι κρυωμενα. Δεν μπορω να καταλαβω τι εφταιξε. Παντως τελειωσα με τα πουλια πλεον. Φτανει τοσο κλαμα.
 
Back
Top