Φροντίδα Ξαφνική αλλαγή της συμπεριφοράς

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sonikoly
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sonikoly

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2021
Μηνύματα
192
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα,
είδα μια περίεργη συμπεριφορά στη Γίτσα και θα ήθελα τις γνώμες όσων επιθυμούν να δώσουν τα φώτα τους. Έχω αρχίσει να της μιλάω και την βλέπω πολλές φορές πως έχει αρχίσει να με παρακολουθεί μέσα από το κλουβί της. Βέβαια δεν έχει έρθει και πολύ κοντά, αλλά παρουσιάζει πρόοδο σταδιακά. Η ερώτησή μου όμως είναι η εξής: κάποιες φορές την βλέπω να κάθεται στο κλαδί της σαν να είναι παγωμένη (κάνει αργές κινήσεις) χωρίς να την έχει πειράζει κανείς. Άλλες φορές χοροπηδάει από κλαδί σε κλαδί και δεν έχει σταματημό. Όταν της βάλω κάτι καινούριο στο κλουβί της, αμέσως τρέχει να το δει και να το δοκιμάσει. Αυτό που με προβλημάτισε είναι αυτή η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά της. Ο Σπύρος δεν έχει δείξει κάτι ανάλογο μέχρι τώρα (ή τουλάχιστον εγώ δεν το παρατήρησα). Μπορεί να φταίει ότι περνούν πτερόρροια; Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο; Μπορεί να την τρόμαξε κάτι και να αντιδρά έτσι;
Σας ευχαριστώ
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλά αυτό εννοώ ως περίεργη συμπεριφορά. Δεν έχει χτυπήσει κάπου το πόδι της και έχει φορές που πατάει και στα δυο και πάει από κλαδί σε κλαδί.
 
@Sonikoly
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποια περίεργη συμπεριφορά.
Πολλά καναρίνια όταν ξεκουράζονται κάθονται στο ένα πόδι τους.
Είναι λίγο μακρινή η εικόνα αλλά νομίζω ότι τα νύχια της είναι λίγο μεγάλα.

Κούκλα η Γiτσα, να σου ζήσει.
 
Η γνώμη μου.Κάτι συμβαίνει με το πόδι. Δεν φαίνεται όμως καλά στο βίντεο. Θέλει φωτογραφίες στο χέρι απο κοντά. Ο,τι και να είναι (σκάλωμα-ποδοδερματίτιδα-ευλογιά), μια περιποίηση με κρέμα μπεταντίν είναι απαραίτητη.
 
@Vada Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να εξοικειωθώ μαζί της. Δεν θέλω να μένει στο χέρι μου μόνο για να της κόψω τα νύχια με το ζόρι. Προσπαθώ να μην τα ενοχλώ γιατί όπως μου είπατε και εδώ δεν πρέπει να χώνουμε χέρια μέσα στα κλουβιά.
@mgerom επειδή δεν μου έχει συμβεί άλλη φορά, τι ακριβώς πρέπει να κάνω;
 
Καλησπέρα, χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίνεται ότι τα μικρά δακτυλάκια δεν "απλώνουν" τελείως στην πατήθρα, δεν την αγκαλιάζουν. Σαν να γυρίζουν τα νύχια και να μην επιτρέπουν την Γίτσα να αγκαλιάσει πλήρως την ξύλινη πατήθρα.
 
@GregCC αυτό είναι αλήθεια. Κάποιες φορές απλώνουν καλά, κάποιες τα πιο ακριανά δάχτυλα διπλώνουν. Μπορεί να είναι από τα νύχια; Χρειάζεται πιο λεπτή πατίστρα; Τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: GregCC
@GregCC αυτό είναι αλήθεια. Κάποιες φορές απλώνουν καλά, κάποιες τα πιο ακριανά δάχτυλα διπλώνουν. Μπορεί να είναι από τα νύχια; Χρειάζεται πιο λεπτή πατίστρα; Τι μπορώ να κάνω για να την βοηθήσω;
Ενδεχομένως να χρειάζονται κόψιμο σαν πρώτο βήμα. Σαν δεύτερο βήμα, στο δικό μου έχω βάλει πλαστικές πατήθρες του μέτρου με ραβδώσεις, διαφορετικού διαμετρήματος, για εκγύμναση των ποδιών.
Ένα χρήσιμο νήμα είναι το παρακάτω:

 
επειδή δεν μου έχει συμβεί άλλη φορά, τι ακριβώς πρέπει να κάνω;

Για οποιαδήποτε συμβουλή χρειάζεται μία σωστή εκτίμηση της κατάστασης. Χρειάζονται κοντινές φωτογραφίες του ποδιού.
 
@GregCC Νεότερα για τη Γίτσα. Πριν από λίγο και αυτή και ο Σπύρος δέχτηκαν υποχρεωτικό καλλωπισμό ποδιών (κόψιμο νυχιών). Στο κλουβί της είχε αρχικά κάποιες πλαστικές στρόγγυλες πατίστρες τις οπίες είχα αλλάξει με ξύλινες για καλύτερα. Μετά το κόψιμο των νυχιών πατάει καλύτερα τα δάχτυλά της εκτός από ένα που φαίνεται να είναι λίγο διπλωμένο. Θα την παρατηρήσω πως συμπεριφέρεται και αν μπορέσω θα εντάξω σταδιακά και τις ξύλινες.
@mgerom προσπάθησα να βγάλω κοντινές φωτογραφίες στη Γίτσα και πριν και μετά από το κόψιμο νυχιών. Μετά έβαλα από μια σταγόνα μπεταντίν (αραιωμένο 3/1) και λίγη βαζελίνη. Αν δεν έκανα κάτι καλά, πείτε μου για να το διορθώσω. Το μεσημέρι θα ανεβάσω και τις φωτογραφίες. Ευχαριστώ πολύ σε όλους για την βοήθεια.
 
@mgerom οι πρώτες δύο είναι από το πως ήταν αρχικά και οι επόμενες οι τελικές. Ελπίζω να βοηθήσουν
 

Συνημμένα

  • IMG_20210820_081422.webp
    IMG_20210820_081422.webp
    22,7 KB · Προβολές: 8
  • IMG_20210820_081444.webp
    IMG_20210820_081444.webp
    24,5 KB · Προβολές: 8
  • IMG_20210820_082409.webp
    IMG_20210820_082409.webp
    31,8 KB · Προβολές: 8
  • IMG_20210820_082428.webp
    IMG_20210820_082428.webp
    42,2 KB · Προβολές: 7
  • Like
Αντιδράσεις: GregCC
Back
Top